21.9.2012

Haaste

Jonna haastoi meidät vastaamaan yhteentoista kysymykseen. Olipa ne muuten mielenkiitoisia (ja haastavia) kyssäreitä, piti oikein pysähtyä ajattelemaan..ja ehkä vähän fiilistelemään. :)

1. Miksi juuri harrastamasi koirarotu?
Ennen Gimmaa halusin isoa koiraa. Koiraa, jolla olisi mielyttämisen- ja työkentelyhalua. Saksanpaimennin oli pitkään ollut harkinnassa, mutta se tuntui jotenkin liian isolta ja kömpelöltä vaikka narttua silloin jo katselin. Lyhyt karva, hyvä terveys ja monipuolinen rotu oli vaatimuksena. Lyhytkarvainen colliekin oli harkinnassa, mutta se tippui listalta aika pian kun näin niitä livenä enemmän. Tuttujen kautta tutustuin belgeihin, siitä se kai lähti todenteolla. Rakenteeltaan belgi mielyttää silmää kovasti. Ensin sen piti ottaa lyhytkarvainen ja näyttelylinjainen, mutta jotenkin sitä kun näki käyttömaleja niin ne miellyttivät kaikilta osa-alueita enemmän.

2. Mitä ominaisuuksia toivot koiraltasi? Siis esim. pentua valittaessa.
Toivoin pehmeyttä (saksanmetsästysterrieri oli liikaa mielessä..), toimintakykyä ja helppoa palkattavuutta (saalis ja ruoka). Toivoin, että koirassa olisi potkua. Myös kohtuullinen sosiaalisuus oli vaatimuksena. Palveluskoirista ei minulla ollut etukäteen kokemusta, täytyy sanoa, että hyvän pennun kasvattaja valitsi.

3. Miten innostuit päälajistasi, mikä siinä kiehtoo?
Toko ja agility oli aika alusta alkaen ykkösenä koiraa ottaessa. Myös pk-jälki kiinnosti. Toko vaan valikoitui päälajiksi kun agility on tuntunut aina suossa tarpomiselta. Jäljestä ei koskaan tullut meidän lajia, tosin viesti ajoi sen ohi aika äkkiä. Mutta katsotaan jos sitä viestiä pääsisi vielä treenaamaan niin siinä tultaisiin ehdottomasti kisaamaan vielä!

Tokossa kiehtoo tarkkuus yhdistettynä nopeuteen. Ehkä se pilkunviilaus on vaan mun juttu. :) Gimma jaksaa myös toistoja ja se on kohtuu nopea-oppinen, joten toko tuntuu meidän molempien lajilta.

4. Kuinka usein treenaat?
Tällä hetkellä pari kertaa viikossa kimppatreeneissä ja kotona/lenkillä/jossain kentällä aina silloin tällöin. Eli useampi kerta viikossa sitä tulee jotain tehtyä. Yritän kuitenkin pitää vapaapäiviä ja pyrin siihen, että päästäisiin vain pyöräilemään muutaman kerran viikossa. Se tekee Gimman päälle ja kropalle hyvää. :)

5. Missä haluaisit olla parempi?
Haluaisin olla rauhallisempi ja paremman hermorakenteen omaava. :) Olen kouluttajana vielä niin alkutekijöissä, että haluaisin kehittyä usealla osa-alueella.

6. Mistä koirasi taidosta tai ominaisuudesta olet erityisen ylpeä?
Häiriönsiedosta, viettikestävyydestä ja työskentelyhalukkuudesta. Gimman kanssa on tosi kiva kisata, se ei välitä vaikka näyttäisin kilon myrkkyä nielleeltä tai jotain muuta vastaavaa. :) Gimmalla on myös hyvä oppimiskyky. Tietenkään ei sovi unohtaa, että arjessa Gimma on tosi kiva. Sitä arvosta erityisesti.

7. Tähtihetkesi koiraharrastuksessa?
Voisi sanoa että ensimmäisestä tokokokeesta kun napsahti 196p+KP niin kyllä se lämmitti! Ne oli meidän kummankin ensimmäiset kokeet. Tällä hetkellä mielessä on tietysti myös juuri erikoisvoittajaluokasta tulleet ykköset. Meidän suuri tavoite on todella käden ulottuvilla, aivan uskomatonta!

8. Entäpä se tähtihetken vastakohta?
Ei tule mieleen oikein mitään erityistä.. Onhan epäonnistumisia tullut todella paljon, mutta tavallaan mitään yhtä asiaa ei tule mieleen. Eniten ketuttaa ne hetket kun menee vaan jonkun toisen pään mukaan vaikka tietää, ettei ko. metodi sovi omalle koiralle. Pitäisi pystyä näissä tilanteissa olemaan vahvempi ihan vaan koiran takia.

9. Miksi kilpailet ja ketä vastaan (jos kilpailet?)
Kilpailen, koska tokoa ei pysty muuten harrastaan kuin osallistumalla kokeisiin. Ja kokeet mittaavat lopulta sen osaamistason. Suoraan sanottuna en kilpaile ketään vastaan. Me ollaan aivan taviksia ja yritetään jotain keskenämme suheerata..siinä on jo ihan tarpeeksi.. :P

10. Vahvuutesi koiran ohjaajana harrastamassasi lajissa?
En mä tiiä.. No ehkä se, että joskus satun jotain kouluttamaan oikein...mutta onko se vahvuus?? :D

11. Onko olemassa koiraa tai koiraharrastajaa, jota ihailet jostain syystä? (ja miksi?)
Ehdottomasti ihailen vuodesta toiseen menestyviä koirakkoja, joiden koirat tekee ihanalla traivilla töitä. Ihan sama mikä laji on, mutta se saumaton yhteystyö ja palo...se on hienoa!“Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen."

Haastan Minnan, Ennin, Veeran ja Katin. :P Koska Jonna esitti minulle minulle kovin mielenkiintoisia kysymyksiä niin vastatkaa te samoihin. :)


----------------------------------------------------------------------

Tällä hetkellä matkustetaan junassa. Muutama pikku-koira huutaa ja tietenkin sitten katsotaan Gimman suuntaan, sehän on aina se iso koira, joka aina oletetaan aiheuttavan ongelmia.. Voi miten huvittavaa. :) Lisäksi joku pälli talloi Gimman tassun päälle niin että Gee ihan huuti. :( Miksi hitossa ei voi katsoa edes vähän jalkoihin...

4 kommenttia:

 1. Nää onkin aika hauskat kysymykset! Täytyy vastata. :)

  ps. Kyllä sulla on vahvuuksia koiranohjaajana, äläs aliarvioi itseäs!!

  VastaaPoista
 2. Kiva, että vastaat! Ootan innolla. :) ps. En niitä hirveästi keksi.. :}

  VastaaPoista
 3. Pitää vastata oikein ajan kanssa :)

  VastaaPoista