15.5.2012

Springerin testausta

Isäntä suostui luovuttamaan springerin pyörästään minulle Seinäjoelle niin tänään koeajettiin se. Lisäsin tunnisteisiin pyöräilyn, joten katsotaan kuinka paljon saadaan kesänaikana pyöräiltyä. :) Matkaa kertyi 4,82km keskinopeuden ollessa 9,4km/h (luku ei ole kyllä kovin vertailukelpoinen; sisältää pissatukset ja alkustoppaukset). Gimma ei ole juossut aiemmin springerissä, joten tämä oli uutta meille molemmille. AD-koeahan me ollaan suoritettu, mutta se meno oli vähän eriä. Alku oli todellista tahtojen taistelua kun Gimma oli sitä mieltä, että hänhän vetää. Minä taas olin sitä mieltä, että tämä on ravilenkki. No loppulenksusta oli jo hyvää menoa: Gimma ravasi todella nätisti pyörän vieressä. Gimman ravia on kyllä kiva katsoa; niin helpon näköistä menoa. Lisäksi yllättävän kovaa se ravaa, eikä nostanut laukkaa edes kovin helpolla. :) No ei se lenkki ihan ruusuilla tanssimista ollut, yksi pikkumoppi oli vapaana ja se karkasi yllättäen meidän perään. :( Oli niin lähellä etten mennyt ripittämään omistajia koiran vapaanapidosta, kun koira ei ole mitenkään hallinnassa. Ja muut koirat joita ohitettiin niin joko räkytti tai meni maahan ja hyökkäsi. Onneksi tuo eläin on hallinnassa, mutta on se minusta Gimmaa kohtaan niin väärin että se joutuu miettimään tuleeko joku iholle. :(

Iltaruuan Gimma sai kaukohömpötyksestä. Peruutuksien kautta liikkeitä ja jumppaa se-ma. Ihan kuin eri koira olisi ollut ohjaksissa. Välillä tuli tyrimisiä, mutta pääosa se-ma -vaihdoista oli puhtaita! Hitto vielä jossain vaiheessa opetan liikepuhtaat istumiset! :)

Tänään isäntä kävi ensimmäistä kertaa hakemassa Kennelrehun autosta ruokaa. Taas lähti mukaan tavallinen setti: 10kg Musch Luumursketta ja jauhelihaa, 10kg raakaa lohta ja 10kg naudan mahaa. Onneksi on iso pakkanen. :) Kätevää kun nykyään Kennelrehun sivuille kertyy tilaushistoria niin pystyy hyvin seuraamaan ruokaan mennyttä rahaa. Nyt on kuukaudessa mennyt rahaa keskimäärin 65€ kahden koiran ruokintaa (tietenkin vanhoja varastoja on ollut jäljellä), kaikki extrat siis puuttuu tuosta hinnasta. Otin tuolta yläpalkista pois "Raakaruokinta"-linkin kun en jaksanut sitä päivittää, mutta jatkan edelleen "raakaruokinta"-tunnisteen käyttöä. Sieltä selviää nuo ruokinnat, jos ne kiinnostaa asiat muitakin kuin minua. :) Minä kävin tänään tutustumassa paikalliseen raakaruokintaliikkeeseen. Aika pieni se oli.. Muuten tilaisin Kennelrehusta tännekin ruokaa, mutta olen työmatkalla kun auto tulee tänne seuraavan kerran. :( Varmaan sitten asioidaan paikallisessa tai jotain.. :/ Jos ei muuta niin voihan nuo syödä nappulaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti