19.12.2012

Ruokinnan kustannuksia..ja tottakai potkurointia!

Maantaina tehtiin ekat vetolenkit erikseen. Gimman kanssa 3,06km, keskivauhti oli 9,6km/h. Toukon kanssa melkein sama reitti perään eli tasan 3km ja keskivauhti oli 10,7km/h. Olin yllättynyt, että menossa ei ollut suurempaa eroa. Touko meinaan on hyvä, mutta nyt ilmeisesti alkureitti sai kummankin jalat hapoille. Lunta oli paljon ja potkuri upposi sinne kunnolla. Olin positiivisesti yllättynyt, ettei kumpikaan heittänyt hanskoja tiskiin. :) Ainiin..ja Toukon lenkin aikana käteni meni umpijäähän. Seuraavalla kerralla on pakko laittaa kunnon hanskat käteen. Potkuroinnin jälkeen palautusjuomat eli vettä, maltoa ja tonnikalaa.

Maantai-illalla vielä tokoiltiin. Seuraamista, ihan jees vaikka pyrkii valahtamaan liian eteen. Tehtiin tunnari isännän kanssa seinää vasten (liukas maa niin vältetään helpommin räjäytysefekti). Gimma meni reippaasti kapuloille, mutta poistui sieltä muualle haistelemaan. Taas riviin kävi läpi, mutta poistui etsimää omaa rivistön vierestä. Uudestaan taas rivistöön ja oman varma nosto! Ei siis koskenut vääriin!!! :D Jatkossa taas oma jonnekin muualle kuin rivistöön. Tuo varmistelu jää toistojen myötä pois, mutta ihanaa miten ajatus sillä on kasassa eli omaa ei löydetä silmillä tai kaikkia maistamalla. Nyt pitää vaan muistaa ylläpitää liikettä. Myös jäävät onnistui, Gimma kuunteli ja otti kaikki vaihdot hyvin se-istu-ma. Tai ehkä se oli vain Hannan antaman narulelun ansiota. ;)

Laskinpa huvikseni kuinka paljon meillä on keskimäärin mennyt ruokaan huhtikuu-joulukuu (9kk). Pääosa ruuista tulee Kennelrehulta, mutta toki muitakin teitä jotain satunnaista sapuskaa eksyy. Yhteensä on mennyt 652€ ja kun se jaetaan kuukausilla niin keskimäärin 72€/kk eli noin 36€/per koira. Tämä ei siis sisällä lisäravinteita nameja yms., mutta antaa suuntavaa lukua. Todellisuudessa luku ehkä voisi olla lähempänä 45€. Se ei siltikään ole mielestäni paha hinta jos vertaa siihen, että Gimma söi ennen RoyalCaninia ja Touko JahtiVahtia. Uskon ja toivon, että koirat syövät nyt parempaa ruokaa. Ainakin elikoilla turkit kiiltää ja hampaat on tosi hyvässä kunnossa.

Tiistai-iltanakin oli iltatunnarin aika. Onnistui ja paluu on hidas, no edelleen olen välinpitämätön ravilla palauksen suhteen. Pääasia on oman tuonti koskematta vääriin, siinä ei luisteta. Seuraavaksi pitää ottaa muita liikkeitä alkuun tai ihan pallonheittely tms. jotta päästään pieneen kisamoodiin. :) Liian helppoa tuo alhaisella vireella työskentely.

Tiistaina tokoiltiin sisällä. Tehtiin merkkiä niin, että merkki oli kiinni korokkeessa. Gee ymmärtää näin hakea suoraa linjaa ja kykenee korjaamaan linjaa jos se on huono. Aika hienoa. Lisäksi vielä käsikosketusta sivulla. Hyvin hyppää käteen kiinni ja sillä saa kivasti kytsäävän koiran ryhtiin. :)

Keskiviikkona tehtiin myös koroketemppuilua. Ulkona ohjattua, joka onnistui hyvin. Tunnari tehtiin kaksi kertaa ja kummallakin kerralla meni hyvin. :)

Toukkis kävi myös illalla tulevassa hoitokodissaan vierailulla. Me ollaan lähdössä keväällä matkoille, jota varten hoitopaikkaa tarvitaan. Hoitopaikassa pidettiin Toukkiksesta, joten Touko suuntaa sinne. Tämä on suuri helpotus, koska Toukolle hoitopaikan löytäminen ei ole mitään helppo juttu.

2 kommenttia:

  1. Mun koirat ei siiten varmaan ihan yllä noihin vauhteihin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo meni kyllä aika hitaasti, oota kun ne laittaa nippuun (ja pläski on vähän solakampi). :D Mutta joo onhan sulla kevyempiä koiria. Touko on niin ykkönen tuon massansa kanssa. :) Mutta "jänis" edessä tekee ihmeitä..

      Poista