25.9.2012

Treenipohdintaa ja maanantain treenit

Nyt ei auta kuin laittaa tiukkaan viikkotreeniin tunnari ja ohjattu. Tunnariin en tähän hätään mitään korjausratkaisua keksi. Olen yrittänyt asiaa pohtia, enkä keksi siihen muuta ratkaisua kuin aika ja onnistuneet suoritukset. Eli painotamme tällä viikolla hyvää palkkaa (kuten tähänkin asti) ja toivomme onnistuneita suorituksia. Toistoja, toistoja ja vielä kerran toistoja.. Ohjatua olen miettinyt myös ja siinä yritän pilkkoa liikettä. Ajattelin ottaa ainakin alkuviikosta merkin irti ja treenata suuntia. Suunnathan ovat olleet juuri se meidän kompastuskivi kokeissa. Loppuviikosta sitten muutama onnistunut toisto ihan kokonaisena liikkeenä. Katsotaan sitten miltä näyttää rm:ssa.

Tällä kertaa oli kaukaa viisas ja käytin ennen tokoja Gimman kunnon kävelyllä. Maanantain tokoissa ensin paikkikset, istumiset + makuu. Gimma nousi istumisesta!! :O Ehkä remmi pullotti treeniliivin taskusta ja se sai elukan nousemaan (ihan sama), mutta kävin sen aika selkein sävelin istuttamassa. Tuommoinen häröily ei ole sallittua, hitto vie...mitä se vielä keksii.. Makuun oli ollut ihan ok. Tämän jälkeen pidettiin toisen porukan paikkis (3min) ja halusin vielä tulla siihen Gimman kanssa (muut makoi). Jäi hyvin istumaan, loppuvaiheessa oli korjannut toista etujalkaa. Eli hyvä mieli minulle jäi kuitenkin. Sitten tehtiin Maijan kanssa liikkeitä. Ensin otin taas pari perusasentoa, jotta sain työmoodin päälle. Sitten tunnari, jossa nosti oikean, tiputti, nosti väärää ja toi lopulta oman. :( Tämän jälkeen ohjattua. Vein Gimman merkille, mutta pyrki sieltä keskikapulalle. Mietittiin, että mikäköhän tässä on. No sitten Maija tajusi, että Gimma ei kato yhtään kapuloiden laskua. Suunnat sille on vesiselvät, mutta sen pitäisi vain nähdä kapuloiden lasku. No minähän sanon koiralle sivu merkillä. Eihän se sivu-käskyllä saa kyyläillä mitään. No sitten tehtiin niin, että sanoin istu koiran ollessa vierellä ja Maija vielä huikkasi Gimmalle laskiessaan ekaa kapulaa. Ja sehän tuntui auttavan! :D Kummatkin suunnat otettiin ja voi miten fiilis nousi! Seuraavalla kiekalla otettiin ruutu lähkällä. Merkillä ja ruudussa tuplakäskytykset ja lisäksi Maija palkkasi kokonaisella lihapullalla maahanmenon (rauhallisesti laittoi sen etujalkojen väliin). Kaksi toistoa, jotka oli tosi hyviä. :) Lopuksi vielä kutsuminen ja loppuosakin oli ihan jees. :) Sitten taas uudella kiekalla ohjattua ja minä muistin sanoa istu eikä Gimma erehtynyt suunnista! :) Vähänkö hienoa jos tämä olisi osa ratkaisua! :D Sitten vielä lopuksi extempore tunnari, joka oli Gimmaksi tosi hieno! Meni kapuloille vauhdille (näytti taas siltä, että järki jäätyy), mutta ryhtyi haistelemaan. Nappasi oman ja toi sen! Ei siis varmistellut ollenkaan! :D *jee* Voi miten ihanaa kun on taas hyvä fiilis tokoista!

Tiistaina taas aamusta pyöräilemään 6,8km. Nyt pitää kyllä hommata pyörään ensitilassa valo, jotta ei jäädä auton alle. Myös minun heijastinliivi pitää kiikuttaa tänne Seinäjoelle. Gimmalla ei voi oikein pitää heijastinliiviä kun sillä on valjaat, mutta niissä on onneksi vähän heijastinta.

Tiistai-illasta käytiin pikaseen kentällä. Ensin vähän ohjattua. Nyt on niin nauliintuneena kapuloihin, että jätti kerran merkin välistä (meinasi suoraan ampua keskikapulalle). Vahvistin muutaman kerran merkkiä ja johan sujui. Suunnatkin meni tosi hyvin. Tässä on tietenkin riski kun antaa sen kyylätä niin sitten se jää helpolla kiinni.. Sitten vielä tunnari. Vähän oli iskeä epätoivo, mutta tsemppasi hyvin ja toi oman suoraan. :) Tosi hieno juttu.

Huomenna taas tokoilemaan ja agiin. Torstaina Gimma pääsee pitkästä aikaa fyssarille. :)

Toukkiksen vanhemmat ovat pärjänneet ihan hurjan hyvin Riistakoira 2012 -kilpailussa. Isukki tuli toiseksi, emä kolmanneksi! Aivan hurjaa! Touko onnittee päteviä vanhempiaan. :D Tuloksia voi ihastella täältä.

2 kommenttia:

 1. Eksyin sun blogiin ja tuosta ohjatusta tuli mieleen kommentoida :)

  Mulla on käytössä sellaiset säännöt ohjatussa, että a) koiran on katsottava kapuloiden vienti ja b) ennen merkille päästämistä koiran on otettava kontakti. Tuo kontaktivaatimus ennen merkille päästämistä on auttanut meillä paljon siihen, ettei koira jää kiinni kapuloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä (ja kommentoinnista, saa jatkossakin neuvoa :) ), kuulostaa erittäin järkevältä! Tuolleenhan se olisi varmaan paras, että katsoisi ja ottaisi lopuksi kontaktin. Täytyy yrittää siis lanseerata tämä sisään. :)

   Poista