8.11.2009

Toukkis tokoilee


Touko pääsi ensimmäistä kertaa pentutokoon. Kurssi on sama minkä Gimman kanssa kävin, joten en mennyt sinne koulutusoppia hakemaan vaan Toukkista siedättämään. Toukkishan arkailee, jos joku koira taukoomatta räksyttää (laukauksiin koira ei kuitenkaan reagoi) ja tuollaisissa paikoissahan sitä meininkiä on (eli hyvä paikka meille! ). Toukkis kuitenkin siedättyi hyvin, eikä jaksanut alun jälkeen juuri kiinnittää huomiota haukkuviin sesseihin. Leikkimisessä sen huomasi miten se otti kuormaa räkyttäjistä vaikka muuten oli normi sählä Toukkis. Se nimittäin ei taistellut yhtään niin rajusti kuin kotona. Lisäksi Toukkis jopa pari kertaa makoi rauhallisesti maassa, josta olen tosi tyytyväinen. Toukkis on meinaan sellainen adhd-tyyppi verrattuna esim. Gimmaan että oksat pois. Sen keskittymiskyky on vielä aika olematon. Silti Touko on mamman pikku Toukkis.. Jojot hiekassa se katseli ja kerjäsi nameja.....


Toukkiksen tokon jälkeen aika pian on Gimman toko, joten olin siellä kuuntelemassa. Meillä on pari kertaa ollut niin päteävä opettaja, että oksat pois. Tosi mieletön. Vinkkejä tuli taas tuhat ja sata. Nyt mm. tiedän miten opetan luoksetulon pysäytyksen. Eli pallolla ja ensin pallo lentää ja samalla käsky. Lisäksi saatiin hyvät perustelut pysyä äänikäskyssä niin valinta oli selvä. Harmittaa aivan sikana, että Gimmalle tuli juoksu juuri tämän kouluttajan aikaan.. Elämä on... Lisäksi Gimman silmätulehdus näyttää tulevan ehkä uudelleen niin aloitin kuurin uudestaan kun lääkettä on jäljellä, jos tilanne näyttää samalta vielä loppuviikosta niin täytyy käyttää tuo uudestaa lekurilla.


 


Gimma on taas viettänyt ihan hiljaiseloa. Kotona ollaan treenattu liikkeestä istumisia, maahanmenoja ja pysähdyksiä ihan sekaisin ja nyt tuntuu, että likka ei enää arvo vaan tekee mitä käsketään. Lisäksi ollaan otettu vielä isäntä häiriköimään eli huutelemaan käskyjä Gimman viereen ja hienosti se pysyi makuulla. Vähän katseli että mitä tuo tuossa yli hyppelee, kolistelee ja käskyjä huutaa, mutta ei edes ajatellutkaan tottelevansa isäntää. Tämä on kiva huomata, koska ensimmäisessä kokeessamme menee luultavasti kaksi kehää vierekkäin.. Lisäksi ollaan naksuteltu taas purkin päällä seisomisesta. Vielä Gimma ei osaa pyöriä purkkia ympäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti