2.12.2011

Toukkis Tiltuilee, Gimma tokoilee ja ageilee

Viime tiistaina kävin issekseni Agitokolassa agi-treenaamassa. Päätin hyödyntää vapiksen ja otin sekä Toun että Gimman touhuamaan. ..ja kuinkas ollakaan minulle valkeni (taas) miksen treenaa niiden kanssa yhtä aikaa niin että molemmat ovat hallissa yhtä aikaa. Toukkis tokoili ensin, Gimma ei meinannut pysyä liitoksissa sitä katsoessaan. Tou oli ihan pätevä. Yllättävän hyvin pieni mies keskittyi vaikka paikka on varmasti unohtunut. Otettiin vähän seuraamista, maahanmenoa ja hyppyä. Sitten Gimma ja aksaa. Kolme aitaa linjassa ja välistävetoa. Teki tuskaa päästä kolmannelle aidalle! Gimma veti kieppejä kun Toukkis räksytti (!) hihnassa ja keskittyminen oli sanonko mistä...meni ja huusi vaan... Lopetettiin onnistumiseen ja vein Gimman autoon ja otin Toun kanssa vielä vähän "aksaa". Se hyppää kyllä ihmeellisesti, näyttää ihan kuin kehonrakentaja laitettaisiin aitajuoksuun. Mutta pätevänä tuli käteen kun kädessä oli namppa. ;) Lopuksi hypittiin vielä kahden esteen suoraa ja tietty Toukkis hyppäsi jotenkin pahasti. Yritin katsoa ontuuko, mutta Tou oli niin innoissaan ettei siitä mitään nähnyt. No onneksi ei käynyt mitenkään. Mies oli kyllä onnellinen kun pääsi treenimään, hassu. <3 Lopuksi vielä Gimma ottamaan samaa settiä toisesta suunnasta. Olen niin toispuoleinen, että tietenkin tämä oli hurjan vaikeaa. No nyt Gimma tuntui olevan paremmin kuulolla kun siirrin Toukon autoon. Oli kyllä tajuton hiki kun lopetettiin!


Toukkis pääsi illalla vielä Tiltun koirakoulun viimeiselle arkitottiskerralle. Touko oli taas hurjan pätevä. Vaikka Touta pelotti (esim. rotikan tuijotus) niin lopetti pienen murraamisen ja keskittyi minuun. Seuraavaksi suunnataan Tiltun harkkatokoon nakkiluokkaan (aloluokan liikkeet helpotettuna ja palkata saa välissä). Tämä tapahtuu ensivuoden alussa, koska joulukuun harkkatokon päivänä olemme Naantalissa. Sitten näkee missä mallissa Tou on. Jos vaikka sitten keväällä startattaisiin tokossa..!


Lauantaina käytiin Gimman kanssa 6,9km lenkki. :) Meni ihan jees, tosin alkumatkasta ihmettelin mitä Gimma tuijottaa niin peurahan se siellä. Loppumatkan Gimma olikin sitten inhottava kyylä kun kyttäili juostessaan.


Maantantaina oli taas sekä tokot että agit.


Agissa meni taas kivasti. :) Kuinkakohan pitkään tämä jatkuu..? ;) Rata taas tekstin alla. Me mentiin noita pallonumeroita, etevämmät meni toisella kiekalla neliöitä. Gimma oli aivan järkyttävässä tilassa, huusi kuin syötävä..meni eikä meinannut.. Ainoa erittäin vaikea kohta oli puomi, johon Gimma ei meinannut mennä millään. Kumpaankin putkenpäähän kyllä meni. Lopulta ohjaaja meni seisomaan reunimmaisen putken pään eteen ja sain Gimman puomille. Loppu onnistuikin hyvin. Harmi kun ei ole videota, pitääkin nyt alkaa ulkoiluttamaan sitä niin ei tule pelkkää tekstiä blogiin. :) Viitoselta-kuutoselle ja siitä seiskalle sain ohjattu Gimman tosi kivasti. Nämä termit on vieläkin aika hepreaa, mutta kuutoselle taisin tehdä niisto+persjätön (vasemmalla kädellä ohjasin Gimman 6.yli ja otin Gimman takaisin vasemmalle puolelle). Mutta eipäs sitten muuta raportoivaa oikein ole.


Maanantaina meitä oli kouluttamassa tokossa Angelica Leiman ja Mari Leiviskä. Jos nyt olisi bloggerissa tykkää nappi niin sitä naputtaisin useamman kerran. Liikkeiksi olin valinnut merkin ja luoksarin. Ensin oltiin Ansulla ja otettiin merkkiä. Kerroin taustat, eli menee herkästi sivulle, alustaa en ole käyttänyt merkillä jne. No Ansukin oli sitä mieltä, että alustaa kannattaa kokeilla ja vahvistaa merkki sillä. Sitten alusta pois merkiltä kokonaan ja sitten ruutua taas treenaamaan alustalla. Alussa voi yrittää hakea ruudun sivuille, mutta toistojen avulla homma ei hajoa pitkäksi aikaa. No tuumasta toimeen ja Gimma alkoi hyvin tarjoamaan merkkiä alustalla. Palkan kanssa vaan piti olla tarkkana eli se heti kun koira oli targetilla. Tässä on itselle työstämistä, koska jään aina odottelemaan, että Gimma asettaisi itseään nätisti merkille ja sitten homma kosahtaa (tarjoaa kaikkea, yleensä peruuttamista, nyt jopa haukkumista..). Motivaatio on kuulemma kohdallaan (vaikka itsestä saisi vieläkin mennä nopeammin..), että sitä ei tarvitse hakea. Puhuttiin myös ääntelystä, koska Gimma inahti kerran lähdössä. Ja sehän on äännellyt viimeaikoina.. Tosin nyt kun olen tajunnut rikkoa kaavaa liikkeissä niin se on vähentynyt. Lisäksi kun annan ennen treeniä Gimman vähän möyhentää omaa palloa niin ääni vähentyy siitäkin. Äänen suhteen Ansu käski olemaan tarkkana, koska Gimma pystyy olemaan hiljaa. Liike loppuu jos ääntä tulee, sitä hän toteuttaisi. Ihanaa miten Ansu vielä loppukeskustelujen aikana sanoi, että mulla on tosi kiva koira. :) Marin kanssa tehtiin stoppeja. Niissä mentiin ihan alkeisiin eli kierron kautta ja stoppi ihan lähellä. Vielä ei tarvitse pysähtyä saadakseen palkan vaan stopin aloittaminen riittää. Ohjeet olivat selkeät ja näillä edetään. Ihanaa miten treenien lopuksi molemmat toivoivat meille tsemppiä treeneihin. :) Ihanaa kun ulkopuoliset kouluttajat olivat niin jotenkin mukana ja halu auttaa oli aito. :) Harmi kun seuraava kerta on vasta ensivuoden puolella.


Illalla kotiin päästyä ihmettelin vähän kun Gimman varpaanväli punersi. Sillä oli sitten lähtenyt anturasta pala pintaa irti ja veri oli värjännyt tassukarvoja. :( Yhdistin heti sen pöytään, jota ei olla paljon tehty ja Gimma liukui siitä pari kertaa alas (liika vauhti). Hiekkainen pöytä teki varmaan tehtävänsä. Tiistaina antura näytti jo paremmalta niin menin Tiltun kanssa treenaamaan. No aukesihan se uudelleen. Nyt ollaan sitten otettu rauhallisesti. Kotona vähän merkkiä ja kaukoja. Jos joskus nuo kaukot näyttäisi kokeissä kivoilta...toivossa on hyvä elää sanoi lapamato..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti