15.11.2015

Kysymyksiä ja vastauksia

Veera haastoi meidät vastaamaan tiukkoihin kysymyksiin. Olen pitkään jo ajatellut, että olisi kiva ottaa kantaa asioihin. Nyt päivitykset ovat pyörineet lähinnä niiden vähien reenien ympärillä mitä on..

1. Miksi päädyit ottamaan koiran juuri siltä kasvattajalta mistä se on? Oliko sinulla sen lisäksi muita vaihtoehtoja?
-Soittelin kasvattajille joille oli suunniteltu pentueita. Aluksi olin näy-/sekalinjaista ottamassa, mutta sitten päädyttiin käy-linjaan kun ei ne näyttelyt ole koskaan kiinnostaneet. Lisäksi maleissa on huomattavasti enemmän valinnanvaraa käy-linjassa. Yksi kasvattaja ei halunnut myydä pentua mulle, koska mulla ei ollut belgiä aiemmin, muut suhtautuivat positiivisesti ja pyysivät kylään. :) Gimma tuli eri pentueesta mistä olin suunnitellut, mutta Geen isä on samaa linjaa mistä olisin ottanut pennun, mutta se narttu jäi tyhjäksi. Gimman emä sineitöi vielä päätöksen, siinä oli sellainen koira mistä pidin heti. Tietysti kasvattajan antama positiivinen käsitys itsestään vaikutti myös päätökseen. Kaikista varoituksista huolimatta Gimma tuli mulle sijoitukseen ja tästä yhteistyöstä ei ole kyllä mitään pahaa sanottavaa.
2. Uros vai narttu? Miksi?
-Halusin nartun vaikka mulla ei ollut aiemmin ollut narttuja. Ajattelin nartun olevan helpompi, ei niin kova ja dominoiva. Helpottavaa oli kuitenkin huomata, että saksanmetsästysterrieri on huomattavasti "hankalampi" koira kuin mali, mutta niinhän Heli (Gimman kasvattaja) sanoikin. Lisäksi narttu on pienempi, joten fyysisesti myös tarpeentullen paremmin hallittavissa (hallinta ei saa fyysisyyteen perustua, mutta nuorempana välillä fyysiset otteet olivat välttämättömiä). Nyt kun Gimma on leikattu niin se on erittäin helppo kisakaveri kun ei tarvitse juoksujen mukaan kisoja rytmittää. Seuraavakin tulee luultavasti olemaan narttu.. :)
3. Onko koirasi helppo kuvattava? Kuvaatko mielummin riehuvia vai paikallaan olevia koiria?
-Harvoin enää kuvaan koiria muutakuin puhelimella (jossa on hiton huono kamera, toivottavasti s6 active tulisi markkinoille..). Puhelimella on oikeastaan pakko kuvata paikallaan olevaa koiraa, tai sitten ne täyttä suttua.
4. Onko jotain lajia missä et voisi kuvitella sinua ja koiraasi?
-Rallitoko.
5. Haluatko että tulevaisuuden ammattisi liittyy koiriin / eläimiin?
-Nuorempana olisin halunnut Kannukseen ja opiskella koiria. Vanhempani kuitenkin estivät nämä ajatukset, joten nykyinen ammatti on sitten jotain ihan muuta. No eipä tämä Maa- ja metsätieden maisterikaan varmaan huono vaihtoehto ole. :) Joskus olen käynyt kouluttamassa muita tottiksen osalta, mutta nykyään en sitäkään tee kovin aktiivisesti. Kouluttaminen on todella haastavaa, että ei minusta sellaiseen ammattiin olisi. Lisäksi itsellä on vielä niin paljon opittavaa, että parasta on mennä hattu kourassa eteenpäin. :) Tietysti jos joku tulee apua pyytämään niin voi oman mielipiteeni antaa.
6. Mikä kuva on sellainen mitä et koskaan halua menettää? Miksi?
-Tämä on aika ihana kuva. Siinä on mun pikku-Gee. <3 Tuosta se meidän taival joskus lähti, ketä olisi uskonut että saan maailman hienoimman malin itselleni..


7. Onko sinulla jotain koiratarvike merkkiä jota erityisesti suosit ja joka menee muiden edelle? Miksi juuri se?

-Meillä on paljon Hurtan tuotteita kotona. Kuitenkin ne kaikki ovat jossain määrin huonoja, joten pyrin nykyään Hurttaa välttämään. Sen sijaan Rukan tuotteet ovat minusta laadukkaampia ja ergonomisempia. Tämä siis näissä arkijutuissa. Treenitarvikkeissa en ole merkkiuskollinen, ostan tuotteita jotka olen kokenut hyviksi.
8. Onko sinulla treeneissäsi joku 'vakkarikuvajaa'? Kuka se on ?
-Aika harvoin saan ketään kuvaamaan. :( Videokuvaus itsessään on kyllä tehokas tapa oppia! Sitä pitäisi säännölliseen harrastaa.
9. Jos sinun pitäisi nyt alkaa harrastamaan (koira) lajia joka on sinulle täysin uusi, mikä se olisi? Miksi?
-Mondioring. Montsu lajina kiinnostaa, IPO ei edelleenkään kun siinä on jälki. Montsu on monipuolinen laji, vaatii paljon koiralta ja ohjaajalta. Ehkä sitten seuraavan koiran kanssa tai ei, en itsessään pidä itseisarvona harrastaa jotain purulajia. :)
10. Harrastatko mitään muuta koiraharrastuksen lisäksi?
-Ei ole tällä hetkellä oikein aikaa eikä inspiraatiota. Tykkään liikkua luonnossa, mutta teen senkin koirien kanssa.
11. Mikä on maksimi määrä koiria kerrallaan?
-Jos puhutaan puhtaasti vain minusta (meillä mies myös harrastaa koiralla, joten meillä on "omat" koirat) niin kaksi omaa on minulle maksimi. Gimmalla on vielä harrastusvuosia toivottavasti 1-2. Katsotaan jos ensisyksynä minulle tulisi sitten uusi aihio kasvamaan. Itse koen, että minulla ei olisi tarpeeksi antaa kahdelle aktiivi-ikäiselle harrastuskoiralle. Meidän perheessä tulee varmaan jossain vaiheessa tilanne, että taloudessa tulee olemaan neljä koiraa, koska isännän seisoja on vain vuoden Gimmaa nuorempi.

4 kommenttia:

 1. olipas sinullaki kivoja vastauksia!

  Ja tuo kuva, oiettä❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan kysymyksistä, kiva oli pohtia ja vastata. :)

   Tuo kuva on kyllä niin <3 Pikku-Gimma sanan varsinaisessa merkityksessä.

   Poista
  2. Minkä ikäinen Gimma tuossa kuvassa onkaan ?:)

   Poista
  3. No kun en ole ihan varma, tuo kuva on otettu joko sillä kerralla kun Gee oli valittu mulle eli noin viiden viikon ikäinen tai sitten luovutusiässä eli seitsemänviikkoinen. Gimma oli ihan sairaan pieni pentuna kun niitä pentuja syntyi ihan kiitettävä kasa, henkiin jäi 14kpl. :D

   Poista