19.2.2010

Pikkureenilöitä


Reenaus keskittyy edelleen pihalla touhuamiseen. Yhtenä päivänä tein pitkää seuraamista, koska pihalla on häiriötä niin kontakti tippui pari kertaa josta huomautus. Tarkoitus täyttyi eli pääsin huomauttamaan. Kontakti ei saa kadota, ensimmäisessä kokeessahan se tippui pari kertaa (onneksi korjasi jos jotain hyvää haluaa hakea). Minua niin naurattaa kun pidän nykyään seuraamisesta liikkeenä, jos joku olisi väittänyt minulle puoli vuotta sitten että pidän seuraamisesta niin vetänyt papuja nenuun.. Eli henkinen kriisi on ohitettu ainakin tällä erää. Jäävissä (seisominen, maahnameno) olen aloittanut treenaamaan avo-luokan malliin, koska se ei haittaa mitenkään tulevia alo-startteja. Maahanmeno onnistuukin kivasti, mutta seisomisessa olen helpottanut asiaa tiputtamalla lelun maahan kohti koiraa kävellessä (näin Gimman pysyy patsaana paikallaan vaikka menen taakse). Olen myös tehnyt toistoja ilman lelun pudottamista. Eipä mitään kaaosta ole havaittavissa. Kaukoja ollaan reenitty sisällä, aika hyvin nekin menee. Kuppi on ollut takapalkkana, joka toimii vaihtelevasti. Paaaaljon reeniä vaan niin eiköhän nekin ala kunnolla suttaantumaan! Luoksarin pysäytyksetkin sujuu ihan ok. Palkkaan pysäytyksestä heittämällä lelun taakse (tai välillä lelu lentää merkin kanssa yhtä aikaa), ehkä tarttis joskus palkata myös minun suuntaan..?? Tunnaria pitäisi alkaa treenimään, mutta en tiiä miten.. Ollaanhan me sitä omaa piiloteltu viime vuonna sulan maan aikaan, mutta jatkaako siitä..vinkkejä saa jaella. Tunnari on kokonaisuudessaan mulle tosi vieras ja ehkä jopa vähän pelottava liike. Huomenna jos on aikaa käyn ostamassa Gimmalle 650g kapulan. Sitten voidaan noutoakin reeniä tässä pihalla. En uskalla tuota kilosta heittää kun siitä ei tule mitään, se voi lentää minne tahansa.. Pelkään vielä heittäväni sen jonkun ikkunasta sisään.. Noudon suurin ongelma on ryöstämisessä. Olen yrittänyt nyt lanseerata joka liikkeeseen _"kontakti" => lupa_ settiä, jotta vältyttäisiin kokeissa varaslähdöiltä. Itsellä on vaan niin helkkarin vaikea muistaa että en lähetä ilman luvan pyytämistä..


Tänään illalla taas tokottelemaan (jee, on tullut ihan vieroitusoireita kun viime kerralla ei päästy mukaan.. ). Lisäksi koko viikonlopuksi tulee vieraita niin eipähän tule vietettyä luppoaikaa.


Päästiin myös yksi päivä nostattamaan verenpainetta. Olin Gimman kanssa lenkillä (ja joo en noudata lakia, koira oli taas vapaana). No eikö sitten yhdeltä pihalta karkaa rhode. Kutsun Gimman luo ja kytken sen. Meinaan lähteä takasinpäin käpyttelemään niin eikös tämä lähde meidän perään! Sitten se *itun uros rupee astumaan Gimmaa ja eikä tajua mitenkään Gimman eikä mun eleistä että nyt ei ole sen aika. Ilmeisesti piparin tarve oli aika kova.. No tulihan sitten omistaja, jolle huusin aika rumasti, mutta voi *elvetti kun *itutti niin rankasti. Pitääkin tuon kokoista koiraa vahtimatta metrin korkuisen puutarha-aidan takana. Eikä se edes palannut käskystä omistajan luo.. Seuraavalle vastaantulevalle koiralle Gimma nosti karvoja ja kun isäntä oli ollut Gimman kanssa ulkona niin se oli jopa murissut yhdelle koiralle (yleensä tämä vastaantuleva rähisee välittömästi, mutta nyt Gimma avasi suunsa ensiksi..). En nyt vielä ressaa siitä, koska tuo ei ole koskaan ollut isännällä yhtä hyvin hyppysissä, mutta ei se siltäkään voi olla ketuttamatta. Onneksi Gimma pääsi aika pian tämän episodin jälkeen Reijo-malinuijan kanssa juoksemaan. Vähän piti karvoja nostaa, mutta kun tajusi, että Reiskahan se on niin ei ollut mitään ongelmaa. Kiva kun naapurista löytyy (poika )kavereita Gimmalle.


Vaihdoin Gimman ruuan Jahti & Vahti Energiasta Kana-Riisiin. Tuntui että lisukkeiden kanssa Energiassa oli liikaa potkua niin kokeilen nyt tuota Kana-Riisiä säkin verran ja päätän jatkanko sillä. Lisukkeita kun edelleen haluan antaa ja niissä on potkua..lihaista rasvaa, lohta, jauhelihaa, rasvaisia luita yms. ja raakana tietty. Eihän noita välttämättä tarvitsisi antaa, mutta minusta koira tarvitsee raakaravintoa pysyäkseen kunnossa.


Olen Touko-ukkelin kanssa myös tokoillut ja se on hubaa. Touko osaa nyt parin askeleen verran seurata. Maahanmenot sillä on sikanopeet! Ukkeli on tosi innokas, joten sen kanssa oli kiva reeniä. Mutta keskittymiskyky on edelleen tosi alhainen. Se säätää niin paljon jos vertaa Gimmaan joka on ihan eri planeetalta. Katsotaan missä vaiheessa Toukkis on kesällä..kasvaakohan nälkä syödessä...? No ehkä ei, Touko tavoite on TK1.


Ainiin ja me saatiin Pornaisten kokeeseen paikka. Koe on kuulemma maneesissa, joka hieman jännittää... Gimma ei ole koskaan ollut maneesissa...ei siis muuten mutta se tykkää hepankakasta aika paljon..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti