22.9.2013

Lapinreissaajat saapuivat kotiin!


Topi-katti

Lauantaina äiti ja Topi tuli kylään. On se Topi vaan suloinen ja kiva..ainakin kuvissa. :D Lauantai-illasta isäntä ja Touko tulivat kotiin. Touko oli hyvässä kunnossa palatessaan, raakaruokinta on toiminut ja komponentit ovat olleet kohdillaan. Toukkis varasti illalla kylmälaukusta yhden linnun ja sitä oli pakko sitten esitellä. Hienosti se kyllä ainakin tuossa tilanteessa lintua piti. Mika kun on vähän pelännyt, että patukkaleikit saavat Toukon suun levottomaksi.

Touko ja koppelo

Sunnuntaina taas pyörähdettiin pyörän kanssa 6,34km lenkki reippaaseen puoleen tuntiin. Hyvin Gimma jaksoi, ensin oli tietenkin pakko vetää hullun kiilto silmissä. Onneksi meno tasottuu hetken kuluttua. Hiekkatiellä päästin sitten taas vapaaksi ja vedettiin kunnon spurttia. Touko pääsee isännän kanssa mukaan kunhan on vähän levännyt ja tassut taas parantuneet.

Illalla isäntä kuvasi meidän kaukoharkkaa. Lauantaina otin naksuttimen pitkästä aikaa esiin ja kokeilin seiso-istu-seiso -harjoitusta. Gimma ei siis ole ennen osannut tätä vaihtoa ja nyt otin ihan uuden käskyn (ennen istu oli istu ja sehän ei toimi..). Videolla näkyy meidän toinen harjoituskerta ja ei voi muuta sanoa kuin että on tuo Gee nopea oppimaan! Olen tietysti tuossa ihan edessä, mutta silti. Kapulan luovutusharkat sen sijaan ei ota onnistuakseen. :/ Miten mä saisin sen ymmärtämään, että edessä pitää istua suorassa?


7 kommenttia:

  1. Pätevä kaukoilija :) Tuohon kapulan luovutus-ongelmaan, osaako Gimma istua sun edessä suorassa eli osaako se (pk)luoksetulon kuitenkin hyvin? Kira on opetellut kapulan luovutusta ihan ketjuttamalla takaperin eli ensin se opetteli ottamaan kapulan suuhun oikeassa luovutusasennossa minun edessä, sitten istumaan pienen matkan päässä kapula suussa kunnes kutsun sen eteen luovuttamaan kapulaa jne. siitä eteenpäin sitten matkaa pidentäen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gimma ei se osaa kunnolla tulla luoksarissa eteen (tokossahan se tulee suoraan sivulle..ei hyvä asia Gimman kanssa, joka on yksinkertainen koira). Perjaatteessa olemme harjoitelleen eteentuloa, mutta siihen on helpompi tulla suoraan kun luoksetulot tulevat kohtisuorasti. Kapulan Gimma osaa luovuttaa eteen, mutta suoruutta se ei ymmärrä. Jos se tulee vinoon niin suoristaa se ei itseään osaa. Miten Kira osaa suoristaa itsensä jos tulee vinossa kapulan kanssa luoksesi? Kyllä Gimma kohtuusuorasti tulee eteen luovuttamaan kapulan, mutta kun ohjatussa tullaan vinosti niin siinä se jää vaan vinosti eteen.. :/

      Poista
    2. ... niin ja jos pointti sattui hukkumaan tuosta edellisestä tekstistä, niin sen oli tarkoitus olla se, että koiran pitäisi minusta osata ensin luoksetulon loppuasento tosi vahvasti, että se voi kapulan osata tuoda suorassa. :)

      Poista
  2. Ei Kirakaan osaa kuin vasta tulla vain suoraan. Voisiko siinä käyttää rimoja apuna, siis muodostamaan kujan sinun eteen, jolloin koiran olisi pakko tulla suorassa ettei istu riman päälle.. ? Kasvattaja justiin näytti lauantaina omalla koirallaan, miten se osaa korjata itsensä luoksetulon loppuasentoon ohjaajan eteen suoraan, kun ohjaaja siirtyy paikaltaan hieman sivulle. Kira ei osaa tuotakaan vielä ollenkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus käyttänyt siivekkaitä/rimoja, ehkä siihen voisi palata.. Mites sun kasvattaja on opettanut koiransa suoristamaan?

      Poista
    2. Veikkaisin ihan vain toistoja toistoja ja sitä paikan vahvistamista paljon. Mutta voin vielä kysäistä vinkkejä. :)

      Poista
    3. Jos viitsit kysyä niin olisin kovin kiitollinen. :) Varsinkin konkreettiset neuvot miten paikkaa vahvistetaan.

      Poista