11.4.2009

Vauhdikas viikko takana


Viime viikonloppu vietettiin Hauholla tottissempassa. Gimma vietti siis pääosin viikonlopun autossa. Yötä oltiin läheisessä "hotellissa". Tauoilla Gimma pääsi ulkoilemaan ja keräämään rapsutuksia. Tosi kivasti likka käyttäytyi, oli oikein vieraskorea rapsuttajille. Nähtiin myös veljeä paikanpäällä ja kovasti muistutti ulkonäollisesti Gimmaa. Gimman knassa on kovin helppoa olla vieraissa paikoissa ja tilanteissa. Ehkä tämä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa; Gimma ressaa hotellissa


 



 


Vaikka seinät oli pahvia ja käytävältä kuulua ääniä niin se ei Gimmaa häirinnyt. No katsellaan kun tyttö kasvaa, että vaikuttaako se käyttäytymiseen..


Toisena aamuna käytiin lenkillä Toca-malikan kanssa. Gimma ja Toca tulivat hyvin juttuun ja vauhtia piisasi. Ehkä jossain vaiheessa on kuvituksia saatavilla. Gimma oli kirjaimellisesti shown jälkeen kurassa. Se veti vähän väliä seljälleen yms. muuta mukavaa. Ja se lemu kun laitoin koiran lenkin jälkeen autoon..


Alkuviikosta suunnattiin möksälle. Ekaa kertaa elämässä Gimma pääsi nauttimaan mökkeilystä ja ottikin sen nautinnon kannalta. Kuusi tuntia päivässä tuo jaksoi painaa ulkona (ruokatauon nukkui välissä). Ihan uskomaton! Ja ulkonakaan ei aikaa kulunut makailuun vaan puita kannettiin puupinosta, oksia raahattiin metsästä jne. Ainoastaan moottorisahan käytön ajaksi Gimma joutui kiinni, koska saha ei ollut Gimmasta pelottava. Niin ja kävi Gimma avantouinnillakin... Isännän kanssa oltiin ottamassa keittiömökistä mittoja ja Gimma sai hyöriä mökin ulkopuolella. No hetken oli hiljaista niin kävin kurkkaamassa ulos. Gimma tulee rannasta aivan märkänä itseään ravistaen ja sekoillein (niinkuin märät koirat yleensä). Ei muutakuin sisälle lämmittelemään. Vähän Gimma köhäili, mutta se meni päivässä ohitse. Takastulomatkalla käveltiin Gimman kanssa yhteysaluksen kannella ja portaissa. Yhtään ei vierastanut paikkaa vaan käveli muina miehinä. Ritiläportaat ylätasanteelle mentiin vähän hitaasti, mutta ne ovatkin vaikea kävellä (ritiläväli oli aika iso). Pääasia, että ylös mentiin ja takas alas tultiin ilman sen ihmeempiä houkutuksia.


 


Mökillä vaanitaan



 


Kävin näyttämässä Gimman kylkipattia ja silmiä lääkärillä. Kuulemma silmät ovat ok. Nuorella koiralla voi olla silmissä ylimääräistä sarveiskalvoa (??), joka saattaa aiheuttaa punotusta. Patin eläinlääkäri tulkitsi ihan saman kuin minä, paikallinen tulehdus joka on mahdollisesti tullut puremasta tai osumasta. Pattiin saatiin rasvaa. Gimma oli taas tosi hyväkäytöksinen ja ell kehui Gimmaa gaselliksi. On kuulemma niin hyvässä kunnossa. No nyt ei tartte ressata itseään noillakaan asioilla.


 


Ekaa kertaa koko koira pesulla



 


Naantalissa käytin Topia ja Gimmaa aika paljon yhdessä ulkona. Mä en enää voi käsittää Topia, ennen se oli aggressiivinen toisia koiria kohtaa ja nyt se "pelkäsi" Gimmaa. Jos Gimma vaikka tuli sitä kiusaamaan (eli yritti leikkinäykkiä tms.) niin tämä kääntää pään, väistää ja tulee jopa minun luo.. Topi kulki nätisti remmissä ja niiden ulkoiluttaminen yhtä aikaa oli todella helppoa...joskus elämä yllättää..


 


Me



 


Topi sai jäädä äidin ja isän luo, vaikka olisi minun tehnyt se mieli varastaa.. Se on pieni koira jolla on potkua enemmän kuin monella muulla isolla koiralla. Sen kanssa leikkiminenkin on aivan mahtavaa, se vaan kuumuu ja kiihtyy mitä enemmän sitä härkkii. Se on Topi, Topias, Topi-katti...rakkaalla lapsella on monta nimeä.


Lauantaina emäntä oli opiskelemassa taas tottisempassa. Paljon jäi taas asioita korvan taakse. Hyvä kuulla erinäköisiä kantoja asioisin, ehkä minäkin joskus opin vielä jotain. Sempan jälkeen treenit ja mä en taas tajua. Ei kelvannut broilerpyörykkä ja muutenkin Gimma oli aika laama! Vähän epäiltiin olisiko vauhdikas viikko väsyttänyt Gimmaa, mutta en tiedä. Kun annoin autossa ruokaakin niin Gimma söi sitä niin sievästi (yleensä tuo pistää ruuan menemään kuin viimeistä päivää). Tulisi se juoksu tai jotain niin ei tarttis arvailla. Itse olin myös ihan ihmeellinen ja olisi ehkä paikallaan hieman itsetutkiskelua.. Miksi odotan Gimmalta jotain mitä se ei voi olla vielä?? Se on pentu, miksen voi sitä ymmärtää?? Oma mielialana vaikuttaa varmasti koiraan. Lopuksi otettiin saalisleikkiä ja se meni ihan hyvin. Ehkä pitäisi antaa Gimmalle lomaa minusta niin sekin voisi piristyä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti