2.3.2012

Älä koskaan sano ei koskaan.. ;)

Minä olen alkuviikolla uhmannut luontoa. En oikeesti jaksanut maata laakereilla enää, nenä vuosi ja yskimistä riitti. :( Silti menin aksaan. Olin kuollut ja Gimma yllättäen energinen. Alussa meni ihan jees, mutta toistoja kun otetaan niin alkoi kiehuminen. Sillä menee monen toiston myötä naula päähän ja sitten se on menoa. Minun irtoaminen sai hullua kiehumista ja silloin mentiin sieltä mistä tie oli lyhin (Gimman motto on läpi vaikka harmaan kiven)... Ei kovin hedelmällistä, mutta omapa oli vikani. Ei tuolle sopi laakereilla lepääminen. Jatkossa treenaammekin agia torstaisin kun seurassa tehtiin uusintajärjestelyitä ryhmien suhteen. Kiva päästä treenaamaan ryhmään jossa on vain kisaavia maksikoiria. :)

Tiistaina käytiin sitten hiihtämässä. Yhteensä lenkki oli 5,2km, josta vetoa oli noin nelisen kilometriä. Otin kummatkin vetämään ja mentiin välillä ehkä ladulla (lunta oli tullut reilut 20cm, joten välillä joutui arvailemaan ollaanko ladulla vai ei), välillä umpihangessa. Oli aika sairasta menoa, noita kahta en kyllä köyttäisi itseeni jos ladut olisivat auratut. Nytkin jo pelotti välillä horjua siellä perässä.

Edellispäivänä oli yksi tosi haastava tentti ja sitä myöden jos se menee läpi niin elämäni hiukan helpottuu. Saan kuluttaa aikaa enemmän muihin tärkeisiin asioihin. Tietty vielä on gradu ja muutama muu tentti, mutta tuo oli niistä ultimatepahin! Gradu ei ole mennyt eteenpäin oikeastaan yhtään, mutta ehkä tämän viikon jälkeen sekin maistuu. Toivottavasti!

Tänään kävin taas hiihtämässä. Piti mennä aamusta ATCanikselle, mutta nukuinkin sitten pitkään. Ihan hyvä, koska illalla en saanut unenpäästä kiinni kun yskitti niin hulluna vaikka olin ottanut yskänlääkettä. :( No kuitenkin päätin ottaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja menin hiihtämään. Onnekseni kodin lähellä olleet ladut oltiin laitettu taas kuntoon ja päästiin laduille. Ei muutakuin siis laduille, kahden koiran kanssa! ;) Kyllä pelotti! Unohdin lasit, tyhmä minä. Mutta hei, opin matkan aikana jarruttamaan! V-tyyli tuli tutuksi aina kun kurvi näkyi. :) Älyttömän kovaa nuo ei menneet, huipparit oli 27km/h. Vähän pohja oli pehmeä ja menin siis syöksylaskuasennossa koko matkan enkä auttanut koiria. Sukset tuntui myös vähän tahmeilta (ehkä lumi paakkuuntui pohjaan?), no ei ihme, ne eivät ole nähneet mitään voiteita tms. ja ovat noin 20vuotta vanhat. :D Matkaa oli ehkä 3,5km (muistin laittaa gepsin päälle vasta kun kaaduin ensimmäisen kerran). Vielä ei henki lähtenyt, joten kait tuota voisi uudestaan tehdä. Oli ainakin hauskaa ja kaksi kuollutta raatoa kotona. Tosin täytyy jossai vaiheessa mennä erikseenkin noiden kanssa niin pääsevät sitten kummatkin kunnolla hommiin. Kotona hiihdon jälkeen kummatkin sai maltoa, vettä ja tonnikaa.

Jokke Safari
Vetujutuista vielä. Olen noita Gimman vetovaljaita katsellut ja minusta ne on ihan hanurista. Tai ainakin minulla on vähän sellainen kuvitelma. Ne on ostettu joskus viitisen vuotta sitten Miralle kun yritin sen kanssa vetotouhuja ja Gimma on nyt ne perinyt. Minusta tuntuu, että tuo pääaukko on liian iso ja siitä syystä valjas ei pysy kunnolla paikoillaan vaan nytkin kun sitä tarkkailin hiihdon aikana niin valjas valuu puolelta toiselle. Lisäksi nuo teddy-pehmusteet ovat niin hanurista kuin olla ja saattaa. Näillä keleillä niihin paakkuuntuu lumi kiinni. Jos vertaa esim. Toukon ZeroDC -faster valjaisiin, johon ei ota yhtään lumi kiinni ja niiden puhdistus on helppoa: huuhtoo vaan veden alla ja ne on puhtaat (teddy ei ihan näin helposti putsaannu..). Tykkään muutenkin hurjasti noista valjaista ja Toukolle ne sopiikin mielestäni kuin nenä päähän. Gimmalle ei taas niitä voisi ajatellakaan. Olenkin Gimmalle haaveillut jo salaa Non-Stop Free Motion -valjaista.
Non-Stop Free Motion

Niitä pystyisi vähän säätämään, joten uskoisin, että niistä saisi Gimmallekin hyvät valjaat. Niitä vaan pitäisi päästä jossain testaamaan, koska Gimmalle on juuri kokojen 4 ja 5 välissä. Hintaa noilla valjailla tietenkin on enemmän kuin muilla markkinoilla olevilla, mutta jos olisivat Gimmalle hyvät niin olisin valmis hinnan pulittamaan. Vetoharrastus on kuitenkin niin kivaa! :) On itsekin tullut huomattu kuinka tärkeitä hyvät varusteet ovat. Ennen mulla oli TopCaniksen vetovyö, nyt ManMat:n vyö niin onhan niissä eroa kuin yöllä ja päivällä! Eikä ole kyllä yhtään ikävä vanhaa vetovyötä.

Tässä vielä muutama kuva Gimmasta noilla Joken valjailla. Kertokaahan mielipiteenne miltä nuo näyttää! Koiran naaman edessä oli namia, jotta sain pienen vedon kuvauksen ajaksi. Laitoin nyt monta kuvaa vaikka itsestä parikin olisi riittänyt, mutta eihän noista muistakaan haittaa ole. :)

1.

2.

3.

4.
5.
6. Meneekö kaula-aukko liian alas?

7.

8. Varsinkin tässä kuvassa näkyy minusta hyvin tuo kiertyminen vaikka yritin asetella valjaat hyvin.

5 kommenttia:

  1. Menisikö tuo kaula vähän liian alas? Olet varmaan täällä käynyt katsomassa?

    http://www.siperianhusky.fi/tarvikkeet/mittaus.html

    Minun pitäisi Lykylle ostaa valjaat, mutta täällä ei ole kaupoissa ollut sopivia. Netistä tuntuu hassulta tilata kokeilematta.

    VastaaPoista
  2. Olen tutustunut tuohon sivustoon. Netistä tilaamalla en oikein haluaisi valjaita ostaa, koska en itse ymmärrä tarpeeksi niiden päälle (minä en ainakaan osaa mitata tuota elikkoa). Tuntuu myös, että kaikissa valjaita myyvissä liikkeissä ei ole välttämättä asiantuntevia myyjiä. Paras olisi varmaan ostaa jostain valjakkourheilutapahtumasta valjaat, mutta ne tapahtumat ovat yleensä tuolla pohjoisemmassa.. :(

    VastaaPoista
  3. Näyttää, kuin se menis just silleen tuosta edestä, kuin puhuin niistä Jullelle tarjotuista valjaista.

    VastaaPoista
  4. Tuon kaulan alaosan pitää osua just eikä melkein sternumin eli rintalastan päälle ja sen tuntee ihan sormin. Niskasta ei saa tulla mitään estettä lapojen liikkeelle, lapojen päätkin tuntee hyppysissään helposti eli niiden päälle ei saisi valjas mennä tai tukkia eturaajan ojennusta lavan osalta. Musta näyttäisi, että nousevat tuolta takaa vähän liian aikaisin ylös?

    Joken valjaat on p*skoja. Itsellä oli joskus yhdet DC:t ja ne ei kyllä olleet yhtään hyvät sushukalle ja vielä vähemmän palikalle. Seisojien valjaita nuo DC:t :). VULin Manmatit on aika hyviä. En ole ostanut, muutta olen päässyt hipelöimään ja sovittelemaan.

    VastaaPoista
  5. Minna: Aika hassua, että tuollaisia suositteli kun nuo pyörivät ja heiluvat puolelta toiselle.

    Riitta: Täytyy tässä vielä katsella noita Jokkeja. Ei niille mitään voi tehdä, mutta jos oppisi itse jotain valjaiden istuvuudesta. Kiitos neuvoista! Minun pitää varmaan tilata valjaat ja tulla niitä sun luokse sovittamaan. ;)

    VastaaPoista