26.11.2008

Pohdintaa ja Sellossa käyntiä


Edellispäivästä jäi niin...no suoraan sanottua *askan maku suuhun. Pohdintaa, mitä tein väärin, nyt epäonnistuin, miten tuo vaikuttaa Gimman kehitykseen, miten jatkossa edetään, pelkääkö se nyt ihmisiä jne jne jne. Ja nyt saa muut vaikka nauraa, mutta näin vain ajattelin. Olen ollut alusta lähtien tosi tarkkana, mitä Gimma tekee, miksi tekee ja miten se reagoi. Ensimmäinen mali kun toi on, niin sitä tulee tutkailtua suurennuslasin läpi ja haluaa antaa sille mahdollisimman paljon hyviä kokemuksia kuitenkin pitäen tiukat rajat mitä saa tehdä mitä ei. Olisiko syytä höllätä? Ehkä kyllä, mutta jonkinnäköinen tarkkailu jää varmasti päälle. No tuohon edellipäiväseen pelästymisasiaan vielä, äippäkin totesi puhelimessa "välillä voidaan pelästyä, mutta niin se elämä menee". Ja niinhän se menee. Isäntäkin rauhoitteli, että otan vähän turhan vakavasti Gimman kasvatuksen (ai jaa, mitenkä se nyt tommosta luulee...?? :] ) ja mitään syytä ei ole tässä vaiheessa huolestua, että Gimma olisi arka tms. Muuten Gimma suhtautuu ihmisiin avoimesti ja uteliaasti (jotkut voivat olla jänniä ihmisiä, mutta niitäkin moikataan), miksi yhden (tai kahden tai edes kolmen) tapauksen jälkeen "tuomita" koiraa käytöksestä vaan katsoa miten se useimmiten käyttäytyy.

Eilen käytiin sitten Sellossa kun halusin pois mielestä tämän pelkoasian. Gimma käyttäyi hyvin bussissa, nyt pääosa matkasta meni nätisti istuessa ja ihmisiä katsoessa. Loppumatkasta bussi oli täynnä kuin turusen pyssy ja silti Gimma oli nätisti. Lähellä olevaa ihmistä olisi tietty ollut kiva nuuskia, mutta uskoi istu käskyä. Liukuportaat mentiin jo reippaasti eikä äipän apua tarvittu. Tosi reippaasti muutenkin Gimma oli, vaikka taas siellä oli jokin esittely ja kaiuttimet saattoivat vinkua ja mikkiin puhuttiin kovaa. Ainoa mikä oli jännä juttu niin oltiin kolmannessa kerroksessa ja Sellossa on lasikaiteet. Sieltä oli vähän jännä katsella alas. Laitoinkin nakit kaiteen viereen ja Gimma söi ne sieltä, että ei se pelko nyt niin voimakasta ollut. ;) Kotiin mentiin isännän kyydillä ja takalaatikossa (yleensä tuo on metallihäkissä). Vähän katseltiin ja sitten mentiin maaten.

Ja niistä hampeista, kolme kappaletta on saanut lähdöt kun niitä isännän kanssa katseltiin. Vähän ollaan leikitty, mutta nyt ei retuuteta ihan hulluna (jätetään kertomatta kuinka saksanmetsästäjän hampaat irrotettiin.. :B ). Rokotukset käydään ottamassa viikon myöhässä Naantalissa. Täälläkun en tiedä paikkaa missä rokotukset saisi yhtä aikaa (ja näillä näkymin ollaan ensiviikko Naantalissa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti