16.2.2012

Tunnaria ja tokottelua (..sieltä ja syvältä..)

Eilen illalla taas tunnari kotona. Nyt kapuloiden väli oli toivottu 10cm ja ne olivat yhdessä rivissä. Oma kolmas oikealta. Lähetysmatka taas joku pari metriä. Meni hyvin kapuloille, nyt näyttäisi että ajatus alkaa olemaan oikea (nenän lasku heti, järjestelmällinen, aika rauhallinen jne.)! Vähän tönäisi kuonollaan taas kapuloita ja oma meni väärään kiinni. Toi kuitenkin oman hienosti eikä avannut suutaan vieraan kohdalla!

Tänään hallille Tiltun ja Iidan kanssa tokoilemaan. Alku alkoi hyvin, paikkaistuminen ja -makuu onnistuivat hyvin. Sitten vein Gimman tauolle, jonka jälkeen oli tarkoitus ottaa voittajaa läpi. Ongelmat alkoivat heti..... Seuruussa vinkuu! Siis vinkui! Tästä sai palautetta ja se vähän auttoikin. Ihan sairaissa liekissä koko elikko. Sitten liikkeestä istuminen, koira oikeasti makaa sen miljuuna kertaa. Ihan oikeasti, mitä se tuommosta tekee??!! Tässä vaiheessa koira lennätetään autoon. Hetken päästä uudelleen, koira on taas tuhannen sfääreissä ja kykenee istumaan vain kun hidastan vauhtia ja annan käskyn erittäin selkeästi. Luoksarissa aivot jatkuivat narikassa olemistaan, pysähtyminen hidas, maahanmeno hidas (tosin nopea se ei ole koskaan ollut) + yritti tulla suoraan sivulle.. Sitten ruutu, vonkaus lähdössä. Itse ruutuun löysi hyvin, pysyi siellä ja seuraamaan tuli hienosti. Tunnari, toi kerran väärän, näpsi vääriä, lopuksi oma. Ja tähän lopetettiin, palo niin käämi...xxx... Puolentoista viikon tauko ja tulos tässä. Olisi varmaan pitänyt ottaa jotain helppoa, mutta en sitten ottanut.... Oli kyllä niin *aska fiilis. Koira on jo pidemmän aikaa näyttänyt hyvältä, tunnarikin on onnistunut jo jonkin aikaa. Nyt sen sijaan koira näytti siltä kun sitä ei olisi yhtään harjoiteltu.. Vajoan maan alle..

4 kommenttia:

  1. Hei!

    En nyt muista oletko rauha-käskyä opettanut, mutta siitä voisi olla hyötyä/se voisi olla yksi vaihtoehto. On tosin ehkä vähän pitkä projekti.

    Aloitat vaikka kotona alustan päällä rauhoittumistreenit, lisäät siihen jonkin sanan, hiljalleen siirryt alustan kanssa ihmisten ilmoille (=treeneihin). Sillä voisit saada kierrokset alas tarvittaessa. Omia kokemuksia tästä ei mulla ole. :D

    VastaaPoista
  2. En ole opettanut sille erikseen rauhoittumista. Ajattelin tässä nyt, että pyrin treenaamaan useammin tokoa kuin agia. Vaikka sitten vaan kotona vedettyjä pidempiä settejä tms. Nyt vaan on oma aika ollut kortilla koulun vuoksi eikä ole kyllä ollut energiaakaan vääntää koiraa muutakuin tunnarin osalta. Ehkä tämä tästä.. Tuo rauhoittuminen voisi olla hyvä, mutta se vaatisi niin paljon harjoittelua etten nyt tässä elämäntilanteessa halua sitä alkaa opettamaan. Jos sitten kun valmistun.. :) Ideana varsin hyvä. :)

    VastaaPoista
  3. Virettä laskeva signaali ei tarvi olla tekninen opetettu temppu. Tässä pätee sama kuin monessa muussakin (jos siis multa kysytään): pelaa fiiliksen kanssa. Perstuntuma on jokaisen treenarin paras apu. :)

    Tsemppiä, kyl se siitä! Kantapään kautta oppii tosi tehokkaasti, käytä kosahdus hyödyksi!

    VastaaPoista
  4. Tunnarissa olen yrittänyt opettaa koiraa työskentelemään rauhallisessa mielentilassa. Torstaina olisi kuitenkin pitänyt helpottaa liikettä todella paljon, että koira olisi onnistunut. Vielä se ei sitä osaa siis kunnolla. Treeniä lisää, eiköhän tämä tästä. :)

    VastaaPoista