12.8.2013

Viestireeniä ja muuta..

Viime viikon tiistaina käytiin juoksuttamassa malinoottia metässä. Ilma oli todella lämmin, mutta mentiin silti. Metsä oli osaksi upottavaa rahkaa ja rämeikköä. Eka matka B-A oli 780m. Tämän Gimma juoksi sairaan hyvin. Motivaatiota oli ihan tarpeeksi. :) A-C meni myös perjaatteessa hyvin. Tosin tuli siellä C:llä huomattua, että tuon jäljestys on aikamoista siksakkia.. Haravoi jälkeä semmosella 30m leveällä puolelta toiselle menolla. Ei ihme kun C:llä oli ihan poikki. Hengitys kuitenkin tasaantui, joten lähetin A:lle. Varmaan viisi kertai lähettää kun juoksi vähänmatkaa ja palasi. :( Meni hermo ja rääkäsin sille. Sitten lähti ja Niina auttoi äänellä perille. Jäi vähän ruskea maku suuhun vikasta pätkästä, tosin kun juteltiin Minnan kanssa illalla niin helpotti. Saatiin ohjetta paineettoman jäljen tekoon ja voidaan sillä tavoin vahvistaa jäljellä menoa. Eihän ylemmissä luokissa tule mitään jos tuo juoksee metsässä kuin heikkopää. Myös keli oli kuulemma tosi haastava, että loppupeleissä hyvin se malinootti selviytyi. :)

Keskiviikkona käytiin hummaamassa tokossa. Oma fiilis on vähän maassa kun ollaan jälleen piirimestiksissä varakoirakkona. :( Tunnarissa tuli oma (vaikka oli kuuma!) ja kaukot onnistui. Ruudussa sen sijaan meni vähän sivuun ja otin uudestaan. Lopuksi nautittiin seuralaisen TVA-kakkua, uudet valiot on aina hieno juttu!

Torstaina oli agsat. Aksamasennus senkun kasvaa. On ihan olo, että mitä me tehdään hyvällä kouluttajalla kun ei omalla ajalla ehditä reenaamaan. :( Pitäisköhän jättää vaan agi pois kun ei aika ja oma osaaminen riitä? Varsinkin jälkimmäinen on itseä eniten ketuttava asia. Kyllähän tuon voisi antaa jollein ketä lainakoiraa tarttee, Gimma tykkäisi juosta, mutta tokossa ja viestissä on mulle ihan tarpeeksi..

Viikonlopuksi mentiin mökille. Tosin eihän me sinne perjantaina päästy kun junassa oli joku turvalaitevika ja myöhästyttiin yhteysaluksesta.. No äiti tuli hakemaan asemalta ja mentiin äidille yöksi. Lauantaina sitten aamusta mökille. Meillä oli oikein privaattikyyti kun ketään muuta ei tullut samalla reissulle. :) Koirat pääsi liikkumaan botskilla aika vapaasti, ei tietty sisälle päässeet, mutta kannella. Äiti kävelytti Topia kun se on sellainen, että sille kun järkkää jotain touhua niin on mahdollisuus ettei se huuda kuin syötävä koko ajan (kaikki inkkarit ei kanootissa ja silleen..).

Äiskä koirien kanssa yläkannella. Tietenkin Gimmankin piti sinne tunkea kun Topikin sinne sai mennä.

Näitä rappusi mentiin ylös ja alas. Gimma oli tietty nopeampi kun sillä oli pitemmät kintut. :)

Lauantaina harjoitiin Minnan vinkillä "jäljestystä". Ensin Gimma sai jäljestää minut, 580m tarvoin metässä ja jäin sinne kököttämään. Reitti sisälti yhden 90 asteen kulman. Metsätien kohdalla vähän painoi edestakaisin, mutta muuten tuli hienosti. Odotin siis Geetä kalliolla, jotta näkisin sen työskentelyä. Mika päästi koiran irti ja pari minuuttia meni Geen jäljestykseen. Sunnuntaina tehtiin sama, mutta Mika meni metsään ja jälkimatka oli 270m. Gee juoksi muutaman metrin ja kattoi minua kun päästin sen vapaaksi. En sanonut mitään ja Gee lähti. Taas 90 asteen kulmassa oli vähän juossut ohitse, mutta sai hajun ja löyti perille.

Huomenna onkin sitten Jessican koulutus ja keskiviikkona tokoillaan. Toivottavasti päästäisiin viesteilemäänkin.. Ja perjantaina on Weekend!!! Lauantaina lähdetään Minnan kanssa kohti Sieviä rotumestiksiin. Pientä reissua taas tiedossa... :)

Ja hyviä uutisia kuului viikonloppuna, Gimman veli oli voittanut SM-kisoissa pronssia! Aika hienoa! Gimmalla on pätevä veli ja ohjaaja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti