31.3.2014

"Ne on niitä rumia koiria.."

En tiedä arvaako joku mistä lause on bongattu.. Belgiyhdistyksen kevätkokous on oikea vastaus. :D Lause on lainattu erään kasvattajan suusta tulleesta sanomasta kun joku kysyi määritelmää käyttölinjaiselle koiralle.. Ottamatta kantaa sen enempää asiayhteyteen niin minusta tuollaiset kommentit ovat niin surullisia. Miksi ihmiset ovat niin mustavalkoisia..oli sitten aiheena treenikenttä tai koirien jalostus..?? Eikö jokainen voi jalostaa/harrastaa sellaisilla koiria mistä itse pitää? Toisten kriteerit on näyttelyvoittajissa ja toiset panostaa käyttöpuoleen..joku ehkä siltä väliltä.. Tietenkin ymmärrän että on makueroja, mutta toivottavasti nämä mustavalkoiset joskus näkisivät muitakin värisävyjä..

Sunnuntaina illasta käytiin tokoilemassa. Gimma aloitti seuruulla ja jäävillä. Jäävissä pääpaino oli maahanmenossa ja Gimma mokasi vain kerran! Vire sillä oli korkea niin sitä kautta jäävät jäi aika vinoon (taisi vähän poikitella). Pääasia kuitenkin että meni maahan ja meni vielä uudella tekniikallakin. :) Täytyy vielä pohtia palkkaussuuntaa, koska sillä uskon saavan myös vaikutettua jäävien suoruuteen. Tämän jälkeen ruutua. Gimman asento on vähän valahtanut merkillä ja merkki on nyt sen rinnan alla. Pitää miettiä jos pallon laittaisi merkin taakse pari kertaa tms. Ruutuun Gimma meni hyvin (ruutu vasemmalla) eikä välittänyt häiriömerkeistä. Läheltä tehtävät paikanhakuasiat oli vaan todella hankalia, pienen ja yksinkertaisen malin oli hyvin vaikea ymmärtää kuinka ruutu on nyt lähellä.. :P Ohjattu Gimmalla oli oikein hyvä, mitä nyt oikean kapulan nostossa sai hiekkaa korvaansa kun pää kenossa tuli kapulaa luovuttamaan. Vasuri oli myös hyvä ja olen nyt itse yrittänyt kiinnittää huomiota käsimerkkeihini ettei ne olisi niin voimakkaat. Luoksarissa Janina oli takapalkkaamassa. Siitä ei tullut mitään, Gimma oli niin kiinni purutyynyssä. Tähän tarvitaan nyt neuvoja ja paljon, solmussa ollaan. Loppuun tunnari. Muuten siisti mutta Gee käytti suutaan yhdellä kapulalla.. Ja hitto tuo mun treeniliivi on *askanen...




Vähän kiinnostaisi mennä kokeeseen katsomaan miltä kokonaisuus sitten näyttää, mutta vähän tuntuu siltä onko järkeä... :/

2 kommenttia:

  1. Valkonen treeniliivi? :D Hitsit, aika jännä jos kaikki kurat näkyy. Gimma kyllä pitää niin rauhallisella otteella tunnaria kuin kapuloitakin, ihan kateus iskee!
    Aika jäätävää jos joku Belgiyhdistyksen kevätkokouksessa sanoo noin kärkkäästi mielipiteensä käyttölinjaisista... Ainakin tulee heti selväksi minkälaisia koiria tämä kasvattaja kasvattaa. Mulle se on ainakin se ja sama miltä se koira näyttää, kunhan sillä on mukava luonne ja harrastusta kestävä rakenne/terveys. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole valkoinen treeniliivi...ei todellakaan! :D Itseasiassa en sen oikeaa väriä tiedä, mutta johonkin sini-harmaaseen viittaava se on. Itseasiassa se yllättävän hyvin peittää lian jos vertaa mustaan, mutta rajansa silläkin. Onneksi koneessa se putsaantuu. :)

      Gimma pitää nykyään tunnarikapulaa aika hyvin. Joskushan se veti tunnarikapuloita halki kun suu vähän kävi.. Mielentilan, varmuuden ja pidosta palkkaamisen kautta ote on saatu tuohon malliin. :)

      Kai tässä voi sanoa, että kaikkea sitä kuulee kun vanhaksi elää.. :D Vähän voisi yrittää hillitä itseään, aika lapsellista käytöstä aikuiselta ihmiseltä..

      Poista