12.5.2011

Korrien treenit

Miettisin jo monta päivää ennen mitä tehdään ja päätin, että ääntelyä mennään työstämään. Paikalla oli kuitenkin tunnarit käytettävissä, joten tunnarilla aloitettiin. Lähtötilanne oli se, että Gimma on tehnyt tunnaria vain takapihalla ja ongelmana on, että Gee yleensä nappaa ensin väärän jonka jälkeen vasta alkaa tehdä töitä.


Tulimme paikalle, pissitin Gimman ja noin 40minuuttia se makoi "kehän" läheisyydessä. Sitten tunnaria. Riitta halui laittaa tornin ensin, oma n.30cm päähän ja ruohoa päälle. Gimma toi oman erittäin hyvän haistelun päätteeksi, toisto ja sama juttu!! Sitten Riitta hajotti hieman kasaa ja sama juttu, oma tuli tosi hyvän haistelun päätteeksi!! Seuraavaksi kasa hajoitettiin kahteen osaan (kasojen väli n.7cm) ja oma väliin. Gimma toi oman!! Tähän lopetettiin, olin aika mykistynyt.. Ainoa ongelma mikä tuli oli pureskelu, mutta tosiaan kun tunnaria oltiin ennen otettu vain kotona ja parin metrin päästä niin olosuhteet olivat aivan erit (varmaan epävarmuudesta suu kävi??). Kehua voi kuulemma kun Gee tuo kapulaa minulle. Juteltiin myös aamu-/iltaruuan yhteydessä treenaamisesta ja Riitta oli samaa mieltä kuin Minna; nälkä on liian suuri ja se ajaa Geen hätäseen suoritukseen (vaikka Gimma ei ole ahne). Minna olet aika tokotusasiantuntija.. ;) Sitten juteltiin ääntämisongelmasta ja Riitta oli sitä mieltä, että toiminta tulee keskeyttää jos ääntä tulee. Lisäksi esim. jos ruudussa alkaa tulemaan ääntä niin vaihtoehtona on laittaa ruokakippo ruutuun. Tehtiin sitten hyppy-nouto, eka ok (tosin kiersi hypyn kun se oli niin pieni ja epämääräisen näköinen ettei tajunnut sitä hypyksi), toisella kerralla pieni vinkaus. Ruutuunlähetyksessä ei ääntä. Tulee olla tarkkana mielentilan kanssa ja jättää käskemättä ruutuun jos tuntuu, että nupit on kaakossa. Ruutu oli Riitan mukaan oikein hyvä, kysyin vielä oliko tarpeeksi reipas (minusta se oli vähän laiska) niin Riitan mukaan erinoimainen. Kuulemma haen aivan liikaa koiraan vauhtia vaikka sitä on sillä tarpeeksi. Riitan mukaan tällä koiralla voi tehdä varsinkin ääntelyn kanssa tahallaan hitaampaa suoritusta hakien, koska vauhtia liikkeisiin tulee aivan varmasti saamaan. Riitta oli taas tosi kannustava ja tsemppasi meitä, "toivottavasti teillä on tavoitteet korkealla"..no...ihan vaan se yksi tavoite meillä on.. :)


Treenejä ennen jossain ammuttiin, Gimmalla on ammuttu viimeksi pentuna niin oli kiva huomata, ettei sitä edelleen häiritse ampuminen (Gee oli ampumisen aikana odottamassa vuoroa ja minä kuuntelemassa Riitan neuvoja toiselle koirakolle).


Tokottelun jälkeen Toukkis pääsi hengaamaan "kehän" lähelle. Ihan kivasti poitsu oli, toiset koirat vähän jännitti, mutta ei sen kummempaa. :)

2 kommenttia:

  1. Ei tolla kyllä ole tokon kanssa mitään tekemistä, maalaisjärjen käyttöä. Hyvä kuulla, että Riittakin oli samaa mieltä. Uskot nääs neuvoa näinollen paremmin. ;)

    Ilo on onnistuneet treenit, hyvä te!

    VastaaPoista
  2. No joo pakkohan sitä oli uskoa kun Riittakin samaa sanoi. En oikeasti vaan uskonut ruuan aiheuttavan Geessä tuollaista lieveilmiötä kun ei sille ruoka ole mikään intohimo.

    VastaaPoista