8.4.2010

Pääsiäisen touhuja, reenilöitä ja mali telakalle


Perjantaina Gimma pääsi viimoisia kertoja pellolle juoksentelemaan Reijo miehen kanssa (kohta siinä on järvi..). Kummatkin ottivat ilon irti tapahtumasta. Kuva saastetta siis..!


 


Hali



 


Tämän erän voiton vei Gimma



 


Reiskalla hyvä etumatka



 


Malin älykäs katse



 


I'm the winner!



 


Reiska esittää selkäkarvojaan..



 


Hyppyyy!



 


Harmi kun noista kuvista tulee noin kökköjä kun ne laittaa verkkoon..


Perjantaireenilöissä saatiin privaattiohjausta kun oli vain kaksi koirakkoa paikalla + plus ihanainen nöffipentu seuraneitinä! Täytyy sanoa, että täpäkkä tyttö kun oli ehtinyt omistajansa korvankin "raadella". Kaikki merkit siis osoittavat jo hyvää taipumusta tokokoiraksi.. Gimmalla otettiin hyppynoutoa, ensimmäistä kertaa sen elämässä! Ensimmäiset kerrat meni tosin pipariksi, hyppäsi yli ja otti kapulan, mutta kapula tippui takastulomatkalla. No sitten jätettiin Gimma kapula suussa esteen toiselle puolelle ja sieltä käsky..ja upposihan se sitten lopulta kaaliin. Sitten väliin ruutua. Kuumakalle mikä kuumakalle (sitä saa mitä tilaa vai mitä..? ).. Tosi tarkkana saa olla pysäytyksen kanssa, se on niin *elvetin nopea! Pari lähetystä taas noin 20m. Sitten pidettiin taukoa kun toinen koirakko otti seuraamista. Laitoin Gimman maahan ja käänsin selän sille...eiköhän tämä turveaivo lähde ihan satalasissa kiitämään......ruutuun... Oli siinä naurussa pidättelemistä...on ainakin asenne kohdillaan..tuli vaan mieleen, että mitäs kun pitäisi tuo merkille saada ennen ruutua niin siinähän on työnsarkaa konsanaan.. Sitten uudestaan hyppynouto ja sehän onnistui tosi nätisti! Sitten vielä avon hyppy perään ja sekin meni ihan täydellisenä. Itse pitää vaan muistaa antaa käsky "istu" eikä "iiistuu". Muutenkin täytyy itse miettiä miten käskyn ajoittaa, jotta en itse tyri liikettä. Sitten vielä kaukoja, osa meni tosi hyvin ei ongelmaa sitten taas tökkäsi (otettiin reilusti pitkältä matkalta ja läheltä). No reeniä enemmän niin kait se siitä sitten. Kuulemma ei kannata alkaa panikoimaa, että kyllä se siitä. Olen kyllä sitä mieltä, että mihin tahansa reeneihin "eksytään" niin se on suurimmilta osin minulle suunnattua. Tarvitsen älyttömästi tukea tekemisiini. Onneksi meillä on tosi kiva toko-porukka niin sitä sieltä saa tukea ja tottakai tuleehan sieltä hyviä koulutusneuvojakin. Erilaiset koirat ja ohjaajat avartavat myös omaa katsantokantaa. Lisäksi kun meidän kouluttaja on tuomari niin tulee myös puututtua herkästi ohjaajan virheisiin, jotka ovat myös tokossa arvostelun alla. Tämän viikon tokotreenit onkin sitten peruttu, joten Gimma saa vapaapäivän...ehkä...


Pääsiäinen meni mukavasti Naantalissa. Yhtenä iltana koirat saivat olla keskenään kun menimme viettämään iltaa. Tuloksena petivaatteet petareita myöten lattialla...oli tainnut olla hauskaa. Gimma järjesti myös itselleen samalla reissulla sitten sairaslomaa.. Ensin se ontui etujalkaansa (löi sen ilmeisti portaaseen) ja lisäksi sai kuorittua anturan välistä nahkaa irti. Jalka on onneksi kunnossa eli ei onneksi sen pahempaa, ontuminenkin hävisi päivässä. Antura on vielä auki, mutta ne on sellaisia pieniä juttuja...minä kun jo ehdin panikoida tavalliseen tapaani että jalka on poikki yms yms yms.. Olipa Gimma päässyt kerran äidinkin kanssa pihalle ja kuulemma oli ihan hyvin käyttäytynyt (tosin todisteita asiasta ei ole.. ). Hieno homma!


Touko pääsi nyt Toko1-kurssille, joten perjantaina on eka kerta tokoa Toukkis-Poukkiksen kanssa. Aivan mahtava juttu meidän vellihousun kannalta! Toukkis on nykyään sen verta arkajalka, että sen kanssa on hyvä yksin päästä eri tilanteisiin. Edelleen Touko siitä kiitollinen, että vaikka sitä jännittää (esim. täysinäinen jätesäkki tien laidalla) niin se pystyy itse menemään sen luo ja tutkimaan sen. Eli se pääsee yli asioista aika nopeasti. Toivottavasti kuitenkin jossain vaiheessa meillä olisi itsevarmempi Touko.


Toukon kanssa olen kotona reeninyt seuraamista. Olen ottanut ihan yhden askeleen tai sitten useamman (jossa pyrin palkaamaan kävelystä enkä pompottamisesta). Ihan pätevä miäs, siis aivan keskeneräinen mutta edistyy kivaa tahtia. Lisäsksi Touko osaa nyt jotenkuten luovuttaa kapulan sivulla eli sitä reenitään lisää. Paikallamakuu on Toukolle varmasti se vaikein liike tokossa, katsotaan jos sen alkeisreeniä pääsisi ottamaan kurssilla.


Gimman kanssa olen ottanut luoksetuloa kun tuo viereinen hiekkatie on nyt sula. Pääosin olen treeninyt sitä takapalkalla. Välillä homma menee hipsutteluksi, joka on varmaan vinkki, että ehkä tuo on jotain oppinut. Välillä olen lähtenyt juoksemaan ja kääntynyt käskyn kera niin olen saanut vauhtia liikkeeseen. Normi luoksetulokäskyä en käytä, koska sillä en saa Gimmaa pysähtymään se tulee niin vauhdilla kuitenkin. Parempikin ehkä, että näin alussa vauhti on hitaampaa jotta saan koiran pysähtymään ja tajuamaan liikkeen..? Tiedä häntä, tunteella mennään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti