9.8.2014

PK-SM2014

Nyt on sitten nämäkin karkelot koettu! Kovasti tuli itse taas tehtyä virheitä, mutta sitä se on, oppimista molemmilta. Karkelot alkoi meidän osalta perjantaina, sirun- ja elukkalääkärin tarkistus, harjoitukset sekä tottis. Harjoitukset meni kivasti, jaettiin Janican ja Alman kanssa harjoitteluaika. Itse tottis menikin sitten vähän reisille. Meille oli ilmoitettu, että kentälle mennään määrätystä portista ja siellä sitten odotettiin. Yhtäkkiä alkaa kuulutus, että viestikoirat kentälle, missä on viestikoirat. Just.. :( No sitten kauheessa kiireellä kentälle ja Gimma oli ihan kaasuissa eteenmenopallosta. Siinä vaiheessa olisi pitänyt ottaa rauhallisesti koira hallintaan, mutta minä suuntasin vaan paniikissa kentälle. Gimma oli ihan raivo päällä ja makuuseen se jäi todella kovassa vireessä. :( No kuinka ollakaan se oli sieltä noussut ja liikkunut Alman tottiksen aikana, joten se siitä makuusta. :( Meidän tottis sitten jatkui samaa rataa, Gimma painoi koko tottiksen niin kovasti että liikkuminen oli jo hankalaa. Ampumiseen reagoi todella voimakkaasti, ihan raivo päällä niistä. :( Jäävät ok, ja eteenkin tuli kerran. Noudot ok, tosin turhaan minä noita heittoja uusin, koska ei siitä ole mitään hyötyä. Eteenmeno oli hieno, maahanmeno oli hidas. 79p ja fiilis oli aika kamala. :( Lauantaina oli sitten esineet. Gimma työskenteli hienosti vaikka nyttenkin oli uusi tilanne, eli lämppäesineen jälkeen joutui vielä siirtymään autolla esineruudulle. Ruudussa neljä pistoa ja kolme esinettä, aikaa kului reilu 2,5minuuttia. Hieno Gimma, kisoista ei tullut toinen 29pisteen esineruutu ja Gimmalle se toinen! Esineenä oli lapsen jumppatossu, nahkahihnan pätkä ja puuhapeten muovikypärä. Kypärän löytymisesti olen erittäin tyytyväinen, koska se oli kovaa muovia eikä todellakaan haise voimakkaasti. :) Sunnuntaina oli jännittävin osuus. Gimma juoksi hyvin kokeen aikana, tykittäen kärkiaikoja. Viimeinen lähtö D-A koitui kuitenkin kohtaloksi. Gimma lähti Niinalta täysillä 20m ja pysähtyi kuin seinään, uusi käsky ja Gimma palaa, uusi lähetys ja sama juttu ja siinä se sitten oli. :( Se ei koskaan selviä, mikä sai tämän voimakkaan pysähtymisen aikaan. Mutta se koitui meidän kompastuskiveksi. No tätä tämä laji on, ekat sm-kisat on koettu ja ihan mukavasti ne meni. :) Gimma on hieno koira. <3



Tiistaina tehtiin palauttavat viestitreenit ja Mika tuli maastoon oppimaan. Hienosti heillä oli mennyt Niinan kanssa, vielä on tarkoitus kerran Mikaa priiffailla. Rakas pikku Gimma täytti samaisena päivänä 6 vuotta, niin se aika vaan kuluu.. Toivottavasti meillä on paljon vielä yhteisiä vuosia jäljellä. <3

Mika ja Gimma lähetyksessä

Keskiiviikkona käytiin Mikan kanssa ampumassa Gimmalle, pysyi makuussa, mielentilakin oli paljon parempi. Mutta seuraaminen, se on levinnyt...

Torstaina oli ensimmäinen kerta Virve Sormusen koulutusta. Vähän oli itsellä takki auki, mitä nyt tekisi. Puhuttiin ensin apumisesta ja Virve ehdotti että ottaa välillä tottiksia jossa ammuttaisiin koko ajan. Kuulosti järkevältä, pääosinhan Gimma on kuullut ampumista vain kokeissa. Nyt kun kokeissa se on päässyt kaahaamaan niin siinä sitten ollaan. Lisäksi otettiin eteentuloharjoituksia ja niissä auton kunnolla namilla Gimman eteen. Näitä pitäisi jaksaa tehdä nyt ja niin kauan, että ovat malin kaalissa. Kaksikiloisen noudosta puhuttiin myös ja Virve oli sitä meiltä, että siitä voi vauhtipalkata. Mietin tätä vielä, mutta jotenkin se nouto tarvitsee vielä voimaa..

Lauantaina nähtiin Riikan kanssa. Gimma pääsi Luukkiin tulitukseen. Ammuttiin ensin makuu, sitten koko tottis. On se tosi terävä (pari kertaa pää kääntyi nopeasti), mutta muuten mielentila oli hyvä. Täytyy vaan saada nyt Gimma tajuamaan, että ampuminen ei ole mikään juttu josta pitää vetää kierrokset kaakkoon vaan ihan normaali asia..

8 kommenttia:

  1. Hieno kokemus teillä!!!

    2 kg nouto. Mä en kyllä uskalla vauhtipalkata, en edes malilla. Jos se kerran napsahtaa varpaille niin on varpaat vähintään murtuneena :P Mä olen päätynyt tekemään piiiiiiiiiiiitkillä matkoilla pelkkiä palautuksia niin tulee voimaa ja vauhtia sen 2 kg kapulankin kanssa. Toimii ainakin meillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokemus oli mahtava!

      Voisi tuota yrittää, että tekisi pitkältä matkalta palautuksia, mutta toimiiko se jos heitot kauttaaltaan kisoissa on noin (alle) 10m?

      Poista
  2. Kaasuissa eteenmenopallosta, vooot? Ettehän näyttäny sitä autolla enää, ettehän.. Kunhan katon videon, niin laitan siitä sitte viestiä.

    Mutta tosta kaksikiloisesta, ampumisesta ja mielentilasta yleensä; pointti on saada koira itsenäisesti suorittamaan halutussa tilassa haluttu toiminta, joka ensin saadaan esiin isoilla avuilla/ärsykkeillä ja niitä pienentäen päästään kokeenomaiseen suoritukseen. Jos pohjalla on runsaasti väärää toimintaa, tulee toistomäärät olemaan ärsykkeiden/apujen kanssa aika isoja ja siltikin saatetaan päätyä siihen vanhaan toimintamalliin.

    Iso peukku esineruudusta, treenit tuottaa tulosta! Loppukaneettina pakko sanoa; älä pelkää edetä, älä pelkää epäonnistua. Vain yrittämällä voi onnistua ja vain etenemällä voi kehittyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna... Ei saa esittää kysymyksiä, joissa on vaan yksi vastausmahdollisuus.. :P

      Poista
  3. Kipinällä se ainakin on toiminut, kun on saanut fiiliksen, että sen isonkin kapulan kanssa pääsee pinkomaan lujaa ja hanskaa sen. Nyt tekee 10 metrin noudotkin pääsääntöisesti aika mageesti. Mullakaan ei ole toivoakaan heittää kisoissa yli 10 metriä, hyvä kun saa sen 10. :P Teen siis todella pitkillä matkoilla eli pitkällä kentällä koko kentän pituisena ja maks 2 kertaa kerrallaan, jotta on tahtoa ja voimaa, kun on jaksamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hyvä että palautukset ovat lähteneet toimimaan vaikka kisatilanne on sitten eri.Pitää siis kokeilla tuota! Se on kyllä niin masentavaa katsoa miehiä, jotka viskovat kapulaa keveästi pitkälle.. Ei ihan tunne olevansa samalla viivalla.. :P

      Poista
  4. Ei muuta ko salille habaa kasvattamaan! (En ole vielä saanut aikaan, koska epäilen, että nopeampi tie opettaa koiralle kuin kasvattaa omaa habaa heittää :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon kanssa, että nopeampi (ja varmempi..) tie on opettaa koiraa kun saada itse kapula lentämään pitkälle. :P Koska vaikka saisi habaa kasvatettua niin sitten pitäisi varmaan kehittää heittotekniikkaakin..

      Poista