17.5.2013

Projekti 2kg kapula

Eilen uskalsin kokeilla 2kg kapulan noutoa Gimmalla, kirjaimellisesti uskalsin. :D Ja mitä tekee Gimma..varastaa kapulalle (siinä vaiheessa ajattelin, että nyt malin jalat on jauhelihana kun se saalistaa pomppivaa kapulaa..) ja tuo (ravilla) sen. Minä olin ihan :O . Minähän en kerrasta asioita usko, joten kokeilin uudestaan. Nyt kävin tosin heittämässä sen vähän matkan päästä, jotta nostaisi laukankin. No mitä tekee mali: hakee kapulan laukalla. Luovutuksetkin oli vielä tosi nätit, pää sillä ei ihan niin "pystyssä" ole kuin normikapulalla, mutta ei roikotakaan päätä mitenkään (ote tosi hyvä!). Onneksi en ostanut sitä kilosta kapulaa (kiitti Minna, olit oikeassa!) kun ei näköjään tuo "peloteltu" 2kg painava kapula ole mikään sen ihmeellisempi juttu. Laukkaa en tiedä nostaako tuo koskaan, koska kapulaa en saa heitettyä kummoista matkaa, mutta ehkä se ei maata kaada. :) Minua itseäni huvittaa kun teen itse asioista juttuja ja tässäkin tapauksessa ei malin päässä näyttänyt liikkuman mikään muu kuin ajatus "jee jee noutoa". Voi minua, ei tästäkään tullut mitään elämän mittaista projektia.. :D

Töiden jälkeen vielä kokeiltiin isännän kanssa parikilosen heittoa ja Touko tottakai pääsi noutamaan! Pystyn heittämään kapulaa noin 8-9m. Tukijalalla on ihan tuurista saanko lentämään yhtään pidemmälle. :( Mikahan visko kapulaa ihan millä tyylillä tahansa ja vaikka kuinka pitkälle, epistä. :(

Illasta mentiin aksaamaan. Mika tuli matkaan kun lähdettiin reeneistä suoraan Naantaliin. Gimma oli ekana koirana kun Hanna oli kilttinä antanut meille vuoronsa. :) Rata oli taas aika haastava meille, mutta pätkittäin olen tyytyväinen itseeni ja Gimmaan. Rimoja alkoi ropisemaan kun Gee hyytyi tai jos huidoin mitä sattuu, mutta rimoja ei minusta tänä vuonna ole lentänyt samaa tahtia kuin aiemmin. Onneksi meidän kouluttaja silti pitää hyvää kuria, rimoja ei saakaan ropista. "Vaikka pommi tipahtaisi niin rimat on pidettävä ylhäällä", olen samaa mieltä. Lopussa Gimma alkoi hyytymään, joten voimakkaalla haltuunotolla jopa kielsi (hyvä!). Eli täytyy vaan katsoa, millä voimalla milläkin hetkellä sitä käskyttää. Isännän kommentti reenien lopuksi oli aika tylyä settiä, "ei teillä ole minkäännäköistä yhteispeliä tuossa" yms. No me harrastellaan vaikka haluaisin kyllä joskus meille sen nollan..ykkösistä.. :) Tavoitteensa kullakin, ja eihän tämä meidän tie ole se helpoin. Oman oppimisen kannalta joku hieman hitaampi versio olisi parempi vaihtoehto. Hirveesti on lisäksi korjattavaa, puomi pitäisi saada nopeammaksi, kaaret pienemmäksi yms.. Mutta joo, katsotaan mihin päästään näillä eväillä. :) Jos ei päästä mihinkään niin on sekin tie katsottu. :) Videotodistetta reeneistä tulossa, kunhan saan editoitua pätkät. :)

Minä nyt päätin, että mennään joka tapauksessa Raumalle katsomaan päivän kunto. Kaikki halukkaat voi laittaa peukut pystyyn sunnuntaina. :) Katsoin kalenteria ja erkkariin ehkä päästäisiin, ei muualle tänä vuonna (missä olisi potentiaalinen tuomari). Kaikista paras vaihtoehto menee päällekkäin RM-tokojen kanssa...tämä on niin tämä tuuria.. :(

Ensiviikolla on luvassa pyöräilyä, jotta koirat saataisiin hyvään kuntoon! :) Ja ilmoitimpa tuon agikisoihinkin... :D

8 kommenttia:

 1. Kyl säkin opit vielä uskomaan, että hyvä koira on hyvä koira. Turhaa räpellystä tämmösten kanssa vaikkapa joku kilonen, jätetään semmoset huonoille! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä ja puoli vuotta ollaan samaa reittiä tallustettu..ehkä tämä "arpominen" jossain vaiheessa loppuu.. :D Onneksi sitä osaa nauraa itselleen aina näiden tempauksien päätteeksi.. :D

   Poista
  2. No kivempi se on näin päin. :D

   Poista
 2. Ei se 2 kg ole tosiaan noudosta tykkäävälle koiralle mikään iso juttu.
  Jopa noutovammanen Natta sen tuo.
  No, mulla onkin sitten huono koira Minnan määritelmän mukaan, kun me jopa treenattiin kilon kapulalla. Mutta aika hyvin, jos huonolla koiralla on kuitenkin saatu HK3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkea pidä ottaa niin vakavasti, hymiökin perässä viittaa siihen. Minna taitaa kommentoida tuossa ihan vain minun omaa päänsisäistä ongelmaa.. :)

   Poista
  2. Siis mitä ihmettä Riikka.. :D

   Kommentoin Eevan ja Gimman blogiin, copypasteen tähän sen kohdan mihin kommentti kohdistuu;
   "Minua itseäni huvittaa kun teen itse asioista juttuja ja tässäkin tapauksessa ei malin päässä näyttänyt liikkuman mikään muu kuin ajatus "jee jee noutoa". Voi minua, ei tästäkään tullut mitään elämän mittaista projektia.. :D"

   Ja jos mennään yleisemmälle tasolle niin kyllähän mullakin on kilonen. Ainoo kapula jonka oon saanu halvalla. :D Sillä on tosi hyvä treenata estenoutojen hifistelyjä ja omaa kapulan heittoa esteiden yli. :) Ja nyt sen arvo on vieläkin suurempi, kun noi "uudenmalliset" 650g kapulat hajoaa joka toisessa treenissä (ts. laippa irtoaa). On sentään joku sorvattu ehjä estenoutokapula, kunnes löytää jostain sorvatun 650g.

   Poista
 3. Saako joskus kokeilla jaksaako Rinna nostaa 2 kiloa?

  Ja ilmoitimpa Rinnan samoihin agikisoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saat kokeilla!

   Hienoa, että ilmoitit Rinnan. Viitsitkö kuvata meidät niin minä voin kuvata teidät? :D

   Poista