11.4.2013

Aktiivinen keksiviikko!

Tiistai-illalla tehtiin tunnari pihalla. Nyt suoritus oli ok, vaikea olla enää tällaiseen oikeasti tyytyväinen.. Mentiin pihalle, kerroin mitä tehdään ja samalla Mika tuli kapulan kanssa. Oma oli kolmas vasemmalta. Lähti haistelemaan tokan kohdalta, meni pokkana kaikkien yli (ei merkannut mitään) ja alkoi etsimään kapulaa omien takaa (pysyi metrin sisällä kapuloista). Palasi haistelemaan oikealta ja oman tullessa kohdalle nappasi sen. Palkaksi taas perinteiset kissanruuat. Ilme kapuloilla olisi voinut olla parempi, saikohan epävarmuus sekoilun päälle? Luovutukseen Gimma tuli ravilla, mutta sillä oli siinä ihan ok ilme eli ei ottanut minusta painetta.

Keskiviikkona mentiin ensin Leppävaaraan Riikan, Nattan ja Näpsän kanssa tekemään esineruutua. Blogin mukaan viimeksi ollaan tehty esineruutua 25.9.2011. Eli semmoinen kevyt tauko tässä välissä on ollut. :P Muutenkin se treenaaminen on ollut vähän herran haltuun -meiningillä. No parempi nyt kun ei koskaan, kokeeseen on aikaa 2kk. :) Minulla on paljon opittavaa, ensinnäkään en ole koskaan merkannut aluetta nauhoilla..hups.. Se oli ihan hyvä systeemi, helpompi hahmottaa alue. Gimma sai ensin etsiä ja ruudussa oli kerrallaan yksi esine. Jatketaan yhdellä esineellä jonkin aikaa. Heti perään Gimma sai etsiä toisen esineen. Kummatkin löytyi kivasti! Gimma pääsi vielä Nattan jälkeen etsimään yhden esineen, mutta koska se löytyi niin kivasti niin jätettiin siihen. Olipa kivat treenit!

Treenien jälkeen annoin Gimmalle FitDogin Energyä. Kaikki (2dl) meni sen siliän tien! :O Energyä meillä ei ollakaan juuri juotu, mutta maittavuus oli todella hyvä! Sitten lähdettiin lenkille ja Gimma pääsi juoksemaan Näpsän kanssa. Yllättävän hyvin meni, varmaan johtuen Näpsän koosta ja siitä, että se on tottunut isoihin koiriin. Silti pitää olla tarkkana, ettei Gimma lähde jyräämään. Tunti siinä meni keposesti ja sitten tokoilemaan Viikkiin. Hanna ihanainen oli järkännyt meille treenit Viikin parkkihalliin! Paikkikset meni hyvin. Sitten luoksari, joka oli myös hyvä. Ei juminnut Hannaan!! Gimma reagoi niin paljon paremmin "uuteen" käsimerkkiin ja minun on se myös helpompi antaa. Myös maahanmeno oli ihan hyvä! Sitten ruutu. Bongasi hyvin merkin (valkoinen merkki) vaikka taustakin oli vaalean harmaata. Ruutu hyvä ja palkka ruutuun. Ohjatussa otettiin oikea. Merkki jees, hyvin otti suunnan, luovutus vino.... *tästä voisi alkaa repiä hiuksia seuraavaksi* Noihin luovutuksiin pitäisi keksiä joku kikkakolmonen!! Merkit oli todella hyvät. Nyt kun pallo on ollut merkin takana niin Gimma pysähtyy merkin taakse paremmin, hitto se ole mitään meidän koroketreeneistä tajunnut. :) Lopuksi tunnari (pidemmällä matkalla) ja treeneissä mukana ollut Anna sai tehdä sen. Haistelu ei ollut meidän parhaimmistoa, mutta palautus oli superhieno ja ilme oli varma! :D Hyvä Gee. <3

Treenien lopuksi vielä palkkaria nassuun. Gimma joi siis yhteensä neljä desiä (2dl+2dl)! Illalla vielä oikein mietin, että miten Gee olikaan niin reippaan oloinen reeneissä. Se kyllä sai energiajuomaa, mutta voisiko se vaikuttaa noin positiivisesti?? Tosi hienoa joka tapauksessa. Vielä juomien sekoituksesta.. Minulla on palkkari aina 0,5l vichy-pullossa, laitan jauheen sinne suppilon avulla ja se menee sinne ihan kätevästi kun jauhe on sen verran karkeaa (vrt. ihmisten palkkari, joka jumittuu suppiloon..kokemusta on). Pulloa sheikkaamalla juoma sekoittuu mukavasti eikä siihen tarvitse mitään erillistä palkkaripulloa. Energiajuoman tein toiseen pulloon, en muista sheikkasinko sitä ennen käyttöä, mutta siinä oli yksi klöntti. Eli ei noista juomista kummatkaan näyttäisi tarvitsevan palkkaripulloa klönttien takia. :) Kuppi vaan pitää muistaa olla mukana. :)

Torstaina kävin pyörähtämässä Hulluilla Päivillä. Elukkaosasta pitää aina tietty kurkata ja mukava yllätys oli tarjouksessa oleva ZiwiPeak Peura -ruoka. Ruoka maksoi vähän alle 22€/1kg ja pussin mukaan ruokaa riittää viideksi päiväksi. Reissuun tarvitsemme kahdeksan päivän ruuan niin otetaan raakaruokaa sitten loppumäärä matkaan. Lisäksi ostin koko porukalle matkaan Gefilus maitohappobakteereja, purnukasta riittää Gimmallekin. :) Ainiin ja Toukkis sai uuden karvan. <3 Mä en voinut vastustaa ja tietenkin kotona tuli palautetta asiasta.. :D

Toukon ruokahalu alkaa olla jo aika överi. Yksi päivä Mika teki ruokaa itselleen jossa oli limensiivuja. No Mika ei syönyt näitä siivuja ja tarjosi Toukolle näitä. Touko otti limen siivun suuhun irvisti, mutta popsi sen, otti vielä toisenkin.. Siinä vaiheessa sanoin jo, että nyt ei enää.. Touko syö myös hyvällä ruokahalulla pelkkää lehtisalaattia, pähkinöitä yms. Touko pystyi myös yksi päivä leikkimään kun vieras koira seurasi takanamme lenkillä. Olen niin tyytyväinen. Toukon seuraaminen on myös edistynyt. Joku päivä pitää laittaa Mika kuvaamaan. Hitto, että se painaa! :D Se on niin persoonallinen, mutta nyt olen saanut sen seuraamaan lähellä. :) Toukkis on niin pätevä kotitokoilija. <3

2 kommenttia:

  1. Muistathan totuttaa kuivalihaan ennen reissua riittävän ajoissa ettei tule ikävää ylläriä ja koiralta mene kaikki mehut ripulointiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä annan sille tuota Ziwipeakia, mutta tarkoitus on sitä vähän tarjoilla ennen reissua. Yleensä kyllä vaihdan ruuat kertalaakista, mutta nyt olen vähän tarkempi. :)

      Poista