1.3.2013

Treeniä Riitan ja Hannan kanssa

Gimma kävi maanantaina hierojalla saaden sieltä puhtaat paperit. Olin hyvin kummissani tästä, koska omasta mielestäni koira ei ollut ok. Alkanut istumaan herkästi kotona lonkalle yms. Itse olen hyvin vakuuttunut, että omistaja tuntee koiran ja aioin pyytää vielä Riitalta mielipiteen kun sinne seuraavana päivänä mentiin.

Tiistaina käytiin siis Riitan luona treenimässä ja pulisemassa. Lähdettiin melkein suoraan reenimään kun Riitalle saavuttiin. Riitan omat koirat on niin hurjan taitavia, että niitä on vaan kiva katsoa. Ne tekee niin nätisti töitä, oikein silmä lepää. Me tehtiin EVL läpi kahdessa erässä ja Riitta sai siitä antaa korjausehdotuksia. Tämä osoittautu hyväksi valinnaksi. Ensin seuruu, ääntä pääsi (Riitta tosin oli huppu päässä ja kuuli vain kerran), mutta vire oli kiva. Täykkärit tästä eteenpäin tehdään oikealle. Perusasentoihin on kiinnitettävä huomiota ja siirryttävä uudelleen Jessican namipalkkausoppeihin, koska niiden avulla seuruu viimeksikin parani. Zeta oli muuten kiva, mutta hidas maahanmeno huononti yleiskuvaa. Maahanmenoon saatiin hyvä vinkki ja kuurina nyt avustan sen alas. Katsotaan nopeneeko ne siitä. Näyttäisi, että ensimmäistä kertaa ever maahanmenot voisi nopeutua! :) Seisomisessa liikutti vähän koipiaan, joten niiden kanssa tarkkana. Istuminen jees. Luoksarissa jäi vähän ilmaan, joten niihin kiinnitettävä huomiota ja kuuri namia. Stopin käsimerkki vaihdettiin ja katsotaan mihin suuntaan se lähtee menemään. Ainakin Riitalla Gimma teki huomattavasti parempia stoppeja. Maahanmeno oli parempi kuin yleensä. Ruudussa viritin tosi vahvasti ruutuun ja vaikka viritin merkille niin oli lähdössä ruutuun pari kertaa. Riitan treenikassi ilmeisesti myös merkin lähellä oli häiriö eikä Gimma meinannut millään bongata merkkiä. Eli häiriöitä on treenattava. Ruudun loppuosan tökkäsyyn kokeillaan kainalopalkkaa. TAUKO. Ohjattu meni jees, mutta taas nostossa tiputti ensin kapulan (kipuilua??)?? Muuten hyvä. Nostoihin treeniä (pakeneva kapula). Merkit saisivat olla vieläkin parempia, joten niiden arvoa on nostettava. Metalli tehtiin tasamaana ja saalisti taas. Paluu oli hitaampi kuin yleensä. Tunnarissa klähmäsi yhtä kapulaa, haisteli ok muut, hylkäsi kapulat, mutta palasi takaisin ja otti oman (PALKKA). Klähmästy kapula oli oma. Kaukot vielä, jotka muuten ok, mutta seiso-istu on hankala. Treeniä vaan. :) Tässä aika tiivistetystä asiat. Paljon jää tietty kirjoittamatta, mutta tärkeintä on, että Hanna on saanut ohjeistuksen ja pystyy kiinnittämään taas uusiin asioihin huomiota. Parhautta on omata säännöllisesti treenaava ja innokas tokokaveri! Kiitos Hanna! :)

Treenien lopuksi Riitta katsoi Gimman ja löyti kireyttä niskasta ja lannerangan alueelta...vahvisti taas lisää omaa perstuntumaa, että ei koira tahallaan ala yhtäkkiä löysäilemään ja istumaan lonkallaan yms.. Suuri kiitos ihan kaikesta Riitalle, neuvosi oli kultaakin kalliimpia. Toivottavasti osaan vaan itse viedä Gimmaa eteenpäin. :)

Keskiviikkonakin oltiin Hannan kanssa treenimässä. Näistä muistiinpanot on tosi puutteelliset, hyi minua. :( Ainakin vauhtimerkkejä tehtiin ja maahanmenoja. Hyvänmielen reenilöt!

Perjantaina taas Hannan kanssa treenimässä. Aluksi metallia, kaksi ensimmäistä palkkasin nostosta, viimeinen loppuun asti. Täytyy katsoa nopeutuuko nostot näin vai ei. Sitten maahanmenoja. Ensikerralla otan kameran mukaan, mutta sivusilmällä (ja Hannan silmällä!) ovat paaljon nopeampia. Luoksarin stoppeja myös, itsepalkaten ja Hannaa hyödyntäen. Gimma on hyvää tahtia ostamassa uuden stopin itselleen. ;) Ruutu otettiin myös virityksellä "ruutu, mennään merkille" eli enää en kyse siltä "missä ruutu, missä ruutu" kun se jää niin herkästi siihen kiinni ja kun se aika hyvin ruudun osaa. Tosi hieno merkki ja tosi hieno ruutu! Noudon palautuksia myös kehikko apuna. Ensikerralla vähännetään apuja kun kummatkin koirat oli niin taitavia! Lopuksi tunnari. Lähtö hyvässä mielentilassa, haisteli pari ekaa kapulaa ja sitten taas hylkäsi kapulat. Palasi kapuloille nappasi oman varman oloisesti, palautus ravilla. Tästä paljon Froliccia tytölle. Tehtiin myös Hannan kanssa sopimus häiriöreenien tekemisistä. Nyt ollaan aivan liikaa mukavuusalueella. :P Anna tuli vielä treenien loputtua tekemään hyppytekniikkaa, joten liityin messiin. Tehtiin perussarjaa, muuten en muista. Mutta varmasti Gimmalle hyödyllistä, joten liitymme jatkossakin mukaan näihin reenilöihin. :)

Tuhti päivitys ja paljon asiaa, mutta tästä on hyvä jatkaa viikonloppua kohden!

ps. Touko oppinut uuden seuraamistaktiikan ja voisin sitä kuvata. Ehkä päästään neljä askelta eteenpäin, mutta se on pätevä mies! Painaa vaan niin perkuleesti, että suorassa seisominen saa uuden näkökulman..lisäksi se päästää ääntä... Miten niin mun koirat painaa ja vingahtelee...näköjään kaikista osaan tehdä sellaisia...

pps. Gimma on juonut reenien aikana FitDogin energiajuomaa. Tosi positiivista! Varsinkin ajatellen Slovenian kisoja on hyvä opettaa se juomaan (jos siellä on kuumaa niin ei tule nestehukkaa yms.). Tämähän olisi pitänyt tehdä jo pentuna, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! Juoma maistuu Gimmalle oikein hyvin!

4 kommenttia:

 1. Oli ilo auttaa, toivottavasti vinkit johtaa hyviin tuloksiin. Mutta ennen kaikkea kiitos kun kävitte! Oli tosi kiva päivä reenailla pitkän kaavan mukaan ja höpötellä :).

  Tuli mieleen tunnarista, jossa Kippellä saman tyylinen ongelma kuin Gimmalla ts. ei ota omaa heti, kun siihen törmää vaan varmistelee (vähän eri tavoin vain), niin mä koitan nyt sellaista, että appari=liikkuri naksauttaa heti, kun nappaa oman ja lähtee tuomaan. Koitan siis vahvistaa nyt enempi nostoa, kun selkeästi haluaa nyt tehdä vähän turhaa varmistelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse myös tuota naksujuttua miettinyt, mutta haudannut sen ajatuksen. Epäilen, että alussa se voisi auttaa. Mutta kun ongelma on juuri epävarmuus niin pelkään, että se jäisi odottamaan naksua myöhemminkin (ja kun sitä ei kuulu => arpominen).

   Poista
 2. Siksi ajattelinkin nimenomaan siten, että koiran pitää ensin nostaa se oma ja sitten vasta naks. Eli ei riitä oman merkkaus vaan se pitää nostaa. Ja palkka ohjaajan luota. Joo, tiputtaa kun naksauttaa, mutta mitä väliä, jos saa varmistettua nostamista. Jollainhan sun täytyy kertoa koiralle, että just noin haluan sun tekevän siitä nostosta. Uskon, että naksu on pienempi paha kuin suullinen kehu tai jokin muu suoraan ohjaajalta tuleva apu. Kokeilemalla selvii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin pointti! Täytyy miettiä uudestaan tämä vaihtoehto. Kiitos! :)

   Poista