21.6.2009

Juhannuksen vietosta palattu!


Juhannus meni meidän osalta aikaste kivasti! Gimma pääsi tutustumaan uusiin kavereihin, Nemoon (käyttölinjainen labbis), Lukaa (dalmis), Dollyyn (tiibetinterrieri). Meidän kokoonpanosta mukana oli lisäksi Toukka. Gimma käyttäytyi minun yllätyksekseni tosi hyvin. Ei hyppinyt päin ihmisiä ja kohteli pääasiassa ( ) toisia koiria hyvin. Siksi pääasiassa, että kun Luca yritti astua Gimmaa toistuvasti niin Gimma ilmoitti, että toiminta ei ole sallittua. Tämä muutos on tullut nyt juoksun jälkeen voimaan. Dolly-narttuvanhus oli taas välillä tosi ärsyttävä räksy Gimman mielestä, mutta Gimma ei juuri välittänyt siitä.


Ensimmäinen yö me nukuttiin aitassa ja oli ihan sikakylmää. Olin ottanut Gimmalle kevythäkin mukaan jos se ei rauhotu millään, mutta jätettiin se autoon ja Gimma nukkui lattialla nätisti vaikka varmasti sillä oli kylmä. Seuraavana päivänä Gimma pääsi katselemaan maailmaan traktorin lavalta. Minä ajattelin, että otankohan sitä mukaan, että mitäköhän sen kanssa tulee matkasta siellä kuitenkin mennään metsäautoteitä pitkin jolloin itsekin joutuu pitelemään laidoista kiinni...no Gimma oli ihan normaalisti lavalla, katteli sieltä menoa ihan rauhallisesti. Ainoa mitä Gimma vähän jännäsi oli laituri. Se oli aika pitkä ja huohuva niin se hipsutteli sitä pitkin, jotain epämielyttävää se siinä ilmeisesti koki. Vaikkakin se meni itse vapaaehtoisesti sinne monta kertaa, hassu likka. Tämä olikin ensimmäinen pinta minkä Gimma koki tuolleen epämiellyttäväksi. Tosin, eipä tuo haittaa kunhan ei rupee kieltäytymään pinnoille menosta. Seuraavana yönä Gimma pääsi nukkumaan minun kanssa saman makuupussin sisälle. Likan ilme olisi pitänyt ikuistaa kun se istui sängyn vieressä ja sanoin sille, että hyppää tänne. Silmät pyöristyi ja jäi tuojottamaan minua. Piti oikein toisen kerran kutsua. Sinne pussin sisään Gimma sujahti ja nukkui siellä kunnes varikset tuli jossain vaiheessa yötä katolle hyppimään. En muuten palellut enää toista yötä. Lisäksi paikalla oli alle vuotinen lapsi ja Gimma käyttäytyi tosi hyvin sitäkin kohtaan. Jos lapsi oli lattialle niin tämä saattoi mennä antamaan pusun sille varovasti. Tosi ihanaa miten se osaa käyttäytyä vaikka meillä ei ole lapsia. Olen kyllä tosi ylpeä!


Takastulomatkalla poikettiin avon veljen luona, jossa oli kaksi käppänää. Vaikka ne oli aika "päällekäyviä" haukkujia (eli tulivat iholle haukkumaan) niin Gimma otti ne lunkisti. Veti häntä pystyssä, mutta kuitenkin rennosti. Tosi hieno homma.


Ainiin... Gimma alkaa olla aikasen ahne nykyään... Se veti roskiksista ruokaa, norkosi pöytien vierellä (harvinaista herkkua, meillä ei koirat katsele pöydän vieressä) yms. Huippua oli kuitenkin se että se veti purkin chili-marinadia (ilman lihaa) ja kun korjasin sen kakkoja maasta niin se oli täynnä jyviä!!! Jostain se oli niitä saanut haltuunsa ja vetänyt kitusiinsa oikein urakalla...morjes vaan sille...


Palattua takaisin kuitenkin taas palasi karu totuus ja Gimma sai jäädä miettimään tekosiaan ojan pohjalle... Oltiin siis pissillä ja toinen koira tuli vastaan. Tuo idiootti rupee tuijottamaan sitä niin käskin sen vierelle (jolloin sen tulisi samalla käskyllä ottaa kontakti). Kontaktia ei kuulunut jolloin tein pienen nyppäyksen, ei mitään tehoa. Sitten ei muutakuin kellistys ojan pohjalle. Minä en ruppee tuollaista menoa kattelemaan, prkele. Tuli mieleen, että pitäisiköhän seuraavaksi vaan laittaa tuo istumaan ja siinä sitten harjoitella kontaktia?? Olisiko se helpompi kuin liikkeessä pidetty kontakti?? En tiiä, joka tapauksessa tuollaista idiotismia en kattele.. Miten se ohittaminen onkin niin hlvetin hankalaa kun pitää ohittaa vain yksi koira... Ei ymmärrä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti