20.2.2014

FMBB toko-kilpailijat kouluttaa!!

Nyt olisi koulutusta tarjolla sekä Porvoossa että Ylöjärvellä! Tervetuloa mukaan! Tuotto käytetään Suomen tokokilpailijoiden tukemiseksi. :)


Tiedustelut ja ilmoittautumiset: miia.stromberg@kolumbus.fi




Tiedustelut ja ilmoittautumiset: tiia.sihvonen@gmail.com

2 kommenttia:

  1. Ompa kiva blogi! Itsellä on puolitoistavuotias mali-uros niin kiinnostaa kovasti lukea tätä :) En harrasta oman koirani kanssa mitään muuta kuin lenkkeilyä ja temppuja jne omalla pihalla juoksentelua, mutta olisihan se hyvä löytää joku harrastus meillekkin.. Täältä maalta ei oikein päästä kulkemaan mihinkään järjestettyyn toimintaan. Olisko sulla antaa aloittelevalle mali-ihmiselle vinkkejä mitä ton malin kanssa vois harrastaa ihan omalla pihalla? Oon vasta 17- vuotias niin ei oo autoakaan millä kulkea tonne kylille harrastamaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidät blogista. Pahoittelut vain viimeaikaisista radiohiljaisuuksista.. Mutta eiköhän me taas kohta aktivoiduta kun Gimmaa taas saa alkaa pikkuhiljaa treenaamaan. :)

      Autottomuus tosiaan rajoittaa harrastamista, mutta ei se este. Omalla pihalla pystyy jo touhuamaan vaikka mitä! Vaikea antaa ehdotuksia kun en teitä tunne, mutta harjoitukset voisi aloittaa ihan kontaktiharjoituksista tai sitten ihan treenata tokoliikkeitäkin. Voi opettaa koiraa kiertämään erilaisia asioita, ensin puita ja sitten vaikka sitten taloja tms. :) Jos kiertämisen haluaa liittää tokoon niin siinä saa opetettua vaikka luoksetulon stoppeja. Voi tunnariakin alkaa harjoittelemaan ihan oman kapulan piilotuksella ja siitä edetä vaikka kisasuoritukseen jos haluaa. Tokoliikkeistä ryhmäpaikallaolot on oikeastaan vain sellaiset, että niihin tarvitsee muita. Pk-jälkeä voi myös kokeilla tai pk-viestiä, jos kiinnostusta siihen suuntaan on. Mahdollisuuksia on paljon ja taivas on vaan rajana. :)

      Virheitä ei kannata liiaksi pelätä, aina niitä liikkeitä voi jälkikäteen korjata. Minusta on parempi opettaa väärin kuin olla opettamatta ollenkaan, aina se lisää yhteistyötä ja itse oppii kuinka oma koira toimii. Mali on kuitenkin kohtuu aktiivinen koira niin se nauttii varmasti kun pääsee touhuamaan yhdessä ohjaajan kanssa. :)

      Poista