15.10.2013

Riistaherkkuja koirille

Eilen illalla isäntä kävi hakemassa meille auton alle jääneen kauriin kun hän kuuluu täälläpäin suurriistavirka-apuun. Pieni osa kauriista pääseen ihan meidän suuhun, mutta suurinosa täytyy antaa koirille (eli törmäyksessä vaurioituneet lihat). Koirat pääsevät herkuttelemaan sisäelimillä, luilla ja lihalla. Tein Gimmalle osasta maksaa ja sydäntä treeninameja. Ylihuomenna saadaan vielä hirven luita kun työkaverin seuralla ne menisi kuoppaan.. Siinä vaiheessa kyllä oli pakko avata suu ja sanoa, että ei hyviä luita mihinkään haudata. :) Joten nekin päätyvät meidän pakkaseen. :)


Gimma natustaa kauriin selkärankaa

Namit loppukuivatuksessa

Varsinkin kun meillä tuota metsästystä ja muutakin riistanhoitoa harrastetaan niin oli jotenkin ristiriitaista lukea viime Kenneliiton lehdestä "metsästysjuttua". On se hyvä, että harrastetaan kaikenlaista yms., mutta toivottavasti ihmiset ymmärtäisivät, että sallituissa metsästysajoissa on jokin syy eikä luonnon eläimet ole tarkoitettu koirien ulkoilutusvälineiksi.

Kotona ollaan harjoiteltu kaukoja. Kotona Gee kykenee kyllä kolmesta neljästä metristä tekemään ihan nättejä vaihtoja. Tai siis kykenee tekemään nättejä istu-seiso-istu -vaihtoja. Jos taas maahan-seiso-istu -vaihdon tekee niin se ei ole ollenkaan niin hyvä. Olen opettanut seisomaannousunkin väärin..voi huoh.. :(

Torstaita odotellaan jo.  Ollaan saatu Riikasta tokoilukaveri ja mikäs sen parempaa. Pitäisi kuitenkin päästä tokoilemaan enemmän kuin kerran viikossa (+ tietenkin kotireenit) ja onhan se yksin vähän hankalaa sekä tylsää. Varsinkin kun Gimma kuumenee ihan sikana jos itse toimin liikkurina ja ohjaajana niin on kiva kun saa kaverin messiin. Voipi sitten auttaa kaveriakin samalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti