18.9.2010

Melkein maisteri

Gimma on kulkenut mukana koulussa, koska varsinkin maanantaina on niin tiukka päivä (10h+matkat), että silloin tulisi Geelle aivan liian pitkä päivä kotona odotettavaksi. Onneksi nyt on auto käytössä, muuten olisin helisemässä. Tauoilla on hyvä käyttää pissillä niin saa itsekin happea.

Gimma on kyllä päässyt nauttimaan kissanpäivistä. Nukun alakerran sohvalla, koska meillä ei koirilla asiaa yläkertaan...mutta enhän minä voi nukkua sohvalla ja Gimma lattialla...enhän.. No Gimma on nukkunut sitten tyytyväisenä sohvalla minun kanssani. Tosin kaikkina muina öinä paitti viimeyönä se siirtyy lattialle nukkumaan, ehkä sohva on sille liian kuuma paikka. Arvatkaan vaan onko se tyytyväinen saadessaan nukkua sohvalla..?

Tämä viikko on mennyt aika vähillä koiratouhuilla...perjaatteessa.. Keskiviikon tokot jätin väliin ja suunnattiin Gimman kanssa AT Canikselle tekonurmen laittohommiin.

Torstaina menin aksaan, jonka päällimmäinen oppi on ohjauksen ajoitus. Minä käskytän liian myöhään, tulppaan koiran tien, unohdan esteiden nimet (koira kyllä meni minne ohjasin..)...mitä vielä...vaikka mitä. Eipä ole helppoa ei.. Saatiinhan me onnistumaan kolmella välistävedot kunhan itse sain itseni koottua. Tässä rata vähän muokattuna (toivottavasti edes muistan sen oikein), koska radalla oli A ja puomi jota me ei otettu kun Gimma ei osaa kontakteja. Lisäksi tehtiin erillisenä keinua.

Perjantaina taas AT Canikselle ja tekonurmitouhuihin, loppu nurmea ja rouheen laittoa. Lauantaina jatkui rouhueen levitys. Voi kiesus miten hieno hallista tuli!!Esteet tulee maanantaina. Mikäs siinä oli töitä tehdessä kun koirat juoksivat onnesta soikeana ympäri hallia ja thöö rakastavaiset (Gimma ja Väinö) nauttivat toistensa seurasta kolmannen pyörän (Paavon) välillä "häiritsiessä".

Kotona Gimma on edistynyt kontaktiharkoissa ja nyt onnistuu jo vinolle pinnalle takatassujen hakeminen. Ensi viikolla varmaan kokeillaan oikeilla esteillä harjoitusta, sitä ennen vahvistellaan takajalkojen käyttöä. Jos näyttää siltä, että homma ei pelitä vieläkään niin sitten harkkaan vielä ulkona takajalkojen käyttöä. Tässä asiassa en aijo nyt kiirehtiä, koska olen ihan varma, että kontaktit semmoinen juttu joka meillä alkaa pissimään heti jos siihen pienenkin mahdollisuuden antaa!

Olin lupautunut menemään ATD:n möllitoko-kokeeseen ja se varmistui maanantaiksi, joten pienet reenilöt varmaan pitää ottaa ennen sitä... Ei siinä, painetta ei ole (vielä..), mutta turha sinne on mennä jos koira ei ole yhtään kartalla. Ainakaan kaukoja ei olla otettu pitkään aikaan, joten niitä on tahkottava...huomenna..Koska illalla me suunnataan vielä Niinalle juhlistamaan halliurakkaa.

Odotan kuin kuuta nousevaa, että pääsen ensiviikolla kokeilemaan Gimman kanssa 12keppiä..!

2 kommenttia:

  1. Aattelin ilmoitella, kun huhuilit Nijin luonnetestivideon perään, että nyt löytyy linkki videoon lt-postauksesta :)

    Tsemppiä mölleihin! :)

    - Heta

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempityksistä...saas nähdä mitä niistä tulee tuon akan kanssa...

    VastaaPoista