23.8.2015

Rentoa lomailua

Gimma sai SM-kisojen jälkeen ottaa rennosti. Keskiviikkona vasta Gimma pääsi juoksemaan mettään ja oli se siitä innoissaan! Se on kyllä "kasvanut" niin hurjasti tämän matkan aikana. Nyt tuntuu siltä, että Gee alkaa olla jollain tasolla. Tietenkään en usko, että tästä eteenpäin meno on ruusuilla tanssimista (niin kuin ei se koskaan ole), vaan jossain vaiheessa taas mietitään miten tästä jatketaan. Nyt kuitenkin Gimma tuntuu olevan fyysisti ihan ok-kunnossa ja mikä tärkeintä, pää sillä näyttää kestävän! Ja se halu juosta on sillä todella korkea tällä hetkellä. Itse olen niin onnellinen, että vihdoin Gimma palkkautuu myös minun päässä, mutta palkan jälkeen se haluaa mennä. Se on se suurin muutos mitä on tapahtunut!

Niina lähti lomalle, joten pieni viestitauko tässä tulee. Tottista pitäisi sinä aikana tehdä, mutta hitto kun yksin se on taas vaihteeksi niin vaikeaa.. No härkää vaan sarvista kiinni. :)

"Tää on mun ja mä tykkään tästä!"
Lauantaina pidettiin Niinan kanssa pienet pileet. Päivällä kävin keräämässä kakkuun vattuja koirien kanssa ja niitä löytyikin ihan kivasti. Tuo on parin tunnin saalis. :)

Apulaiset matkassa.

"Me oltiin äiskän kanssa keräämässä vattuja. Nämä menee Silakan kakkuun, mä haluan auttaa ja kannan nämä kotiin." T: Touko
Alkuruuaksi Mika loihti meille jokirapua, kylmäsavulohta ja kylmäsavumätiä. Ceasar-salaattia ja saaristolaisleipää.


Pääruuaksi sienirisottoa, kauriin ulkofilettä ja paahdettuja oman maan porkkanoita ja punajuurta.


Järkkäriksi oli mun tekemä triplasuklaa juustokakku. Oli sekin ihan hyvää.


Juhlakalulla oli omat evää, näytti sekin maistuvan. Mika oli löytänyt Murren Murkinasta hyvät ajanvieteluut niin me saatiin rauhassa syödä. Välillä luut ovat turhan pehmeitä tuollaisen malin hampaisiin, mutta nämä nyt näyttivät kestävän ja niistä on pitkään iloa hampaiden pesureina.


Tässä vähän meidän talouden aamusapuskoja (illalla Toukolle ja Gimmalle tulee lihaista luuta). Topi syö nappulaa (Royal Canin Maxi Junior :D ), mutta muut syö raakaa. Tällä kertaan ruokaan tuli myös rahkaa joukkoon (tietty lisäravinteet päälle). Moni tuskailee, että miten saa painon pidettyä stabiilisena, mutta raakaruokinnalla minusta se on varsin helppoa. Tällä hetkellä Gimman painoa tarkkaillaan, kisakaudella ei tarvita yhtään lisäkiloja, mutta energiaa taas tarvitaan, joten ruoassa on enemmän rasvaa. Touko on taas pienoisella lihotuskuurilla. Sen jälkeen kun siirryimme raakaruokintaan niin Touko ei ole enää kuihtunut syksyn jahtien jälkeen, ero on huima! Raakaruualla pystyy niin helposti muokkaamaan komponentteja juuri koiran tarpeiden mukaan. Mutta edelleen meillä punnitaan ruoka, joka kerta. Siitä ei tingitä, koska jos sitä ei tee niin todellisuudessa koiran syömää ruokamäärää ei tiedä tarkalleen.

Ylhäällä Topin annos, vasemmalla Toukon ja oikealla Gimman.


Gimman iltaruoka, tällä kertaa oli tarjolla lähiruokaa parhaimmillaan eli hanhen kauloja.. :P
Vaikka ollaan rennosti otettu niin koirat ovat uineet kohtuullisen paljon. :)

2 kommenttia: