21.12.2011

Agia AgiTokolassa

Tänään käytiin aksaamassa Iidan, Macin ja Ronjan kanssa. Päätettiin jo ennakkoon tehdä jotain Sarin radoista, koska ne sopivat AgiTokolaan täydellisesti (inhoan sitä kun pieni halli tuupataan täyteen esteitä..). Oli aivan älyttömän kivat ja hyödylliset treenit. Kivaa harkata ohjaajan kanssa, jonka oma kisakoira on samantyyppinen kuin Gimma niin ohjausvinkkejä voi vaan imeä imurin lailla. :) Sain myös kokeilla ohjata Ronjaa (lapinkoira) ja nyt ymmärrän täysin miksi Iida puuskuttaa treeneissä. Lapparin kanssa saa itsekin juosta. :P Mutta kiva oli kokeilla välillä vähän rauhallisempiakin versioita kuin Gee.Ensi tehtiin taas helpompaa eli pallorataa. Kuvasta poiketen meille ensimmäinen este (1) oli samalla linjalla kuin pituus (7). Alku meni kivasti eikä ole mikään ongelma vaikka jäänkin jälkeen, neloshypyn Gimma suoritti hyvin vaikka olinkin kauempana. Iidalta hyvä vinkki tuli pituuden jälkeiselle hypylle (8), koira haltuun ja kierto vasemmalta. Toimi älyttömän hyvin, muutenhan on riski, että koira hyppää esteen suoraan jos yritän sitä törkätä seinäänpäin ja kiertämään oikealta kun itse kuitenkin olin keskemmällä rataa. Keinulla (11) Gimma taas yritti luistella, se on kyllä niin valmiina siitä lähtemään. Ehkä pitäisi sitä enemmän palkata ja muutenkin muistutella oikeaa asentoa, nytkin se naulasi heti hypyn (12) silmiinsä ja oli ihan vinossa keinulla. Kontaktit A:lla oli oikein kivat!

Sitten neliörata. Aloitus sujui tosi hyvin, sen sijaan A:lle menoa noissa tilanteissa tulisi vahvistaa ja tähänkin bongasin Iidalta hyvän vinkin nostaa kättä ylös eikä muutenkaan hätiköi tilanteessa, koska kontakteilla ei ole kiire..kyllä se koira siellä alhaalla odottelee. Eli rauhallinen ohjaus aidalle (2), käsky & ohjaus A:lle ja antaa koiralle rauhan suorittaa. So simple, mutta näitä ei vaan ymmärrä ellei joku niitä sano. Esteet 4-6 sujui yllättävän hyvin. Jaksan aina hokea itselleni, että ei Gimma osaa sylkkäriä, mutta hyvinhän se osasi kun tein vaan. Ja samalla Gee sai hyvän linjan renkaalle. Aidalla (8) samat kuviot kuin ekallakin radalla. Keinullakin samat kuviot kuin edelliselläkin radalla (prkele..). Keinulta sain Gimman hyvin kiertämään aitaa (12), mutta seuraava kiertoa (13) se ei millään meinannut tajuta. Tämä oli ehdottomasti radan vaikein kohta.

Summa summarum, hyvät treenit ja perjantaina uusiksi. :D Sitten lähdetäänkin koko konkkaronkan voimin Naantaliin joulun viettoon, ihanaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti