23.10.2013

Tokottelua

Olen yrittänyt olla suunnitelmallinen :)

Maanantaina käytiin tokoissa. Ensin paikkikset, jossa istuminen sairaan hyvä. Oikea tatti siellä. :) Makuussa läsöhti, joten siinä tarvitaan skarppius-reeniä. Gimma teki omalla vuorollaan luoksaria, kaukoja ja tunnaria. Luoksarissa palkkasin kummatkin stopit erikseen ja seisominen tehtiin avomatkalta. Ihan ok stopit, tavoitteena oli vahvistaa ja se onnistui. Kaukoissa Gimma oli super-pätevä. Hienosti teki vaihdot! Tunnarissa tavoitteena oli oikean tuominen, mutta.. Meidän vieressä otettiin häiriöseuruuta ja Gimma kuumeni tästä aika kovasti. Olisi pitänyt viheltää peli poikki ja sanoa, ettei tehdä vielä mutta lähetin kuitenkin kapuloille ja kuinka ollakaan väärä sieltä tuli. :( Otettiin sitten seuruuta väliin ja uusi yritys. Nyt Gee oli hallitummassa mielentilassa (annoin namitkin maahan ensin varmuuden vuoksi) ja oma tuli. Harmittaa kun itse on niin tyhmä, pitäisi vaan viheltää peli poikki jos tietää, ettei koira onnistu. Noita reenejä tottakai pitää tehdä, mutta ei ennen koetta.. Koska minä opin? :(

Tiistaina käytiin Jessican koulutuksessa. Ensin otin seuruuta kehän ulkopuolella ja jätin Geen sitten makuulle odottelemaan. Ensin näytin kaukojen vaihetta ja nyt kaukot meni huonommin mitä eilen. Jessica näytti myös miten alkaisi maahan-seiso -vaihtoa reenimään uudelleen (sehän on kanssa opetettava uudelleen). Hyvä vinkki saatiin eli seisokäskyn saatuaan törkkään etujalkoja vähän, jotta ei ottaisi sellaista etukenoa (jonka olen sille kaikessa viisaudessa opettanut). Lisäksi Jessica näytti käsiliikettä, jolla Gimma hyppäsi aika hienosti ilmaan. Tuota voisi kokeilla, mutta epäilempä etten osaa sellaista opettaa. Sitten ruutua. Merkki hiljainen, mutta ruutuun lähdössä kiekaus. Otettiin uudestaan ja sai namit jo lähtöä ennen. Merkki hiljainen ja ruutu hiljainen! Sitten koko setti uusiksi ja taas hiljaa. :) Jessican mielestä ruudusta ei ehkä kannattaisi antaa palloa vähään aikaan, koska sekin voi olla äänen lähteenä. Gimmahan saa aina pallon ruudussa.. Lopuksi tunnari. Käskystä sai namin, kapuloilla oli vähän kiihkeyttä. Haistoi ensin oman, haistoi viereisiä ja nappasi oman varmasti! Mikä helpotus, vaikka eihän sitä todellisuutta poista, että ongelmahan asiassa on.

Keskiviikkona mentiin tokoilemaan Riikan kanssa. Päädyttiin Malminkartanoon yhdelle kentälle, jossa ei ollut valoja. Reenittiin kuitenkin. Otin ensin zetaa. Järkkä taisi olla seiso, maahan, istu. Vaihdot oli täysin puhtaat eli tavoite täyttyi sen osalta. Palkkasin myös kaikki asennot. Sitten kaukoja. Päätin palkata ensimmäisestä vaihdosta. Ensin istuminen, joka oli huono. Otettiin uusiksi ja sitten se oli paljon parempi. Seisominen oli ensimmäisellä toistolla ihan hyvä. Sitten tunnaria. Minä nerokkaana unohdin omat kapulat, mutta onneksi Riikalla oli autossa kapuloita, joihin en ollut koskenut. Kapuloita oli vain viisi, mutta parempi se kuin ei yhtään kapulaa. :) Tunnari oli todella hyvä, pelottavaa.. Meidän piti tehdä vielä ohjattu, mutta pimeässä se olisi ollut vähän veren kaivamista nenästä joten jätettiin välistä. Oli taas kivat reenilöt. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti