25.2.2012

Pientä kotipuuhastelua

Torstai-iltana kävin vielä lyhyesti tokottelemassa pihalla. Vähän seuraamista, pieni piip kuului kerran ja siitä sai suullisen palautteen. Sitten istuminen, hyvin istui. Sitten nouto, jossa palkkasin taas perusasennosta ja sai lähteä samantien noutamaan (ei ääntä). Sama juttu ruudussa, mutta otin ruudun vielä toisen kerran ilman alkupalkkausta ja palkkasin ruudussa (kummatkin kerrat hiljaisia). Tämän jälkeen isäntä tuli tekemään tunnarin. Tyhmänä käskin laittamaan tunnarin liukkaalle maalle, jossa oli kapuloilla oli oikein baana liukua. Gimma räjäytti potin ja toi väärän kapulan. Otin vähän seuraamista ja tunnari uusittiin lumikinosta "vasten". Nyt käytti hampaita väärässä (ei nostanut maasta), mutta toi oman. :) Hieno suoritus, alla oli kuitenkin paljon Gimman lempi-liikkeitä ja Gimma oli saanut ainoastaan palloa palkaksi. Täytyy vaan jatkossa muistaa, että kun on liukasta niin tunnari pitää tehdä paikkaan, jossa kapulat eivät pääse aivan valtoimenaan liikkumaan.

Perjantaina ei tehty mitään, makasin kotona sängyssä ja luin tenttiin.

Lauantaina olisi ollut tokot, mutta en mennyt vaikka ensin suunnittelin meneväni. Jätin kuitenkin välistä, koska ei siinä olisi ollut tässä kunnossa mitään järkeä. Harmittaa silti. :( Illalla tokoteltiin vähän pihassa. Ensin seuraamista, ihan ok. Täykkäristä pysähdys niin pa jää aikaa eteen. Eli näitä pitää katsoa. Sivuaskeleet ihan jees, peruutuksissa vähän samaa vikaa kuin täykkäreissä. Pitää vaatia siirtymään kunnolla eikä sinnepäin. Istuminen ihan ok. Sitten noutoa, kerta palkaten perusasennosta josta pääsi noutamaan. Sitten kisamainen. Ja vielä kerran palkka pa:sta ja noutoon päästäminen. Hiljaisia kaikki kerrat. :) Viimeiseksi tunnari, Gimman laitoin maahan kun touhusin itse tunnarin kanssa. Laitoin ensin väärät, sitten vein oman. Yhteensä 7kapulaa, oma kolmas oikealta. Tämän jälkeen otin Gimman sivulle ja kääntysin normisti. Lähetysmatka ehkä kolmisen metriä (en uskaltanut ottaa enempää etäisyyttä kun ei olla tehty tunnaria kahdestaan). Odotin sivulla, että Gimma otti kontaktin (tämä kestää koska ennen ei ole tarvinnut tätä tehdä) ja sitten pääsi töihin. Kalautti hampaat ekaan oikealta ja sitten aloitti haistelun. Kävi kaikki järjestyksessä läpi enkä huomannut oman kohdalla mitään reagtiota, tuli takaisinpäin, nappasi oman varman oloisesti ja toi sen. Tuo on todella jännää kun en ainakaan itse huomaa minkäännäköistä reagtiota oman kohdalla, mutta tietty pääasia on että oma tulee. Ja tuskin se nyt seitsemän kapulan kanssa ihan "tuurilla" tulisi.. Tämän jälkeen otettiin vielä kaukkareita. Gimma oli aika fiiliksissä niin kaukot oli tosi surkeet, en kuitenkaan hyväksynyt (hyvä minä!) huonoja vaihtoja vaan helpotin ja vaihdot piti tehdä kunnolla. Laitoin pallon etujalkojen väliin avuksi ja vaihdot meni tosi hyvin. Ei yhtään jumitusta, mitä pallo on joskus aiheuttanut. Kivat pikkureenit ja Gimma oli varmaan tyytyväinen. Sen huomaa, että sitä ketuttaa jo laakereilla lepääminen. Minä haluaisin jo vetolenksulle!

Ainiin ja viime maanantain agi-treenien video.. Pakkosyötin isännälle sen katsomisen ja kommentti oli "kamalaa räpellystä, etkö saisi koiraa kulkemaan yhtään hitammin kun olet itse niin hidas". :P Jälkimmäiseen kysymykseen voisi vastata, "joo oota pieni hetki, kyllä Gimma menee hitaammin jos kiltisti pyydän". NOT :P Tällä kertaa elukka roiski rimoja enemmän kuin laki sallii. :( Kun on hyppy ennen putkea niin eihän sitä voi vaan hypätä kunnolla....


4 kommenttia:

  1. Tihrustin ja tihrustin tuota videota ja jokin tuossa Gimman hyppytyylissä näyttää jännältä takapään osalta. Ihan, kuin se ei oikein nostaisi takajalkojaan riittävästi, vaan se tulee jotenkin jännästi roikkuen mukana? Toisaalta näyttää, että se ponnistaisi välillä aivan liian myöhään eli etäisyyksien arvioinnit olisivat hieman hukassa. :S

    Voisiko sillä olla jumeja? Oletteko hyppytekniikkaa ikinä tehneet? Siis nämähän on tietysti vain minun arvioitani, enkä tosiaankaan suoraan väitä, että koira on ehdottomasti jumissa tms. :D Kunhan tuota hyppytyyliä jäin katselemaan. Jotain jännää siinä on :)

    VastaaPoista
  2. Gimma ei ole hetkeen käynyt fyssarilla niin en osaa jumeista sanoa. Tosin kaksi kouluttajaa on sanonut, ettei Gimma keskity hyppäämään kun putki on silmissä..sillä on vaan syöksy mielessä. Hyppytekniikkaa ei olla juurikaan tehty. Täytyy kysellä vielä muiltakin onko siinä elikossa jotain muuta vikaa kuin aivojen puute..

    VastaaPoista
  3. Minä taas näin a) koiran arviointivirheitä b) ohjaajan kämmejä. Mielentila ei ole optimi, eikä reagoi huomautuksiin oikein. Treeniä siis. :)

    VastaaPoista
  4. Varmasti aika paljon koirankin malttamattomuutta ja arviointivirheitä, kun on nuori koira kyseessä, mutta ei siitä haittaakaan ole, jos fyssarilla varmistaa. :) Tosin, jos aiemmin ei fyssarilta ole sanomista tullut, niin todennäköisesti sitten koiran kokemattomuutta tuo hyppytekniikka.

    VastaaPoista