9.11.2011

Ravailua, merkkiä ja Touko Tiltun koirakoulussa

Tiistaina käytiin Gimman kanssa ravaamassa 5,31km. Olen nyt yrittänyt juosta Gimman kanssa tiistaisin kun ajattelin, että jos ravailu agin jälkeisenä päivänä tekisi hyvää elukan lihaksille.


Iltasella kokeiltiin juuri ennen hämärtymistä merkkiä. ÄÄÄÄÄÄÄ... Kun yritin ohjata sitä merkin taakse niin Gimma seurasi vain namikättä (eli ei ajatusta). Tuli ajatus, että jos laittaisinkin lelun merkin taakse.. No namia oli käsien ulottuvilla niin laitoin namia merkin taakse muutaman kerran, sitten vain lähettelin Geetä merkin taakse ja nakkailin namia. Jäi vähän sekava mieli..kun ei osaa niin ei osaa. Videomateriaalia olisi, mutta se editointi..laitoin vaan kameran kuvaamaan niin sitä on ainakin 10 minuuttia.


Toukkis pääsi taas tiistai-iltana Tiltulle. Tällä kertaa mukana oli taas erilaisia koiria, mm. yksi räyhäävä saksanpaimenkoira. Touko ei provosoitunut ja tämän aloittaessa räyhätä otti kontaktia. :O Tou siis on edistynyt. :) Ja pysyi paikkamakuussa vaikka ohi käveli toisia vieraita koiria. Näistä harkoista on kyllä hurjasti apua Toukolle. Torstaina taas harkkailemaan.


Keskiviikkona oli ATD:n harkat sirkuskentällä. Ensin perusasentoa nampalla, tosi kivoja ja seuruussakin palkkasin muutaman askeleen jälkeen (yleensä otan aika pitkiä pätkiä). Otin merkkiä taas ja nyt laitoin lelun merkin taakse, sain hyviä toistoja. Tosin välillä Gimma oli epätarkasti merkin sivulla. Ehkä pitäisi vaan tehdä aluksi lelutoistoja, joilla varmistaisin että koira menee kunnolla merkin taakse. No tämä oli merkkitreeni nro2, että olenkohan liian tiukka..? Tosin kaukojen kanssa tappelu on tuottanut tulosta (mikä vahvistaa, että kannattaa olla tarkka jos haluaa hyvää lopputulosta kerralla). Kaukot: Gimma teki parista metristä tosi nättejä toistoja. Pari toistoa epäonnistui, mutta niistä toruin ja otettiin uusiksi. Nyt olen ottanut mukaan myös istumisen. Eli istu-seiso-maahan, maahan-seiso-maahan, maahan-istu-maahan -vaihdot sujuu. Seisomisesta Gimma tarjoaa herkästi maahanmenoa, joten jossain vaiheessa täytyy alkaa siihen puuttumaan. Tehköön nyt sitä, jotta asennonvaihto vahvistuisi entisestään mielessä. :) Seuraavaksi seiso-istu -vaihdot treenin alle. Metallinoudossa heitin kapulan ja Gimma otti heti etukenon. Otinkin täyskäännöksen palkkasin namilla ja uuden täykkärin metskun suuntaan ja namipalkka. Sitten nouto. Ihan pieni inahdus. Koska paluu oli pikaravilla niin otin vielä yhden niin että vein kapulan kauemmas. Ei ääntä ollenkaan, hassua. Varmaan pitäisi lopettaa tuo kapulan viskominen..? Paikkamakuu otettiin kaikkien liikkeiden välissä. Piilosta Gimman kaula näytti aika pitkältä joten huusin koiran alas ja painuikin eli toinen kyynär oli ilmassa, perskules..lisää treeniä. Lopuksi oli pakko lähteä treeneistä etuajassa, hitto miten kylmä minulle tuli. Pakko alkaa miettiä kunnon hanskoja kun sormet oli ihan kohmeessa. Talvi tulee..

1 kommentti: