5.12.2009

Petoa verenmaku suussa sekä hubaa latoa


Perjantaina tokoiltiin. Gimma on kyllä saanut lomailla.. Päivittäin ollaan pyritty ottamaan muutaman kerran perusasentoja eri kulmista ja siihen se on jäänyt...oikein hävettää.. Perjantain ohjelmassa oli ensin ruutua. Gimma ampui yli ruudusta (takajalat takalinjasta ulkopuolella), niin nyt aletaan laittaa alustaa keskelle ruutua. Muuten ampui hyvin, että olen siihen olen tyytyväinen (eli elukka ei ole unohtanut ruutua!). Stoppasi tosi hyvin, eli ei ottanut niitä paria askelta mitä ennen juoksua otti. Palkkasin pallolla ja pallo oli ihan veressä, taisi likka purra kieleensä tai jotain.. Paikallamakuussa Gimma oli muuten hyvin, mutta oltiin sellaisen koiran vieressä, mikä käyttää takapalkkaa paikallamakuussa niin Gimmahan haisteli sinne suuntaan. Eli ei enää tämän koiran viereen, en halua näitä haisteluongelmia. Sitten noutoa...jossa Gimma loisti älykkyydellään.. Ensimmäiselle noudolle varasti, luovutus oli tosi hyvä. Toinen tehtiin niin että kapula laitettiin mun eteen josta sen olisi pitänyt kiertää jalkani (joka oli edessä) ja nostaa kapula ja tulla eteen. No eipä mali tajunnut vaan pönötti vieressä ja luuli että nyt kuuluu seurata. Tulin tulokseen, että se ei osaa noutaa kapulaa jos sitä ei heitetä..eli tämä täytyy ottaa treenin alle. Siinäpä päivän anti sitten. Koira oli kivassa vireessä, paitsi treenien loputtua kun jäätiin juttelemaan ulos niin Gimma jotenkin apaattinen (valeraskautta??).


Lauantaina suunnattiin kahdestaan koulun kentälle. Ensin paikallamakuu reilu 3minuuttia pidemmältä kuin kisamatkalta. Ihan jees, pää pyöriin jonkin verran ja pari kertaa haisteli, mutta ei aikomustakaan valua lonkalle. Sitten ruutua. Otin aika läheltä lähetystä, koska silvoin juuri alustaa (alusta tällä hetkellä n.10cm x 10cm). Tosin lähettelin eri sivuilta. Meni ihan kivasti. Tarttis vaan hommata ne nauhat niin olisi itselle helpompi nähdä onko koira ruudussa vai ei. Seuraavaksi luoksetuloa. Tulee ravilla jos matka on lyhyt, pidemmällä tulee hienosti laukalla eikä törmää. Sitten noutoa. Sain todella todeta ettei se tajua tuoda passiivista kapulaa. Jätin kapulan koiran ja minun väliin niin Gimma porhaltaa ohi, uudella käskyllä tuo sen. On se vaikeaa..   Sitten jäävät, jotka meni nappiin. Lopuksi vielä seuraamista kun en millään malttanut lopettaa.. Gimma oli aivan upea, tosi hyvä mielentila koko ajan. Harmi, ettei kukaan nähnyt meininkiä jotta olisi saanut ulkopuolisen mielipiteen. Minä olen niin tyytyväinen minun pikku koiraan..


Juttelin eilen myös Gimman kasvattajan ja tultiin tulokseen, että Gimma kuvataan näillä näkymin helmikuussa, koska silloin ei olisi tarkoitus kisata (doping juttujen takia tulee kuukauden tauko). Lisäksi saatiin taas vinkkejä täyskäännökseen ja seuraamiseen. Eli täyskäännöstä alan tekemään juuri niin kuin olen suunnitellutkin sen eli 270 asteen käännöksiä. Seuraamisessa heti kun alkaa edistää niin aletaan tekemään ympyrää vasemmalle ja matkaa jatkuu kun homma on hallinnassa. Miten ihanaa on omata kasvattaja jolta tulee aina tuhat ja yksi vinkkiä niin ei tarvitse aloittelijana vaipua synkkyyteen jos homma ei toimi niin kuin on itse suunnitellut. Odotan oikein kevättä, että päästää käymään taas puruissa ja ehkä tottelemassa..


Ainiin, sai Gimmalle hieroja-ajan torstaille. Minusta tuntuu, että sillä on jumeja niin kuulee nyt ammattilaisen mielipiteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti