2.11.2010

Jokisen eväät

Sain ihan helposti Mikan lauantaina hallille, joten otin siellä jäävät ja hypyn. Kummatkin onnistuivat. Lopuksi tehtiin kepit Mikan seisoessa ehkä 5m päässä kepeissä pallon kanssa. Kaaria oli taas 1+1 ja 1+1, hienosti män.


Niin miten niillä Jokisen eväille yleensä käy..? Se kuvastaa aika hyvin sitä miten meille kävi Pornaisissa.. Videota ei nyt tule näkyville, koska se ei mene yksinkertaisesti youtubeen (yritin kokonaisena, sitten pätkin pelkkiin liikkeisiin, mutta ei ja nyt huumori loppui). Lisään sen tähän jos saan sen jotenkin sinne.. Pojot kuitenkin tulee tässä.


  • Paikallamakaaminen: 10
  • Seuraaminen taluttimetta: 10
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9
  • Luoksetulo: 6
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
  • Noutaminen: 7
  • Kauko-ohjaus: 8
  • Estehyppy: 9
  • Kokonaisvaikutus: 6
=168p, 1.palkinto, 1.sijoitus (noloa saada ensimmäinen sijoitus näin huonolla tuloksella..)

Paikallamakuu oli kyllä hirveä härdelli. Jo ennen paikallamakuuta kehään mennessä kaksi koiraa oli ehtinyt ärähtää toisilleen. Kehässä tilanne kuitenkin rauhoittui ja alkoi paikallamakuu. Jossain vaiheessa tuli liikkuri käskemään kahta ohjaajaa noutamaan koiransa ja sitten rähähtää (kylmäsi aika *itusti siinä vaiheessa, onneksi tiesin Mikan olevan hallissa, muuten olisin singonnut sinne oitis).. Gimman vieressä oleva oli pysynyt, mutta ne kaksi seuraavaa oli nousseet rähisemään toisilleen. Kummatkin Gimman vieressä olleista olivat piipanneet (Mika ei kuullut Gimman piipanneen enkä minä oikein sitä usko, tai sitten se on ihan jokin uusi juttu). Viereisen koiran omistaja sanoi koiransa olleen levoton kun siltä on sakemanni purrut jalan poikki (koira siis pelkäsi tilannetta) ja toinen piippasi muuten vaan aika paljon. Pörsti ei vähentänyt keltään kun ei tiennyt ketä/ketkä oli piipanneet (reilua sinänsä). Kyynäreet Geellä oli ollut ilmassa jonkin aikaa, mutta sitä tuomari ei ollut huomannut kun härdelli oli vienyt huomion. Hienoa oli kuitenkin, että Gimma pysyi eikä sitä ahdistanut pomminarka tunnelma.

Seuraaminen oli loppua kohti aika hulvatonta, lopussa keuli reilusti. Juoksua pitää treenata paljon kun se näyttää vaan menneen ihme pompottamiseksi..

Maahanmeno oli hidas, niinkuin on ollut jo tovin. Sille pitäisi tehdä jotain.. Hämynousu oli uutta, tosin en usko sen reagoivan liikkuriin, ennemmin minun johonkin signaaliin minkä annoin tajuamattani.

Luoksetulo... Tärisin tässä vaiheessa jo kivasti, Gimma näytti ottavan ilon irti tilanteesta. Unohdin kertoa koiralle liikkeen, käskin sen vain istumaan. Annoin koiralle luoksetulokäskyn, jolla en pysäytä, MIKSI?? Onko ihme jos koira ei pysähdy!!! Jos nyt vaan käyttäisin samoja käskyjä kuin harkoissa.. Lisäksi matka vaikutti pidemmältä kuin reeneissä, että olen tainnut treenata liian lyhyellä matkalla. Yleisesti lisää treeniä ja paljon.

Seisominen oli ihan jees, tassun liikutus ei tietysti toivottavaa (tosin sitä ei ole treeneissä tehnyt).

Noutaminen...kiesus kun mali repesi... Ajattelin jo ettei se pysy siinä sivulla kapulaa heitettäessä. Haukkusarjalla kapulalle. Tuota se on treeneissäkin ajoittain tehnyt. Eteentulo oli vähän vasemmalla ja perusasento vino. Perusasennon vinouteen en puutu, koska en ota sitä perusasentoon vielä noudossa pitkään aikaan. Ehkä voin muuten vaan harkata perusasentoon siirtymisiä ja toivoa, että se tuostakin siirtyisi jouhevammin. Mutta hei, minä osasin heittää kapulan!! Ihmeiden aika siis ei ole ohi.

Kaukoihin olen tyytyväinen. Eteneminen on tietenkin pyllystä, mutta vaihdot oli kivat (ennemmin näin päin kuin liimautumista). Ilmeisesti nouto nostattaa vielä lisää niin sitten kaukotkin maistuu liian hyvin. Olisi pitänyt vain huomioida vire käskyissä, nyt annoin iloiset ja reippaat käskyt kun olisi pitänyt antaa laamaisemmat käskyt (käskyt siis vireen mukaan!!). Ja videolta tein havainnon, että Gee jää jätettäessä vinoon. Tähän pitää kiinnittää myös huomiota!

Estehyppy oli muuten jees, mutta haukahti takaisin tullessa.

Mika totesi taas, että meidän taso on laskenut.. Totta, ei sitä sovi kieltämään. Pörsti oli kyllä armoton tuon haukkumisen kanssa (tai siitä oletan tuon kokonaisvaikutuksen tulleen). Lisäksi perusasennot olivat koko kokeen ihan pyllystä ja koira kytsii perusasennossa. Ei kyllä ole mitään asiaa voittajaan ennen kuin opin hallitsemaan tuon koiran vireen. Päätös on siis yrittää kerätä TK2:sta ja oppia sitä myöten lukemaan koiraa. En tajua miksi palkkasin/hetsasin pallolla koiraa ennen koetta..???!!! Möllikoe meni hyvin kun namitin vaan ennen ja pallo lopuksi. Nyt Gimma oli jo seuraamisen loputtua sitä mieltä, että pallo voisi tulla jo..mikä porsas...


Sunnuntai illan aksat meni tosi hyvin! Gimma oli viimeisenä yksilövuorossa, mutta sitä ennen harkattiin rengasta ja A:ta yksinään.  Renkaalla haki hyvin (helppoja harkkoja), mutta joka kerta tuli oikeasta välistä! A:lla tein kokeilun namipurkin kanssa. Gimmahan aijemmin tuli kontaktilta pois/kääntyi sieltä kurkkamaan jos olin niin ettei se nähnyt minua (ohi juoksemisen kestää). Laitoin namikipon reilusti alastulokontaktin eteen (reilu 2m). Tosi hyvin pysähtyi, jei! Tosin alkoi sitten omin lupinensa ryöstämään namia kepusta.. Siitä eteenpäin edessä oli sitten vain tyhjä namikeppu (joka toimi tosin hyvin magneettina!). Eli stoppasin koiran, kehuin, kävin lisäämässä namin, palasin lähetyspaikalla ja annoin Gimmalle luvan ottaa namin kun näin sen tuijottavan kippoa. Näitä toistoja jokunen ja näitä vielä lisää niin lopettaa minun hakemisen kontaktilla. Namia edelleen ajattelin viljellä kontakteilla vaikka namien merkitys Gimmalle ei ole kovin kummoinen. Välillä se syö todella halukkaasti, mutta esim. jos olen lähettämässä sitä A:lle (lähetän ihan alta, koska niitä kaaria ei ole edelleenkään) niin kun se tietää, että kohta on lähtö se ei ota suuhunsa mitään. Se vaan odottaa lähtölupaa. Viimeiseksi otin kepit + putken. Aluksi Gimma meni kepit tosi laiskasti, mutta viimeisessä toistossa oli pikkuporsas (uusi lempinimi, jos olette kuulleet vieroitetun possun huutavan...ääni on aika sama) taas vauhdissa. En tiedä olisiko hidas vauhti johtunut vinokepeistä (olivat siis suorassa, mutta eihän ne siinä asennossa pysy). Saatiin myös hyvä häiriövinkki keppeihin, jota täytyy ehdottomasti kokeilla kun seuraavaksi hallille mennään. Keppitreenien päätteeksi palkkasin Geen pallolla niin eiköhän se tippunut jotenkin toisen takajalkansa päälle. Välillä agi on kyllä niin pelottavaa, että pelkään pikku sikani puolesta. Pitäisi nyt vaan itsensä terveenä. Lopuksi radanpätkää ohjaajan kanssa (rataa ei ole kun olen sen jo unohtanut). Pääsin taas sellaiseen zen-fiilariin, että voi ihanaa.. Ei tullut paniikki pahasti ja Gimma tuntui lukevan minua ja minä kykenin ohjaamaan sitä rauhallisesti. Ohjaaja olikin sitä mieltä, että Gimmalle sopii rauhallinen, selkeä ohjaus, koska on lievästi kuumeneva. Sitä sen on helpompi tulkita kuin paniikkia kera käsien viuhonnan..


Eilen oli ATD-tokotreenit. Vitsit miten oli kiva treeniä, olen niin tyytyväinen taas kerran tokoporukkaan. Tosi kannustava ja avulias tiimi. Nyt tein kokeilun, ei palloa alkuun. Eli ensin paikkamakuu 3minuuttia. Ei noussut kyynäreet ja oli hienosti, hyvä (olin ulkona hallista). Sitten seuraamista namipalkalla. Yllättävän reipasta, nyt syteen tai saveen, mutta sunnuntaina mennään namilla!! Myös jäävät onnistui. Hyppyäkin kokeilin ja sekin onnasi (sai namin istumisesta). Kaketkin testasin ja ne oli täpäkät (!!!) eikä koira liikkunut... Sitten suoria luoksetuloja kolme, takapalkalla. Istuminen oli taas hiiiiidas, mutta seuraavaksi tehdään Riitan vinkistä niin että tässä vaiheessa namipalkka (jotta saadaan kyyläys katkastua). Sitten stopilla, joka oli HYVÄ! Sitten koira autoon hetkeksi. Sen jälkeen nouto, vein kapulan ja otin vauhtinoudon. Ensimmäisessa luovutus, siiveke apuna. Toisessa noudossa haukahti kerran, muuten jees. Ehkä jatkossa nyt vaan vie kapulaa kun se heittäminen on aika kiihdyttävää, kokeillaan lähtisikö haukkuminen sillä. Ja kun en uskalla rankoa haukkumisesta kun en tiedä voiko se johtua epävarmuudesta. Sitten myös mielenvirkistykseksi ruutua, joka tuntui ensin olevan hankala. Johtuiko siitä sitten, että ruutu oli hyvin lähellä seinää..? No toistojen kautta saatiin taas se hyvä ruutu, joka Gimmalla on. Onhan ruutu sen lemppariliikkeitä.


Tänään käytiin illalla viesteilemässä. Tarkoitus oli ottaa jälkiosuutta, koska oli pilkkopimeää eikä koira pysty silmillään etenemään. Ensimmäinen lähtö oli n.100m, katselimme Gimman kanssa kun Niina hävisi otsalampun kanssa pilkkopimeään metsään. Lähetyslupa tuli kun Niina kertoi olevansa perillä (ja tietysti Niinalla oli tässä vaiheessa pois päältä. Kun radiopuhelimet tulevat niin huutaminen lopetetaan. Tässä vaiheessa se on ehkä hyvä niin motivaatio nousee entisestään. Gimmalla oli vilkkupanta, joten sen menoa pystyi vähän katselemaan. Gimma lähti joka kerta täysillä pimeyteen. Sillä aikaa kun Gimma eteni Niinalle minä lähdin kävelemään kauemmas. Niina lähettää Gimman taas takaisin minulle ja oli hienoa huomata kun Gimma tulee ja nenä tuhisee. Gimma jäljestää juosten risteillen jäljen päällä. Sitten vaihdoimme paikkaa ja uudet tuplalähetykset. Tässä tuli pieni ohjaajien moka, taisimme olla vähän hevosenkengän mallisesti, joten Gee taisi oikaista..?? Eli ensikerralla käytämme vain samaa linjaa (mahdollisimman suoraa, mikä on pimeässä haastavaa) ja siinä otamme useamman lähetys. Pimeällä treenaus kyllä tuntuu tehokkaalta, saas nähdä miten meille käy. Jäljestyskin varmasti paranee treenien myötä (tulee entistä suoraviivaisemmaksi). Tällä hetkellä Gimma on tosi motivoitunut kumpaankin päähän ja treenit tuntuvat kivoilta.

7 kommenttia:

  1. Onnittelut ekasta avoimen 1-tuloksesta!!!Tuosta on hyvä jatkaa eteenpäin:)

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea avo-tuloksesta!!

    t. elina & heta

    VastaaPoista
  3. Onnea vielä kerran ykkösestä! Tekemällä oppii. ;)

    halit lempparimalinuaalle <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos Elina ja Minna. :) Tuntuu kyllä välillä, että minä opin hyvin hitaasti verrattuna koiraan.. :}

    VastaaPoista
  5. Siltä se tuntuu itse kustakin.. :D

    VastaaPoista
  6. Hyvä te! Onnea avo 1-tuloksesta! :)

    VastaaPoista