5.4.2013

Kevät on täällä!


Kotona ollaan otettu edessä istumista ja tunnarin luovutusta. Hirveen herkästi tuo tulee vinoon, kun keksisi tuohon vaan kriteerin niin sitä olisi helpompi valvoa. Ulkona ollaan otettu pidemmältä matkalta tunnarin tuontia ja ilme on näissä hyvä. Sisällä alkaa herkästi suu käymään, eli parasta olisi varmaan treenata vain ulkona. Kaukoissa ollaan vaan höntsäilty, jotta saataisiin se istuminen kuntoon. Yritin peruusleikkiäkin, mutta sen jälkeen Gimma ei voi vaan tehdä seisomista. Se ei ymmärrä mitä eroa on peruutuksella ja seisomisella..voihan malinois..

Toukon haava näyttää jo erittäin hyvältä ja nyt Toukkis saa jo liikkua vapaana. Täytyy sanoa, erittäin siistiä jälkeä tohtori teki. :)

Olen nyt tässä ehtinyt miettimään reissuakin.. Ensin ajattelin, että siirrän tuon nappulalle kun se olisi helpointa..mutta..raakaa se söisi vain kolmisen kiloa koko reissun aikana. Royal lahjakortteja tuolla kaapissa toistaalta olisi..mutta mitä Royalin ruokaa sille edes alkaisi syöttämään? Voishan tietty ostaa jotain extrahyvänmakuista nappulaa (Frolicin tyylistä) ja syöttää niitä makupaloina.. Mutta mikä niistä olisi sellaista??


Tänään treenit Hannan kanssa. Miten ihanaa treeniä ulkona!! :) Rapa roiskui, mutta se ei haittaa. Nyt on kevät!! Hannan kanssa sovittiin treenit meidän lähellä olevalle hiekkakentällä. Saatiin ylimittainen ruutu, kunnon luoksari yms. Vähänkö hienoa!! Gimma aloitti settinsä seuraamisella. Kerran pääsin huomauttamaan kontaktin tippumisesta. Seuraaminen oli tosi kivaa, ei estänyt ja oli kohtuu suorassa. Nyt pidetään tämä harmonia eikä haeta mitään lisää. Tokotuomarit ei muuten anna meille pisteitä. :)


Seuruuta (c) Hanna el-Khouri

Lisää pätevää seuruuta (c) Hanna el-Khouri

Kontakti on ihan hyvä! (c) Hanna el-Khouri

Sitten luoksaria, stoppi todella hyvä ja maahanmenokin oli hyvä!! Tehtiin luoksari vielä niin, että Hanna oli Gimman takana (ei siis alkanut Hannan takia jumia!). Uusi käsimerkki on suorastaan loistava vanhaan verrattuna, KIITOS RIITTA!! Tämän jälkeen ruutu. Motivaatiomerkki alkuun (eli pallo merkin takana), Hanna laittoi pallon niin että Gimma ei nähnyt. Pitää vaan muistaa kunnon viritys, jotta ampuu eikä löysäile! Seuraavalla ruutuun (merkki oli hieno!) ja bongasi nätisti ruudun jo merkiltä. Niin vaan on näreet ettei kannata virittää ruutuun erikseen, ainoastaan merkki viritetään. :) Sitten ohjattu, taas motivaatiomerkki (sama merkki kuin ruutuun lähetyksessä). Tyhjä merkki ja vasemman nouto. Vasemmalla oli myös tunnarikapulapurkki, joten sinnehän malinuaa meni. Hinkutettiin ja malinuaa löysi kapulan. Sitten oikea kapula ja nyt malinuaa meni ruutuun. Toistolla saatiin korvat auki, eli tätä pitää reeniä. Agitokolassa ei tämmösiä treenejä pysty tekemään kun tila ei vaan salli, mutta onneksi nyt pääsee ulos!! <3 Tämän jälkeen tunnari, nyt meni vähän sijaistoiminnoille ja kävi tsekkaamassa luoksarin törpön, joka oli lähellä kapuloita, mutta oma tuli. Haistelu ei ollut niin hyvää kuin hallissa, mutta nämä olivatkin ekat ulkoreenit ja Gimma tarvitsee vielä runsaasti aikaa sekä uusia kokemuksia. Palautus oli laukalla!!! Olen tästä hyvin yllättynyt, mutta kaikenmoista voi sattua.. ;) Lopuksi kaukohöntsäilyt sekä paikkikset.

Ensin tattitouhut  (c) Hanna el-Khouri
Sitten makuu (c) Hanna el-Khouri


Tosi hyvin molemmat tatitteli ja makoi. :)

Kahden pallon leikkiä, kojootti juoksee! (c) Hanna el-Khouri
Kohti toista palloa..sata lasissa tottakai! (c) Hanna el-Khouri

Gimma ja lempipallo (c) Hanna el-Khouri

Taas vähän osumaa ohjaajalle (c) Hanna el-Khouri
Niin hyvät reenit ja pakko vielä lopuksi mainita kun en ole tainnut sanoa...hitto miten kivaa kun pääsee ulos reenimään!! :D Mä en vaan voi kylliksi Hannaa kiittää, meillä on hyvää treeniseuraa kaksi kertaa viikossa. Siis niin loistavaa!

7 kommenttia:

  1. Miten olisi jokin kuivaliha, Kennelpakasteella oli tälaista joskus, ei ole enää. En tiiä mistä saisi, mutta varmasti jossain myydään?
    Tai saahan sieltä kisapaikastakin varmasti ruokakaupasta ostettua lihaa koiralle? Ei se kuole, jos se pienehkön reissun syö vain lihaa. Mä usein reissussa ostan koirille kaupasta vaan jonku jauhiksen, ehkä tonnikalaa, kananamunaa tms. Ei tarvii raahata mukana, kun noita nyt saa käytännössä ihan joka paikasta. Mä en uskalla reissuissa antaa nappulaa, vaikka joskus kotioloissa annan jos pakastin vetelee tyhjänä tms., kun reissussa epäilen, ettei puhti nappulassa riitä reissuoloissa optimaalisiin suorituksiin. Arjessa huomaa heti eron, jos koirat saa poikkeuksellisesti raksuja, niin eivät todellakaan jaksa seuraavana päivänä kuten tavallisesti.

    Froliceissa parempia on ne kananlihaversiot. Häränlihaversiosta saa lopputulemana vain punaista p*skaa, jota katsellessa voi sitten miettiä, että onko niissä mitään lihaa ollenkaan vaan vain väriaineita. Mä käytän Froliceja treenatessa, kun eivät sotke ja ovat muutenkin käteviä. Hätätilassa sitten käyvät ruoastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihamäärä ei ole kovin iso, joten sen pystyy kyllä kuljettamaan. Pakkaa vaan valmiit satsit pakasteena kylmälaukkuun ja ottaa aina tarvittavan määrän sulaamaan. :) Kuivalihasta olen kuullut, mutta en ole tutustunut siihen sen enempää (annostus yms.). Ehkä on tosiaan parasta jättää nuo nappulat unholaan kun en edes muista, koska Gimma on niitä viimeksi syönyt. Totta, paikanpäältäkin saa varmasti ruokaa ja pitää sitä omiakin tarpeita kaupasta käydä hakemassa. Mitäköhän ne tullissa miettii kun matkassa on raakaa lihaa ja valkoista jauhetta (eli FitDogit)...? :D

      Tiedän tuon liha Frolic-uloste ongelman. :D Ja ne *askat näkyy vaikka kuinka kauan luonnossa. Ihme tavaraa.. Mä käytän niitä mini-versioita niin ei tartte pilkkoa. :)

      Poista
    2. Olis tuo kuivaliha kyllä helppo juttu..ja sitten on jotain ZiwiPeak-ruokaakin..? :)

      Poista
  2. Tuu hakeen multa, on kaapissa joku 4kiloa kuivalihaa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kiitos hyvästä tarjouksesta.. :D Mä katson löytyykö täältä kaupoista ja jos ei löydy niin sitten voisin tulla visiitille. :)

      Poista
  3. Vauhtiraksulla kuulemma ainakin kuivalihaa. Malin sanoo että 100g kuivalihaa vastaa 400g tuoretta ja että tämän vuoksi pitää liottaa hyvin ennen syöttöä -> turpoaa.

    Ziwipeak on ihan törkeän kallista. Jos kukkaro kestää niin on varmaan laadukasta tavaraa, mutta korostan, että kallista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kennelrehullakin oli kuivalihaa, nyt sitä ei hinnastosta löydy. Ziwipeakin hinnat jo huomasinkin ja ne oli aika hupsut.. :P

      Poista