6.2.2010

Löhöilyä ja viikon ohjatut tokot


Me vedetty viikko taas löysemmin (meistä tulee ihan löysiä kohta..vai ollaankohan me jo..?). En ole tokoillut vaan lenkit on suuntautunut pellolle jossa koirat on saanut remuta yksin ja erikseen. Kerran käytiin juoksemassa Reiska-manuaalin kanssa ja sehän oli kummastakin yyber hauskaa. Reiskaakin itkettää kun Gimmaa ei saa kiinni.. Yksi päivä mentiin isännän kanssa yhdessä pellolle kera Toukkiksen ja Gimman. Saatiin hyvä idea isännän kanssa: heitetään lelu ojan yli..! Tässä lopputulos..


 


Vaikka Touko ja Gimma on tosi erilaisia niin ne tulee toimeen tosi hyvin. Olen niin tyytyväinen, että sain käännettyä isännän pään nartusta urokseen! Nuo juoksee lenkillä tyytyväisenä lelun kanssa, voi vetää sitä yhdessä, painii, puree toisiaan jne. Niistä huokuu tosi ystävyys, aivan ihana juttu.


Perjantain tokot meni ihan mukavasti. Tosin kun ei oltu treenattu niin lopputulos seuraamisessa samanmoinen kuin kokeessa. Täyskäännöksen jälkeen Gimma jäi puolittain istumaan. Lisäksi alussa sillä oli huono vire, joten otti häiriötä muista (kontakti tippui!!! ). Seuraaminen oli siis plaah ihan kokonaisuudessaan.. Vähän leikittiin niin jo löytyi taas kivempi vire ja homma luisti. Tietääpähän taas isäntää kiusata.. Jäävissä Gimma alkoi olemaan pallo-vireessä. Hypyssä tämä sitten korostui täysin. Kokeilin huvikseni avon hyppyä. Kuitenkin tein sen niin, että laitoin Gimman esteen toiselle puolelle istumaan ja otin sen sieltä takaisin (en halua vielä tehdä kokonaisena liikkeenä kun startataan vielä alossa). Gimma hyppäsi (mutta kun se oli vaan pallo mielessä..) esteen jääden lonkistaan kiinni vetäen koko esteen kumoon! Palkkasin sen kuitenkin hypystä kun ajattelin että nyt sattui ja pahasti (ettei vaan jäisi mitään kammoja vaikka kammot eivät ole Gimmalle tyypillisiä mutta tuo näytti niin pahalle). Menin heti kuitenkin ottamaan hypyn samalla tavalla uusiksi. Hyvin se meni eikä mitään aristusta ollut. Toivottavasti selvittiin säikähdyksellä.. Tämän jälkeen ruutua n.20 metristä. Ohjaaja vei alustan (Gimmalle ei sitä näytetty), ainoastaan ennen lähetysta kysyin "missä ruutu?". Aivan täydellinen ruutu!!!!  Jos nillitetään se saisi jäädä kauemmas etulinjasta, mutta nyt oli nauhat niin tiesin tarkalleen koiran olevan ruudussa (nauhoilla ei olla taidettu kuin kerran viime kesänä kokeiltu..). Tein havainnon, että Gimma ei merkkaa ruudussa alustaa vaan nykyään sillä on päässä ajatus ilmeisesti tötsistä..? No ajattelin kuitenkin lähiharkoissa jatkossa painottaa alustaa vai onko se järkevää? Sekoittaako se koiraa, joka tietää ruudun. Ajatus kumpuaa siitä, että mahdollisesti jos se alkaa jäädä liian eteen niin saisin sitä siirrettyä alustalla taakkepäin.. Tehtiin myös ruudun loppuosaa eli laitettiin koira ruutuun maahan, josta käskettiin se seuraamaan (minä menin siis liikkeen omaisesti aloituspaikkaan josta lähdin liikkurin käskyllä kohti koiraa jne..). Tämä meni niiiiiin hyvin myös! Pinkoo täysillä seuraamispaikkaan.. Kaikki liikkeet mitkä näköjään liittyy ruutuun niin toimii.. Gimmasta oikein huomaa, miten se syttyy oikeasti kun näkee ruudun. Olen yrittänyt miettiä, että mikä siinä saa hullun palon...en vaan tiedä. Mikään yksittäinen juttu se ei ole, ehkäpä täysillä juoksu-kyyläys-pallo voisi olla se sytyttävä yhdistelmä.


Ainiin ja me päästiin agin alkeiskurssin valintatilaisuuteen!!! Toivotaan, valintatilaisuudet (4krt) menevät hyvin ja pääsemme seuraan oikeasti kiitämään! Olen kyllä niin onnellinen, että meille suotiin tällainen mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti