30.1.2011

Viestiä ja AT Canis-tokotukset

Aamuviesteilyt taas perinteisesti samassa paikassa. Tällä kertaa lähdimme Gimman kanssa B-pisteelle. Gimmalla oli selkeä kuva päässään, niin kova halu sillä oli Niinalle. Matka A-B 300m B-C 200m. Gimma lähti hyvin Niinalle. Itse siirryin tällä aikaa C:lle. Gimma lähti hyvin Niinalta, mutta kuten B:llä himmasi vauhtia, jolloin äänellä avitin sen C:lle (matka siis yhteensä 500m). Kyllä se olisi sieltä luultavasti tullut muutenkin, mutta halusin tykitystä. Kun lähetin Gimman takaisin Niinalle, niin taas se himmasi B-pisteen kohdalla. Heti soitto Niinalle ja ääniavuille juoksi hyvin loppuun asti. Palasin takaisin A-pistettä kohden, jolloin Niina lähetti vielä kerran Geen minulle. Matkaa ehkä 200m. Tässä välissä meidät keskeytti ratsastaja ja koirien ulkoiluttaja. Odoteltiin ja otettiin lopuksi nostattava lähtö Niinan päähän. Niina huusi ja lähti juoksemaan karkuun ja Gee pääsi siitä ampumaan Niinalle.


Seuraavissa treeneissä haluaisin ottaa mielikuvaharkkoja. Koska uskon loppupeleissä Gimman oppivan enemmän niistä kuin näkölähdöistä, vaikka se tykkää niistä. Mutta juuri siksi kun se tykkää niistä niin minusta sen aivotoiminta ei käy halutulla tavalla. Ehkä matkaa voisi myös lyhentää, mutta välttää suoraa näkyvyyttä pisteiden välillä.


Kivat treenit taas ja ne olikin vuoden esimmäiset! Tästä se alkaa.. :) Sulaisi lumet niin pääsisi hyödyntämään metsää.


Iltapäivästä Niinan kanssa hallille tokottamaan. Toukkis pääsi ensin hömpöttämään. Vähän seuraamista, maahanmenoja, luoksetuloa ja hyppyä. Seuraamisessa taas oli ongelmia, vitsit kun sen joskus saisi keskittymään yhtä hyvin kuin kotona. Heti kun ei ole "steriilit" olosuhteet niin se näkyy, tässäkin kohtaa näkyy Toukon ja Gimman erot.  Maahanmenot oli kivoja, tosi nopeita (tässä Gimma saisi ottaa oppitunnin Toulta)! Luoksetulossa Tou oli myös pätevä. Hypyssäkin Tou oli ihan pätevä kun otettiin lelu, tosin kun Niinalle piti näyttää niin eiköhän Tou sitten sovella taas oppimaansa. Mahtava mamman pikku-ukkeli.


Sitten Gimma ja Paavo paikkamakuuseen (2min). Minä menin piiloon hallin ulkopuolelle. Hienosti män. Sitten Gee autoon ja kisamainen treeni Pavelle. Paven jälkeen Gee areenalle. Ensin seuraamista. Niinan mukaan oikean hyvän näköistä settiä! Nyt ei palloa näkynyt ennen ruutua, joka varmasti vaikutti vireeseen. Omasta mielestä juoksussa vasemmalle tehdyt käännökset oli kökköjä, tosin juoksukäännöksiä ei olla treenitty...ehkä pitäisi... :P En ehkä koskaan saa Geetä korkeassa vireessä seuraamaan korrektisti. :( Ei se tuossakaan nyt vietitön ollut, mutta minä tykkään itse lentävistä etujaloista ja siitä intensiteetistä. Sitten jäävät (ma-se) putkeen, ihan jees. Maahanmeno on edelleen perushidas, seisominen pro. Seisomisessa jätin namppaa maahan niin hienosti tassut pysyi maassa vaikka kiersin "väärältä" puolelta ohi. Ruutu ok, loppua ei otettu. Lätkä unohtui, mutta ei tainnut haitata. ;) Sitten kiertojen kautta stoppeja. Paljon jätin pysäyttämättä, koska haluan välttää ennakointia. Yksi stoppi oli tosi hyvä niin siihen lopetettiin. Mietin pitäisikö käskysana vaihtaa sanasta STOP sanaan ODOTA, koska odota sanaa käytän ruudussa pysäyttämiseen ja käytän sitä myös liikkeestä seisomisessa. Olisiko se selkeämpää koiralle? Sitten tasamaa metsku, ihan jees, palkka taas hyvästä vauhdista. Sitten hyppynouto, heitin kapulan, mutta Niina siirsi sen siivikkeen eteen (jotta Gee ei hyppäisi kapulan päälle...siitä on näköjään tullut tapa...). Mitä tekee Gee...vetää takajaloilla koko esteen nurin ja noutaa kapulan hypäten kaatuneen esteen yli. Uusinnalla tajusi jo hypätäkin, jee...hyvä manuaali. Sitten kiertojen kautta luoksarin maahanmenojen harjoittelua. Maahanmenot on kyllä niin tahmeita, paljon treeniä tarvitaan. Sitten Gee teki vielä lopuksi paikkamakuun Väin kanssa (2min). Kaket otin vielä Väin jälkeen kun ne unohtui ekasta setistä. Reippaasta kymppimetristä vaihdot onnistui ihan täydellisesti!!!!! Lisätään vielä, että Paavo teki samaan aikaan ruutua, mikä on Gimmalle kova häiriö. Ja Gee kykeni kaukoilemaan, aivan mahtavaa. Lopuksi läheltä vielä vaihtoja kun ohjaajaa alkoi huippaamaan pienen malin pätevyys. ;) Mielettömän pätevä likka! Istuminen ja tunnari jätettiin pois kuvioista.


Illalla mentiin Niinan kanssa Apulannan keikalle. Aivan sika hyvä keikka ja oli kiva nähdä ensimmäinen Apulannan keikka vuoden tauon jälkeen. Armoon on hyvä päättää, nauttikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti