26.11.2010

Agit x2 ja tokokoulutukset x2

Perjantai illan suunta oli ATCanis. Tein sinne pienen liitelypätkän jota harkattiin Niinan silmien alla. Vähän välistävetoja, pakkovalssia ja muuta pientä. Kontaktit radalla näyttivät ihan hyviltä ja koira pääosin meni sinne minne ohjasin. Kivaa oli ja sehän on pääasia!


Lauantaina oli Lentsun koulutus. Vähän mieli oli kahtiajakautunut koulutukseen lähtiessä. Viime kerralla en kokenut mitään ahaa-elämystä, mutta tällä kertaa se tuli ja kunnolla! Nyt otettiin kummatkin valitut liikkeet putkeen ja me oltiin toisessa ryhmässä. Hain Gimman vasta ruokatauolla, joten Gee ei joutunut odottamaan autossa koko päivää. Ensimmäisenä meillä oli kaukot. Lentsu antoi hyvän vinkin, että voisi ottaa kriteeriksi takajalkojen pysymisen pinnan päällä (meillä oli käytössä kolme hyppyesteen lautaa). Tällä tavalla Gimma alkoi heti hahmottamaan kaukoja. Ihan uskomatonta miten se teki kaikkia vaihtoja reilusta viidestä metristä!! Seisomisiahan me ollaan hinkutettu vähän ihan kädestä ohjaten, mutta etäisyyttä niihin ei oltu otettu yhtään. Olen aivan taivaissa, koska Gimmalla syttyi lamppu nyt ja mikä tärkeintä, kaukot ei tunnu enää edes minusta niin tylsältä liikkeeltä kuin aikaisemmin! Sitten katsottiin myös luoksarin maahanmenoa ja se oli Lentsun mukaan hyvä, tosin minusta se saisi olla nopeampi. Mutta viisastuneena en ala sitä hinkuttamaan pilalle, koska tuokin vauhti maahanmenossa on hyvä. Muutama otti semmassa myös pitotreenejä ja niissä näki miten nopeasti koirat vastasi treeniin. Vahvisti lisää omaa käsitystä siitä, että pitotreenit on jatkuttava ja niitä on tehtävä entistä enemmän (nyt ollaan otettu iltaisin pitoatreenit iltaruualla)! Olen aivan fiiliksissa koulutuksesta!!! Lopuksi paikkamakuu ja menin hallin ulkopuolelle hetkeksi. Gimma oli maannut tosi hyvin ja Lentsun mukaan rauhaton makuu voi johtua hyvin minun jännittämisestä/rauhattomista koepaikallamakuista. Lisäksi kokeissa ei hihkuta koiralle paikkamakuun jälkeen jos sitä treeneissä ei tehdä. Nyt vaan treenimään sitä, että joku voi lähteä rivistä.


Koulutuksen jälkeen kävin hakemassa Gimman ja Toukon yhteisen Pompan ja Topin Pompan postista. Vitsit miten hyvä takki, paljon parempi mitä vanhat Hurtat!!


Sunnuntaina oli aksat. Ennen treeniä Gimma sai koittaa Bottia ja nyt osusi koko oikeaan. Eli nyt Gee pääsee nauttimaan omasta verkkoloimesta. Toivottavasti se jelppaisi vähän lihasten rentoutumisen ja palautuksen kanssa. Treenit meni kivasti Gimma osalta, mutta minä ja minun levottomat käteni... Käteni kuulemma huitovat ylös alas riippuen siitä hyppääkö Gimma vai ei...ja osaksi tämä huitominen saa rimoja alas. Myös muita kivoja neuvoja tuli, mutta niiden pukeminen sanoiksi ei onnistu koska termistö tulee vastaan. Oli taas antoisat treenit, toivottavasti itsekin kehittyisi jossain vaiheessa! Alla kummatkin radat mitä tehtiin. Vasemmanpuoleinen tehtiin ensin. Ohjasin aluksi ulkokaarta pitkin ja homma kosahti putkeen. Kunnon haltuunotolla homma ratkesi ja sain Gimman käännettyä putken sijaan hypylle. Kokeilin myös sisäkaarta pitkin ohjausta, jolloin menin valssaamaan keppien loppuun. Hyvin sen valssinkin ehtiin tehdä kun vaan juoksee niin kovaa kuin jaloista lähtee keppien loppuun. Tosi kiva tykitystreeni! Toista treeniä ei tehty hirveän perusteelisesti kun minulla oli kiire kotiin. Rengas alkuu helpotettuna (koira suorassa kulmassa renkaan takana), sitä pitäisi treeniä enemmän! Kontaktit ok. Ensimmäisellä kiekalla takaisin A:lle (5), jolloin putken päät oli piilossa. Toka setti oikeanpuoleiseen putken päähän ja kolmas vasempaan. Aika hyvin likka kuunteli.






Maanantaina oli Korrien koulutus. Yritin jo koulussa pähkäillä mitä sitä voisi treenattavaksi, mutta tällä kertaa aihe olikin jo kouluttajilla valmiina. Ensin noutoa ja sitten tunnaria. Sehän passaa! Noudosta keskusteltiin ensin yleisesti, sitten pitoatreeniä (tosin hyvin Gimma vastasi treeniin) ja lopuksi kokonainen nouto. Itse sai valita minkä noudon ottaa niin päätin ottaa hyppynoudon, koska sitä ei olla treenitty ja jos jotain onkelmia tulisi niin nyt olisi niiden hyvä aika näyttäytyä kun asiantuntijoita on paikalla. Ensin kokonainen hyppynouto. Gimma lähti vauhdilla, mutta paluuhypyssä kapula tippui jotenkin sen suusta lentäen estettä päin. Gimma veti uukkarit äkkiä ja loikkasi esteen toiselle puolelle ja otti kapulan, hyppy ja luovutus. Luovutus tuli aika sivulle, joten korjasin sen nopeasti. Tähän tuli palautetta, että minun tulee tarkkailla miten koira tulee esteen takaa. Heti jos näyttää siltä, että meinaa luovuttaa sivulle niin lähden peruuttamaan. Seuraava nouto tehtiin niin, että vein kapulan toiselle puolelle ja se oli kuulemma tosi hyvä nouto. Sitten kokeiltiin niin että koira jää esteen toiselle puolelle, kapula koiran eteen ja siitä hyppynouto. Tälleen ei olla otettukaan, joten olin tosi yllättynyt miten Gimma tajusi ottaa kapulan. Jee! Lisäksi kapulan suussa hyppääminenkään ei ollut sille avaruustiedettä kunhan ensin herneet kohtasi. Sitten tunnaria. Tähänkin saatiin hyvä vinkki. Väärät oli kasassa, kasaa käydään ihan neutraalisti katsomassa. Sitten piilotetaan oma. Vitsit miten se haki omaa tosi hyvin!! Eikä väärät häirinneet yhtään!! Taas olin niin fiilareissa, että ei tosikaan. Tunnarin piilotusta voi kuulemma jatkaa lumesta huolimatta, joten sekin kuvioihin uudestaan. Nyt on pari kunnon läpimurtoa tullut, joten tokoinnostus on taas korkealla. Lisäksi tauolla tehtiin kaukoja A-esteellä (matka ehkä kolme metriä) ja hienosti tyttö teki vaihtoja. Kyllä tämä tästä..!!


Pitotreenijä olen tehnyt joko aamuisin tai iltaisin. Olen hirveän kärsimätön, kun olen kerran tehnyt treenin niin oletan, että Gimman jo pitäisi osata ja vaikeutan treeniä liikaa. Missäköhän on malttini..? Gimma osaa hyvin ottaa tunnarin maasta, mutta vaikeutin treeniä heittämällä tunnarin sen selän taakse (liikaa liikettä koiralle tässä osaamisvaiheessa), jolloin alka tunnarin pyöritys suussa (ei pahasti, mutta kuitenkin).Eli nyt sotasuunnitelmana on jatkaa treeniä, mutta etäisyyttä niin että tunnari on alussa koira edessä. Siinä ei vielä tartte koiran kiepsaa ympäri, joten koiralla on paremmat mahdollisuudet onnistua. Sitten kun saan lisää etäisyyttä luotua tällä tavalla niin sitten tunnarin voi laittaa koiran selän taakse. Silppurimanuaalin suu on kyllä huomattavasti rauhoittunut, joten treeni on ajanut asiaansa!


Keskiviikkona Gimma pääsi pitkästä aikaa Reijo malinuaan kanssa pellolle juoksemaan. Reijo oli aluksi sitä mieltä, että hän on tullut vain naisiin (juoksi naama kiinni Gimman pyllyssä), mutta Gimma muistutti soveliaasta käytöksestä. Tosi hyvää liikuntaa tuli kun kaverukset juoksi pehmeässä hangessa lelun perässä! Toivottavasti kelit pysyy tällaisinä niin Gimma pääsee useamminkin Reijon kanssa juoksemaan.


Toukkis on saanut kokeilla päällensä tänä talvena taas Hurtan vedenpitävää fleecehaalaria (ostettiin se viime syksynä) ja heti ensimmäisestä lenkistä alkoi *itutus. Tällä kertaa uutena vetoketju repesi auki, onneksi sain puvun kiinni ilman suurempia kommervenkkejä sekä kerran etujalka meni puvun sisälle (eikä nyt ole edes vielä paljon lunta). Täytyy viedä puku tuunattavaksi äipälle, jos siitä saisi vähän toimivamman. Jos olisin tiennyt, että puku on noin surkea niin olisin sen jättänyt kauppaan. Jos talvesta tulee yhtä kylmä kuin viimetalvi oli niin ostan Toukkikselle TopCaniksen Warmhow Trendsetter -haalarin. Se ainakin näyttäisi hyvältä, koska siinä saa ostettua etu- ja takapään erikseen. Silloin ei tule samaa ongelmaa kuin Hurtassa, jossa istuvuus on täysi nolla. Meillä jää jatkossa kaikki Hurtta kamat kauppaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti