31.5.2013

Tottista

Torstaina aamusta tottisteltiin Hannan kanssa Tikkurilassa. Ensin seuruuta, jossa pääosin Gimma oli hyvä. Jäävätkin meni jees. Palloilin siis vähän kaaviotyylisesti. Tämän jälkeen Gimma autoon ja Sysi vuorolle. Sysin vuoron jälkeen Gimma pääsi makuulle ja Sysi tekemään noutoja Gimman viereen. Hyvin meni alku..mutta yhdessä vaiheessa pannu kuumeni ja nousi! Tässä vaiheessa sai kyllä kuulla kunniansa (hyvä, että teki treeneissä tämän, toivottavasti sain annettu palautteen tarpeeksi napakasti!). Hanna jatkoi Sysin kanssa noutoja ja hyvin Gimma pysyi loppuajan. Hannalla on sama noutokäsky kuin minulla ja ilmeisesti liian paljon kapulan heittoa ja liian lähelle..kaikki ne kombinaatiot. En edes muista koska viimeksi näin olisi käynyt.. :( 2kg nouto oli jees ja eteenmenossa minä kämmäsin. Viritin koiran, se varasti seuruusta (!!) ja minä jäin mykäksi eli annoin tehdä sen niin (!!). Vitsit kun ketuttaa. Siinä vaiheessa olisi pitänyt pistää peli poikki eikä tuolleen vaan katsoa tuommosta. Mä en tajua miten siinä tilanteessa kävi noin. :( Onneksi huomenna on treffit Minnan kanssa!

Illalla agit. Rata oli oikein kiva. Alkupätkä saatiin menemään oikein hienosti. Kepeillekin lähetys saatiin menemään hienosti. Kerran Gee karkasi kepeille, mutta seisoin passiivisen keppien takana (noin nelisen metriä kepeistä) ja kannustin loppuun. Menihän se ne.. Taas jälleen kerran reenit kosahti siihen, että minä en luota. Kepeillä olen vieressä, koska en luota että osaa pujotella..hypyille saattelen, että hyppaisi ne. Vitsit mikä oravanpyörä. Koutsi onneksi antoi palautetta taas, tuntuu vaan todella tyhmältä toistaa samoja virheitä kerrasta toiseen. :( Gimma menee tosi hienosti kun osaan sitä ohjata ja luotan siihen. Näitä kertoja tulee tosin eteen todella satunnaisesti. :( Aluksi tein yhteen esteenseen takaaleikkauksen ja siitä olen onnellinen, että Gimma sen meni hienosti tiputtamatta rimaa. Tämä tosin ei ollut paras ohjaus tähän kohtaan, joten en vain saanut valssia tehtyä. Vaikka kädestä pitäen sitä näytettiin. Hitto miten hankalaa, aina unohtuu joku juttu..oli se sitten haltuunotto tai sovittu ohjaus.. :/ Ei ole helppoa! Onneksi rimoja tippui erittäin vähän ja kaikki oikeastaan lopussa, jolloin Gimma alkoi väsymään. Siitä kaikki pointsit Geelle. :)

Perjantaina mentiin tottistelemaan Minnan kanssa. Oli aivan superia nähdä pitkästä aikaa ja saada kullanarvoisia vinkkejä. Ensin kuitenkin otettiin sertirop-kuvia, mutta tämä oli Minnan idea, tulos nähtävillä myöhemmin.. ;) Gimma viritettiin taas perinteisesti eteenmenoon (=Minna näyttää palloa ja koira autoon). Sitten kentälle. Gimma pääsi ensin makuusen Jullen touhutessa kentällä. Se oli ihan hyvä. Sitten näytin Minnalle meidän seuraamista (Minna ja Julkkunen toimivat tuomareina ja antoivat meille luvan suorittaa,  pätevää suorastaan :D ). Aurasi kuulemma aika pahasti, mutta minä en taas tuntenut painamista. Korjasi kuitenkin jossain vaiheessa. Sitten otettiin hyppy (ok), A (ok) ja eteenmeno. Eteenmenossa tuomarilla kesti kauan arvostelussa, joten saimme odotella. Vaikka Gimmaa ei olla laitettu makuulle ensiksi kertaakaan (hyvä minä..) ja vaikka tällä kertaa tuomari oli hidas (tätäkään ei olla treenattu) niin Gimma lukitti eteenmenon todella hyvin. Lähetin seuraamaan (tuntui taas liukkaalta eläimeltä), onneksi seurasi jotenkuten ja siitä eteen. Laitoin alas ja meni tokalla käskyllä. Minnan huomioita: käskytys noudoissa vähän hätäistä tuo voi tulla vähän myöhemmin ja eteenmenossa voi odottaa kauemmin ennen toisen käskyn antoa. Eteenmenossa voisin muutenkin kävellä nopeammin enkä näyttää siltä, että pelkään koiran lipeämistä joka sekunti. Tottis näyttää kuulemma just siltä kun se tämmöisen kyhäyksen päätteeksi voi näyttää. :P Kiitos kannustuksesta..no ei vais.. :P Eteemenon tyhjiä pitää alkaa treenaamaan ja jääviä ei edes näytetty. Eli paaaljon on vielä tehtävää! Kiitos vielä, toivottavasti jaksat tulla neuvomaan toistekin! :)

Ahistaa...viestikoe on viikonpäästä ja siitä on aikaa SM-kisoihin kolme viikkoa..

4 kommenttia:

  1. Toivottavasti ei tullut ähkyä siitä kaikesta selityksestä, jonka sait. :D Mutta tosiaan niinkuin kentälläkin sanoin, hyvällä mallilla ootte ja Gimma vastaa treeneihin ihan niinkuin oletinkin. Pätevällä koiralla voi vähän oikoa tarpeen tullen. ;) Ja alemmissa luokissa ei tartte vielä olla valmis paketti. Niissä tarkastetaan vaan koulutustasoa ja sitte viilataan pakettia kohti kolmosta.

    Nyt sitte vaan oma pipo aisoihin, mietit tarkkaan mitä haluat viimeisissä treeneissä vahvistaa. Keskityt kokeessa hengittämään ja esittämään koiran loistavuutta mahdollisimman edullisella tavalla. Sit jälkeenpäin analysoidaan ja voit tehdä syksyksi taas uuden sotasuunnitelman. :) Nyt voit nauttia siitä, kun saat kisata noin hienon koiran kanssa kuin Gimma on!

    Ps. Julle aka fifi oli kyllä hyvä tuomarin vasen jalka. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että Julle oli tuomarin oikea käsi..vai olikohan Julle se päätuomari? ;D

      Ei tullut ähky, päinvastoin! Asiaa tuli paljon, osa valitettavasti menee ohitse.. :/ Tottis on niin uusi maailma minulle. Eka koe meneekin varmaan askeleiden laskemiseen ja Gimma saa sutia siinä vieressä. Laitan videon sitten esille niin pääset antamaan palautetta. Syksyksi tosiaan pitää olla uusi kunnon suunnitelma ei enää tämmösiä kyhäelmiä. :) Gimma vastaa pelottavan hyvin ketjutuksiin (ja mielikuviin!) ja on sitä kautta todella kiva opettaa. :)

      Poista
    2. ;D Päätuomari, juur niin!

      Tekemällä oppii! Tokossakin oot huomannu, että toistojen myötä pystyt itse keskittymään paremmin olemaan samassa kuplassa yhdessä koiran kanssa. Sama toteutuu lopulta tottiksessakin, kun oot eka pari koetta laskenu niitä askelia. ;) Onni on hieno Gee, pystyt keskittymään hyvin ihan ittees.

      Poista
    3. Kiitos tsempeistä. <3 Onnea on oma Gee, helpottaa tämmöstä huonon hermorakenteen omaavaa ohjaajaa. :D

      Poista